Η σημασία της ψήφου στις εκλογές. Γράφει η Τάνια Ώττα

 

Η ώρα της κάλπης είναι η ώρα όλων των πολιτών που έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν να συμμετάσχουν ενεργά, μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες, όπως ορίζει το συνταγματικό καθεστώς της χώρας,  και  να εκφράσουν την πολιτική τους βούληση.

Στις αυτοδιοικητικές εκλογές οι πολίτες καλούνται να αποφασίσουν σε ποιους ανθρώπους θα εμπιστευτούν τον τόπο τους, με ποιους ανθρώπους θα συνεργαστούν για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα και να προχωρήσουν οι αναπτυξιακές διαδικασίες της περιοχής τους.

Η Αυτοδιοίκηση είναι ένας χώρος όπου τον πρώτο ρόλο έχουν οι άνθρωποι, γιατί οι άνθρωποι έχουν την καθημερινή επαφή και επικοινωνία με τον πολίτη. Αυτοί αφουγκράζονται την κοινωνία, αυτοί θα απλώσουν το χέρι τους να βοηθήσουν τον συνάνθρωπο που υποφέρει, αυτοί θα σχεδιάσουν και θα ιεραρχήσουν τις ανάγκες της κοινωνίας, αυτοί θα παλέψουν για τα προβλήματα, αυτοί θα βρουν τις λύσεις.  Στην Αυτοδιοίκηση δεν πρέπει να υπάρχουν κομματικές γραμμές που εμποδίζουν την κοινωνία να συνεργαστεί και να προχωρήσει μπροστά.

 

Η Αυτοδιοίκηση είναι ένας χώρος πολυσυλλεκτικός, που πρέπει να τον χαρακτηρίζει η συνεργασία, η συνέργεια, ο αλληλοσεβασμός, η υπευθυνότητα,   η σοβαρότητα, η  συναίνεση, η σύνθεση των απόψεων και ο ουσιαστικός πολιτικός λόγος που μετουσιώνεται σε πράξη.

Η κάθε τοπική κοινωνία έχει τη δική της δύναμη, η οποία εάν κατευθυνθεί σωστά μπορεί να αποφέρει πολύ σημαντικά οφέλη για τους πολίτες της, αρκεί οι κατά τόπους ηγέτες να ενσαρκώνουν τις ανθρώπινες αξίες και να ενεργοποιούν τους πολίτες με αίσθημα ευθύνης.

Αυτοί που διεκδικούν την ψήφο των πολιτών πρέπει να αγωνίζονται με καθαρούς όρους, με ενωτικό λόγο, χωρίς να παραπλανούν και να διχάζουν την κοινωνία, χωρίς να αντιμετωπίζουν τους πολίτες ως μία άμορφη μάζα η οποία πλάθεται εύκολα από ανθρώπους που υπηρετούν πολιτικά και προσωπικά συμφέροντα.

Ας αξιολογήσουμε σωστά, αντιλαμβανόμενοι την ευθύνη που μας αναλογεί κι ας αντιληφθούμε πόσο σημαντική είναι η απόφαση της ψήφου. Κι ας σκεφτούμε και το αύριο. Σε μία δημοκρατική κοινωνία πρέπει να συμπεριφερόμαστε δημοκρατικά. Όταν θα το καταφέρουμε αυτό θα έχουμε κάνει ένα πολύ σημαντικό βήμα  προόδου και ανάπτυξης.

You May Also Like

Τι σχέση είχε η συγγραφέας του «Φρανκενστάιν» με την Ελλάδα. Γιατί ο άνδρας της ζήλευε τον Μαυροκορδάτο; Τα ατελείωτα ερωτικά σκάνδαλα και η στιγμή της έμπνευσης

Τι σχέση είχε η συγγραφέας του «Φρανκενστάιν» με την Ελλάδα. Γιατί ο…

Σόνα Ρέι: Η 22χρονη που ζει «παγιδευμένη» στο σώμα 8χρονου κοριτσιού

Η καθημερινότητα της κοπέλας και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει με την ερωτική…

Κοπέλα ζει σε σπίτι 17 τετραγωνικά, το εσωτερικό του περιέχει τα πάντα και όλοι το ζηλεύουν

Κοπέλα ζει σε σπίτι 17 τετραγωνικά, το εσωτερικό του περιέχει τα πάντα…

Σαν σήμερα το 1831 δολοφονείται ο πρώτος κυβερνήτης της Ελλάδας Ιωάννης Καποδίστριας

Σαν σήμερα το 1831 δολοφονείται ο πρώτος κυβερνήτης της Ελλάδας Ιωάννης Καποδίστριας

Το «στοιχειωμένο» αρχοντικό σπίτι του Πηλίου. Πως ο θάνατος τριών παιδιών ενός πλούσιου Έλληνα διπλωμάτη τροφοδότησε τον θρύλο για την «κατάρα»

Το «στοιχειωμένο» αρχοντικό σπίτι του Πηλίου. Πως ο θάνατος τριών παιδιών ενός…

Η Δρ Μόσχου Δ Καλλιόπη για τη σχέση γονέων – παιδιών στην περίοδο του κορωνοϊού

Η Δρ Μόσχου Δ Καλλιόπη για τη σχέση γονέων – παιδιών στην…

Γεγονότα και εξελίξεις σαν σήμερα 5 Ιουλίου

Γεγονότα και εξελίξεις σαν σήμερα 5 Ιουλίου

Το κορίτσι με το μπαλόνι: Η ιδιαίτερη ιστορία του πίνακα του Banksy

To πρώτο έργο τέχνης που δημιουργήθηκε ζωντανά σε δημοπρασία καθώς τεμαχίστηκε από…

Η μαγική παραλία του Αιγαίου που χωρίζεται στα δύο από έναν βράχο

Το ελληνικό καλοκαίρι είναι αναμφίβολα χαραγμένο στις μνήμες μας με τα χρώματα…