Η συγκλονιστική γνωριμία του Καστοριανού  Δημήτρη Κοντονίνα με τους ανθρώπους που του χάρισαν τα όργανα τού γιού τους

Για τη σημασία της δωρεάς οργάνων, για τα επόμενα επαγγελματικά του βήματα, αλλά και για τη συνάντηση που πραγματοποίησε την Παρασκευή 6 Ιουλίου στην Κύπρο με τους γονείς του ανθρώπου που του χάρισε τη ζωή μίλησε στους “Ορίζοντες”  ο Καστοριανός Πρωταθλητής Ποδηλασίας Δημήτριος Κοντονίνας.

Της Χρύσας Κοσμίδου

Έχοντας ως σκοπό τη διάδοση της δωρεάς οργάνων ο Καστοριανός Πρωταθλητής της Ποδηλασίας  Δημήτριος Κοντονίνας πραγματοποίησε επαγγελματική φωτογράφιση στο στούντιο του κ. Μάνου Σινόπουλου.  Ο αθλητής, τα τελευταία χρόνια ακολουθεί ανοδική πορεία στην ποδηλασία, τόσο σε εγχώριο όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο. Γνωρίζει πολύ καλά πως δεν θα τα κατάφερνε όλα αυτά, εάν οι γονείς του Νικόλα από την Κύπρο δεν έπαιρναν την απόφαση να δωρίσουν τα όργανα τού γιού τους σε εφτά συνανθρώπους τους, δίνοντάς τους έτσι μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή.

Για την ιστορία ο κ. Κοντονίνας έχει υποβληθεί δύο φορές σε μεταμόσχευση νεφρού τις δύο τελευταίες δεκαετίες και μεταφέρει το μήνυμα «ΝΑΙ στη δωρεά οργάνων, ΝΑΙ στη Ζωή. Εάν η οικογένεια του Νικόλα δεν έπαιρνε τη γενναία απόφαση να δωρίσει τα όργανά του, δεν θα είχα τη ζωή που έχω σήμερα και σίγουρα δεν θα μπορούσα να ασχοληθώ με τον πρωταθλητισμό»,

Θέλοντας λοιπόν  ο κ. Κοντονίνας να γνωρίσει αυτούς τους αξιόλογους ανθρώπους, οι οποίοι παραμέρισαν τον προσωπικό τους πόνο  ώστε να δώσουν την ελπίδα σε άλλες οικογένειες, μετέβη την Παρασκευή 7  Ιουλίου στην Κύπρο «Πραγματικά ήθελα πολύ να γνωρίσω την οικογένεια του Νικόλα. Του παιδιού που “έφυγε” από τη ζωή,  αλλά η οικογένειά του έδωσε μια δεύτερη ευκαιρία σε εφτά ανθρώπους.  Είμαι από τους τυχερούς που γνώριζαν το όνομα τής οικογένειας από την οποία εγώ ξαναγεννήθηκα. Και λέω από τους τυχερούς, διότι συνήθως τα στοιχεία μεταξύ δότη-λήπτη είναι άγνωστα. Ήθελα από χρόνια να έρθω σε επαφή με αυτήν την οικογένεια, απλά τώρα ήταν μάλλον η κατάλληλη στιγμή.  Σχεδόν τρεις μήνες είμαστε σε διαρκή επικοινωνία και θα συναντηθούμε για πρώτη φορά από κοντά!  Έχω αποκτήσει μια δεύτερη οικογένεια στην Κύπρο και αυτή η οικογένεια είναι πλέον  “πολύτεκνη”, όπως χαρακτηριστικά την λέω, απλά δεν γνωρίζει όλα της τα μέλη».

Επόμενος στόχος του αθλητή  είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μεταμοσχευμένων Αθλητών  το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 17 Αυγούστου 2019 στο Newcastle της Αγγλίας. Βέβαια μέχρι τότε θα προηγηθεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα (κατά πάσα πιθανότητα στη Λάρισα) που αποτελεί και την πρόκριση του αθλητή για το Παγκόσμιο  σε δύο αγωνίσματα και συγκεκριμένα στην ατομική χρονομέτρηση 5χλμ και στο criterium 30χλμ. «Θα λάβω μέρος και σε μερικούς αγώνες μέσα στο καλοκαίρι, οι οποίοι δεν έχουν βαθμολογική σημασία για εμένα, το κάνω καθαρά για τη συμμετοχή και για να παρακολουθώ σε τι κατάσταση βρίσκομαι εκείνη την περίοδο! Επίσης μου έχει γίνει η  πρόταση να πάρω μέρος σε έναν αγώνα φιλανθρωπικού προφίλ  για τη δωρεά οργάνων, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στην Πολωνία την άνοιξη του 2019 και  απλά περιμένω από τους διοργανωτές να “κλείσει” ο εν λόγω αγώνας, ώστε να τον  εντάξω στο πρόγραμμά μου».

Κλείνοντας ο κ. Κοντονίνας θέλησε να ευχαριστήσει τις οικογένειές του σε Ελλάδα και Κύπρο, οι οποίες στέκονται αρωγοί σε όλες τις προσπάθειές του, την Αθλητική Ομοσπονδία Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων, τον Προπονητή της Ομοσπονδίας Τίμη Αμερικάνο, τη Γυμνάστρια Φιλιώ Θεοδώρου και τη Διατροφολόγο  Μάρθα Βουρνάζη, για τη συνεχή στήριξή  τους σε κάθε του βήμα  «Γενικά στις μέρες μας, η οικονομική κατάσταση δεν είναι η καλύτερη και ο αθλητισμός βιώνει κρίση όπως άλλωστε κάθε άλλος τομέας… Η Δημοτική Αρχή Καστοριάς έδειξε αρχικά το ενδιαφέρον για να με βοηθήσει,  αλλά τελικά δεν τα κατάφερε. Βέβαια δεν τους παρεξηγώ, είναι πολλά αυτά τα οποία συμβαίνουν στην πόλη μας και εφιστούν την προσοχή του Δήμου ή της Περιφέρειας. Περιμένω να δω τις επόμενες ημέρες  πώς θα κινηθούν, διότι μου υποσχέθηκαν στήριξη από εδώ και πέρα. Υπήρξαν όμως κάποιοι ιδιώτες οι οποίοι προσφέρθηκαν να με βοηθήσουν στα πρώτα μου έξοδα, “για τους καφέδες μου” όπως μου είπαν,  και με συγκίνησαν ιδιαιτέρως. Όταν διανύουμε μία εποχή που όλοι είμαστε στενά οικονομικά, όταν δίνουμε όπου υπάρχει ανάγκη από το υστέρημά μας, το να σκεφτούν  εμένα με τα έξοδά μου, -όπως είναι για παράδειγμα τα έξοδα των προπονήσεων, σέρβις ποδηλάτου, εξοπλισμού, διατροφής, μετακινήσεις- πραγματικά μου δίνει δύναμη και κουράγιο για να συνεχίσω.  Εγώ μόνο καλά λόγια μπορώ να πω για αυτούς τους συνανθρώπους μας.  Το χάλκινο μετάλλιο στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες ανέβασε τον πήχη ψηλά για τη συνέχεια και είναι αφιερωμένο σε όλους εσάς! Σας ευχαριστώ πολύ!».

 

 

Comments are closed.

You May Also Like

CodeDojo: Το Σάββατο 22 Απριλίου η επόμενη συνάντηση των καστοριανών Ninja

Η νεοσύστατη κοινότητα του CodeDojo στην Καστοριά σας εύχεται χρόνια πολλά και…

Τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων στην Καστοριά (17-23/07)

Αναλυτικά τα δρομολόγια της επόμενης εβδομάδας

Επιστολή Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς στον ΕΟΔΥ για Απεικόνιση Χάρτη Επιβεβαιωμένων Κρουσμάτων Covid-19  σε μηνιαία βάση

Επιστολή Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς στον ΕΟΔΥ για Απεικόνιση Χάρτη Επιβεβαιωμένων Κρουσμάτων Covid-19  σε…

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη θεματική εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ Καστοριάς για τιε νέες οπτικές στον πρωτογενή τομέα

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη θεματική εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ Καστοριάς για τιε νέες οπτικές…

Καθημερινές παρεμβάσεις με αμείωτους ρυθμούς σε όλα τα χωριά και τις περιοχές του Δήμου Καστοριάς

  Καθημερινές παρεμβάσεις με αμείωτους ρυθμούς  σε όλα τα χωριά και τις…

Ερωτήσεις Ζ. Τζηκαλάγια για την κατασκευή δρόμου Μ. Αγίων Αναργύρων – Νυμφαίο & βελτίωση των δρόμων στη Μεσοποταμία

  Ερωτήσεις Ζ. Τζηκαλάγια για την κατασκευή δρόμου Μ. Αγίων Αναργύρων –…

Μαρία Αντωνίου: «Σημαντική εξέλιξη για το Φράγμα Νεστορίου- Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ εκδήλωσε ενδιαφέρον για το έργο»

Μαρία Αντωνίου: «Σημαντική εξέλιξη για το Φράγμα Νεστορίου- Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ εκδήλωσε ενδιαφέρον για το έργο»

Ένταξη δύο νέων έργων Παιδείας προϋπολογισμού 3,3 εκ. ευρώ στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. 1.718.500 ευρώ θα διατεθούν για το 4ο Δημοτικό Σχολείο Άργους Ορεστικού

Ένταξη δύο νέων έργων Παιδείας προϋπολογισμού 3,3 εκ. ευρώ στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα…

Σύλληψη τεσσάρων αλλοδαπών σε περιοχή του ορεινού όγκου της Καστοριάς για παράνομη συλλογή ποσότητας αρωματικού-θεραπευτικού φυτού

Σύλληψη τεσσάρων αλλοδαπών σε περιοχή του ορεινού όγκου της Καστοριάς για παράνομη…

Συγχαρητήρια της Καστοριάς στον Εθνικό Νέου Κεραμιδίου, για την άνοδο του στη Super League 2.

”Η Ποδοσφαιρική Οικογένεια της Καστοριάς εκφράζει τα ολόθερμα της συγχαρητήρια, στην ομάδα του Εθνικού Νέου Κεραμιδίου”