Η τραγική ιστορία ενός 12χρονου που αυτοκτόνησε – Η καραντίνα, η απομόνωση και η τελευταία μέρα

Ένα τραγικό συμβάν που στιγμάτισε μια οικογένεια έρχεται στο φως. Ο 12χρονος Χέιντεν κρεμάστηκε και τον βρήκε η αδερφή του. Τώρα, ο μπαμπάς του αποκαλύπτει πώς συνέβησαν όλα και πώς το αγόρι δεν άντεξε το βάρος του lockdown.

«Ο κορονοϊός σκότωσε τον γιο μου. Νομίζω ότι ο Χέιντεν θα ήταν ζωντανός σήμερα εάν δεν είχε συμβεί ποτέ η COVID. Δεν είχα ιδέα ότι δυσκολευόταν, ότι πάλευε με την κατάθλιψη, ήταν ένα χαρούμενο παιδί, αγαπούσε τους φίλους του και την οικογένειά του».

Μήνες αφότου ο μπαμπάς του έχασε τον γιο του αποκάλυψε το τι συνέβη. Το αγόρι από το Τέξας των ΗΠΑ αυτοκτόνησε τον Απρίλιο του 2020, στο πρώτο κύμα της πανδημίας, ωστόσο η οικογένειά του το δημοσιοποίησε τώρα.

Ο Χέιντεν, σύμφωνα με τη New York Post, κρεμάστηκε τρεις μέρες πριν κλείσει τα 13 του χρόνια. Τον βρήκε η μικρή αδελφή του κρεμασμένο στο δωμάτιό του.

Σύμφωνα με την οικογένειά του, φαίνεται πως το μικρό αγόρι δεν ήξερε πώς να αντιμετωπίσει την κατάσταση, την απομόνωση, την καραντίνα και ο πατέρας του λέει πως βγαίνει τώρα να μιλήσει για να αποτρέψει μελλοντικές αυτοκτονίες νέων ανθρώπων.

Μάλιστα, ο ίδιος χαρακτηρίζει στις δηλώσεις του την πανδημία ως «την τέλεια καταιγίδα για την κατάθλιψη». «Πιστεύω ότι έπεσαν πολλά πάνω του, ένιωσε κλονισμένος και πήρε μια τραγική απόφαση».

Η τελευταία μέρα

Στις 17 Απριλίου 2020, το σπίτι της οικογένειας είχε πρόβλημα με τα υδραυλικά κκαι ο παππούς του Χέιντεν – ο πατέρας του μπαμπά του – είχε πάει να τους βοηθήσει.

«Ήταν μια πανέμορφη ηλιόλουστη μέρα και τον αγκάλιασα και τον φίλησα στο κεφάλι», θυμάται ο Μπραντ.

«Έπειτα ο πατέρας μου έφυγε και μείναμε, εγώ ο Χέιντεν και η κόρη μου η Κίνλι. Μετά από μισή ώρα περίπου ο Χέιντεν ανέβηκε στο δωμάτιό του. Έπειτα η κόρη μου έτρεξε κάτω και είπε ότι Χέιντεν είναι κρεμασμένος. Έτρεξα γρήγορα πάνω, τον τράβηξα, προσπάθησα να τον σώσω. Του έκανα CPR αλλά δεν μπόρεσα να τον σώσω. Έφυγε. Έζησα κάτι φρικτό εκείνη την ημέρα και το απεύχομαι για τον καθένα. Έχω ακόμα εφιάλτες.»

Αναζητώντας τι έφταιξε

Προσπαθώντας να εξηγήσει τι συνέβη, ο πατέρας θυμάται ότι ο γιος του δεν μπορούσε να το αντιμετωπίσει καλά το lockdown. Ήταν αδύνατο να βγει έξω με τους φίλους του και δεν του άρεσε καθόλου η τηλεκπαίδευση.

Επίσης, είπε ότι τα Χριστούγεννα του 2019 έκαναν δώρο στον Χέιντεν μία κυρτή οθόνη. Όμως την έσπασε κατά λάθος με ένα τηλεχειριστήριο που έριξε πάνω της επειδή τσαντίστηκε που έχασε.

«Του είπαμε ότι δεν θα του παίρναμε άλλη, αλλά έπειτα ήρθε το lockdown και έτσι του είπα ότι θα έπρεπε να δουλέψει για να πάρει μια καινούρια» είπε ο Μπραντ.

«Έκανε κάποιες δουλειές γύρω από το σπίτι μας οπότε και του πήρα μια φθηνότερη τον Απρίλιο, επειδή ήταν τα γενέθλιά του στις 21 Απριλίου και ήθελε να παίξει με τους φίλους του» είπε.

Όταν η αστυνομία ερεύνησε τον θάνατο του αγοριού, διαπίστωσε ότι είχε σπάσει και την καινούρια του οθόνη.

«Δεν ξέρω αν φοβόταν ότι θα έβρισκε μπελάδες ή ανησυχούσε ότι δεν θα μιλήσει με τους φίλους του και θα καταστρέψει τα γενέθλιά του» τόνισε ο μπαμπάς του. «Το έκανε είτε με παρορμητικό θυμό ή ήταν σε μια κατάσταση από την οποία δεν μπορούσε να ξεφύγει».

ieidiseis.gr

You May Also Like

Ιταλία: Πρώην αεροσυνοδοί της Alitalia γδύθηκαν για να διαμαρτυρηθούν για το κλείσιμο της εταιρείας – Δείτε βίντεο

Η Alitalia έπαψε τη λειτουργία της, μετά από 74 χρόνια ιστορίας, την…

Γερμανία: Αναντικατάστατο το ρωσικό φυσικό αέριο

Στο τραπέζι υπάρχουν διάφορες προτάσεις όπως ατομική ενέργεια, άνθρακας ή εισαγωγές υγροποιημένου…

75 δισ. ετησίως επωφελείται η Τουρκία από την τελωνειακή ένωση με την ΕΕ – Έτσι εξοπλίζεται

75 δισ. ετησίως επωφελείται η Τουρκία από την τελωνειακή ένωση με την…

Ενας ξεχωριστός πύργος για τον φημισμένο μόδιστρο Κριστιάν Λουμπουτέν

Στην Πορτογαλία σχεδιασμένος από τον αρχιτέκτονα Τάρεκ Σάμμα

Ο οίκος Saint Laurent έφτιαξε εταιρία παραγωγής και κάνει ντεμπούτο με Αλμοδόβαρ

Με την ταινία «Strange Way of life» του Πέδρο Αλμοδόβαρ στο Φεστιβάλ Καννών

Εκλογές 2023: Πρώτη η ΝΔ και στους Έλληνες του εξωτερικού – Πώς ψήφισαν

Διαφορές στην κατανομή των ψήφων

Κωφοί ορειβάτες γράφουν ιστορία στο Όρος Έβερεστ

Κατακτώντας τις ψηλότερες κορυφές στον κόσμο

Τραμπ: Αμερικανική βοήθεια στην Ιταλία στη μάχη κατά του κορονοϊού

Τραμπ: Αμερικανική βοήθεια στην Ιταλία στη μάχη κατά του κορονοϊού

Πανικός στην Κίνα: Ουρανοξύστης ταλαντεύεται χωρίς να γίνει σεισμός – Αλλόφρονες έτρεχαν οι πεζοί

Ένας ουρανοξύστης περισσότερων άνω των 70 ορόφων εκκενώθηκε στην Κίνα, όταν το κτήριο, ύψους σχεδόν…