Η σχολική χρονιά ΞΕΚΙΝΗΣΕ… οι παρεμβάσεις ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ!

Πότε θα λειτουργήσει τελικά το 1ο-8ο Δημοτικό Σχολείο;

Το πρώτο κουδούνι σε όλα τα σχολεία της χώρας χτύπησε την Τρίτη11 Σεπτεμβρίου 2018. Σε τι κατάσταση βρίσκονται όμως τα σχολεία του Δήμου Καστοριάς;

Της Χρύσας Κοσμίδου 

«Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να εξασφαλίσουμε την ομαλή διεξαγωγή των μαθημάτων εντός των σχολείων», δήλωσε ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Καστοριάς Δημήτρης Στυλιάδης και ενημέρωσε πως από την άνοιξη του 2018 έχουν ξεκινήσει οι παρεμβάσεις στις οποίες μάλιστα συμμετείχαν και οι συμβασιούχοι της κοινωφελούς εργασίας «Φρεσκάραμε όλα τα σχολεία της πόλης της Καστοριάς. Το ίδιο ακριβώς κάναμε και με όλα τα σχολεία του Δήμου».

Παράλληλα πραγματοποιούνται μεγάλες παρεμβάσεις σε τρία πολυπληθή σχολεία και ειδικότερα στο Δημοτικό της Μεσοποταμίας, στο Δημοτικό των Μανιάκων και στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Καστοριάς «Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα χρέη Προέδρου, είχα θέσει ως στόχο να κάνω ό,τι μπορώ για αυτά τα τρία τα σχολεία. Πρόκειται για σχολικές μονάδες που φιλοξενούν πάρα πολλά παιδιά και παρόλα αυτά ήταν για χρόνια παρατημένες. Ευτυχώς βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο για την πραγματοποίηση των παρεμβάσεων και πιστεύω πως μέσα στη χρονιά θα έχουν διεκπεραιωθεί σημαντικά έργα», θέλησε να διευκρινίσει ο κ. Στυλιάδης.

Ο Δήμος Καστοριάς σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία έχει δρομολογήσει και άλλα σημαντικά έργα, μέσω του προγράμματος “Φιλόδημος” «Είμαστε σε καλό δρόμο σε ό,τι αφορά την κατάσταση των σχολείων», σχολίασε ο κ. Στυλιάδης «έγιναν πολλές παρεμβάσεις και θα συνεχίσουν να γίνονται. Όπως γνωρίζετε ο Δήμος Καστοριάς έχει υπό την ευθύνη του 49 Δημοτικά Σχολεία. Είναι λογικό να μην επαρκεί ο χρόνος και για το λόγο αυτό συνεχίζουμε τις καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους τις εργασίας. Θέλουμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για τα παιδιά μας».

Των φρονίμων τα παιδιά… πριν κρυώσουν βάζουν πετρέλαιο

Η Καστοριά είναι μια περιοχή που γνωρίζει πολύ καλά τι πάει να πει… κρύο! Έτσι λοιπόν  προκειμένου να μην βρεθούν μαθητές και δάσκαλοι προ εκπλήξεων ο κ. Στυλιάδης δήλωσε πως  «Όλα είναι τακτοποιημένα και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τη θέρμανση στα σχολεία.  Ο ανάδοχος της δημοπρασίας υπάρχει και όταν χρειαστεί να… μπουν σε  λειτουργία τα καλοριφέρ θα είμαστε πανέτοιμοι. Βέβαια θα πρέπει να τονίσουμε ότι κάθε χρόνο τα έξοδα της θέρμανσης είναι πάρα πολλά».

Πότε θα μετακομίσουν οι μαθητές στο 1ο-8ο Δημοτικό Σχολείο;

Δυστυχώς το 1ο-8ο Δημοτικό Σχολείο Καστοριάς δεν είναι ακόμα έτοιμο. Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  ο εργολάβος ήρθε αντιμέτωπος με ορισμένες δυσκολίες και για αυτό το λόγο δεν μπόρεσε να το παραδώσει πριν από την έναρξη του σχολικού έτους.  Ωστόσο  υπήρξε η διαβεβαίωση από τις Τεχνικές Υπηρεσίες  πως θα ολοκληρωθούν οι εργασίες και θα παραδοθεί τελικά το σχολείο περίπου στα τέλη του τρέχοντος μήνα «Οι μαθητές θα ξεκινήσουν τα μαθήματά τους από το 1ο Γυμνάσιο και όταν  παραλάβουμε το  1ο-8ο  θα πραγματοποιηθεί η μετακόμιση».

Αξίζει να σημειωθεί πως στο 1ο Παλιό Γυμνάσιο Καστοριάς (Καραβαγγέλη 3), στεγάζεται  και η Δημοτική Βιβλιοθήκη, αλλά και τμήμα Μεταπτυχιακών Σπουδών . Όταν πραγματοποιηθεί η μετακόμιση των μαθητών από αυτό στο 1ο-8ο , η Αντιδημαρχία Παιδείας θα αποφασίσει για το πώς θα αξιοποιηθούν οι κενές αίθουσες «Κατά την προσωπική μου άποψη, θα πρέπει οπωσδήποτε να χρησιμοποιηθούν  καθώς πρόκειται για ένα πλήρως ανακαινισμένο κτίριο και δεν θα ήταν φρόνιμο να υπάρχουν σφραγισμένες αίθουσες», συμπλήρωσε ο κ. Στυλιάδης.

Ένταξη 11 σχολείων στο Δίκτυο Βιβλιοθηκών

11 σχολεία του Δήμου Καστοριάς εντάχθηκαν στο Δίκτυο Βιβλιοθηκών και θα επιχορηγηθούν με 33.000 ευρώ, δηλαδή από 3.000 ευρώ το κάθε σχολείο. Τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για την αγορά βιβλίων και εξοπλισμού.

You May Also Like

Στην Καστοριά ο Υφυπουργός Εργασίας και Απασχόλησης Νάσος Ηλιόπουλος

Στην Καστοριά ο Υφυπουργός Εργασίας και Απασχόλησης  Νάσος Ηλιόπουλος

Η ΠΕ Καστοριάς Παρέδωσε εμφιαλωμένα νερά  στο Γενικό Νοσοκομείο

Η ΠΕ Καστοριάς Παρέδωσε εμφιαλωμένα νερά  στο Γενικό Νοσοκομείο

Υπεγράφη η δανειακή σύμβαση μεταξύ της ΔΕΔΑ και της ΕΤΕπ για την ανάπτυξη των δικτύων διανομής φυσικού αερίου σε τρεις Περιφέρειες της χώρας

Υπεγράφη η δανειακή σύμβαση μεταξύ της ΔΕΔΑ και της ΕΤΕπ για την…

Η ενημέρωση του Δήμου Καστοριάς για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας

  Η ενημέρωση του Δήμου Καστοριάς για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας

Συνάντηση Μαρίας Αντωνίου με τον βραβευμένο Καστοριανό μελισσοκόμο Χρήστο Τζακόπουλο

  Συνάντηση Μαρίας Αντωνίου με τον βραβευμένο Καστοριανό μελισσοκόμο Χρήστο Τζακόπουλο

ΟΛΥΜΠΙΑ ΤΕΛΙΓΙΟΡΙΔΟΥ:Μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα στο Αστυνομικό μέγαρο από την κ. Αντωνίου

  ΟΛΥΜΠΙΑ ΤΕΛΙΓΙΟΡΙΔΟΥ:Μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα στο Αστυνομικό μέγαρο από την κ.…

Ξεκινά η ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος του Νοεμβρίου στην Π.Ε. Καστοριάς

  Ξεκινά η ενδιάμεση εκπτωτική  περίοδος του  Νοεμβρίου  στην Π.Ε. Καστοριάς

Στις 2 Οκτωβρίου η έναρξη εκπαιδεύσεων του Εθελοντικού Τμήματος Αντιμετώπισης Καταστροφών Καστοριάς

Τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017 θα ξεκινήσει το πρόγραμμα των φετινών εκπαιδεύσεων…

Σ.Γ.Κ. “Ο Προφήτης Ηλίας”: «Επιδοτούμενα Προγράμματα Επαγγελματικής Κατάρτισης Εργαζομένων σε μικρές επιχειρήσεις που απασχολούν έως 49 εργαζομένους»

Σ.Γ.Κ. “Ο Προφήτης Ηλίας”: «Επιδοτούμενα Προγράμματα Επαγγελματικής Κατάρτισης Εργαζομένων σε μικρές επιχειρήσεις…

Τι γράφει το μοναδικό γκράφιτι σε τοίχο στο κέντρο του Λονδίνου. Οι παραβάτες αντιμετωπίζονται ως βάνδαλοι, συλλαμβάνονται και πληρώνουν τεράστια πρόστιμα

Τι γράφει το μοναδικό γκράφιτι σε τοίχο στο κέντρο του Λονδίνου. Οι…