Η 2η Έκθεση και  το Συνέδριο Αρωματικών, Φαρμακευτικών Φυτών και Μανιταριών στα Κοίλα Κοζάνης

 

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας  σε συνεργασία με τον Δήμο Κοζάνης και το Ε.Β.Ε Κοζάνης διοργανώνει την 2η Έκθεση – Συνέδριο Αρωματικών, Φαρμακευτικών φυτών και Μανιταριών που θα λάβει χώρα στις 29-30 Νοεμβρίου και 1 Δεκεμβρίου στο εκθεσιακό κέντρο των Κοίλων Κοζάνης. Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τη συμμετοχή της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή.

 

Στόχος της έκθεσης είναι η ανάδειξη των αρωματικών, φαρμακευτικών φυτών, των μανιταριών και των προϊόντων τους καθώς και η χρησιμότητα τους για την ανθρώπινη διατροφή, υγεία και ευεξία. Παράλληλα, η ανάδειξη της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ως σημείο αναφοράς Πανελλήνιας εμβέλειας για τις καλλιέργειες και τα προϊόντα αυτά αποτελεί βασική επιδίωξη της Περιφερειακής αρχής.

 

Συμμετέχουν καλλιεργητές, μεταποιητές, επιχειρήσεις εμπορίας, συνεταιρισμοί, φυτωριούχοι, επιχειρήσεις μηχανημάτων καλλιέργειας και συλλογής-επεξεργασίας, επιχειρήσεις συσκευασίας, αποστακτήρια αιθέριων ελαίων, επιχειρήσεις πιστοποίησης, τυποποίησης-σήμανσης, ερευνητικά και εκπαιδευτικά Ιδρύματα απ’ όλη τη χώρα.

 

Στο επίκεντρο  της Έκθεσης και του Συνεδρίου θα βρεθούν θέματα της βιοποικιλότητας και αξίας των φυτών της Δυτικής Μακεδονίας, η ανάλυση της εγχώριας και της διεθνούς αγοράς, οι τρόποι προσέγγισης νέων αγορών στην ΕΕ, οι τεχνολογικές εξελίξεις, θέματα πιστοποιήσεων και εγκρίσεων βιολογικών προϊόντων, συνέργειες με τον κλάδο του τουρισμού και οι γενικότερες επιχειρηματικές τάσεις στο πεδίο των αρωματικών-φαρμακευτικών φυτών και μανιταριών.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής : Αντιπεριφέρεια Επιχειρηματικής Ανάπτυξης τηλ. 2461052627 και Ε.Β.Ε. Κοζάνης τηλ. 2461041693

www.medherbswesternmacedoniagreece.gr

You May Also Like

941.000 ευρώ για ενεργειακές αναβαθμίσεις σε τρία δημοτικά και δυο νηπιαγωγεία του Δήμου Γρεβενών

  941.000 ευρώ για ενεργειακές αναβαθμίσεις σε τρία δημοτικά και δυο νηπιαγωγεία…

Μαθητές/τριες της Γ΄ τάξης του Μουσικού Σχολείου Καστοριάς συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Όψεις της πόλης στη Συνοικία Απόζαρι»

«Όψεις της πόλης στη Συνοικία Απόζαρι»

Συνελήφθη 34χρονος αλλοδαπός σε περιοχή της Φλώρινας για παράβαση του τελωνειακού κώδικα

Συνελήφθη 34χρονος αλλοδαπός σε περιοχή της Φλώρινας για παράβαση του τελωνειακού κώδικα

Δήμος Καστοριάς:  Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για Θέσεις Εκπαιδευτών Ενηλίκων  στα «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) – ΝΕΑ ΦΑΣΗ» ΟΠΣ 5002212

Δήμος Καστοριάς:  Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για Θέσεις Εκπαιδευτών Ενηλίκων  στα «Κέντρα Διά…

Σύσκεψη της Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης, Επιχειρηματικότητας και Εμπορίου Αμαλίας Κούσκουρα με το Γενικό Γραμματέα Εμπορίου και Καταναλωτή

Συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα Εμπορίου και Καταναλωτή Αντώνη Παπαδεράκη είχε τις…

Συνελήφθησαν δύο άτομα στη Φλώρινα για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών ουσιών

  Συνελήφθησαν δύο άτομα στη Φλώρινα για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Το “Ευχαριστώ” του Γιώργου Σούλιου προς τον Α.Σ. Καστοριάς για τα πέντε χρόνια άριστης συνεργασίας

Το “Ευχαριστώ” του  Γιώργου Σούλιου προς τον Α.Σ. Καστοριάς  για τα πέντε…

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ, θα πραγματοποιηθεί μια πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα με θέμα “Ενσυναίσθηση, Εναρμόνηση, Ενσωμάτωση”. Μεταξύ των ομιλητών και η Δρ. Καλλιόπη Μόσχου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ, θα πραγματοποιηθεί μια πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα…

Παραμυθένιες και μαγικές εκδηλώσεις για τα παιδιά του Δήμου Καστοριάς

Παραμυθένιες και μαγικές εκδηλώσεις για τα παιδιά του Δήμου Καστοριάς