Τη χορήγηση τρίτης δόσης εμβολίου σύντομα και για τους κάτω των 50 ετών προανήγγειλε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους

Τη χορήγηση τρίτης δόσης εμβολίου σύντομα και για τους κάτω των 50 ετών προανήγγειλε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Διευκρίνισε ωστόσο ότι «αναμένεται η ανάλυση των δεδομένων από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, αλλά αναμένεται να ανοίξει προς όλους κάποια στιγμή».

Επίσης χαρακτήρισε αναπόφευκτο το ενδεχόμενο να βρεθεί αντιμέτωπη η Ελλάδα με το 4ο κύμα της πανδημίας.

Διαβάστε επίσης

 

Επικαλούμενος τα σημαντικά ευρήματα της μελέτης σχετικά με την αποτελεσματικότητα των εμβολιασμών στη χώρα μας, τα οποία ανακοίνωσε την Τετάρτη ο Καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, υπογράμμισε πως ο τρόπος να νικήσουμε την πανδημία είναι τα εμβόλια. «Ο κορωνοϊός είναι εδώ και δεν θα φύγει», είπε και συμπλήρωσε πως όσο περισσότεροι εμβολιαζόμαστε, τόσο συντομότερα θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα.

Ποσοστά εμβολιασμού

Διευκρίνισε πως είναι μικρή η διαφορά της Ελλάδας στα ποσοστά εμβολιασμού κατά της COVID-19, σε σύγκριση με τον μέσο όρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Εξήγησε πως γίνεται συχνά σύγκριση με τις πρώτες χώρες, ενώ η Ελλάδα δεν ήταν ποτέ κοντά σε αυτές. Ωστόσο, τόνισε πως «πρέπει να εντείνουμε την προσπάθεια και να αυξηθούν τα ποσοστά αλλά να μην βλέπουμε μόνο την αρνητική πλευρά έχουμε ένα καλό ποσοστό και πάνω σε αυτό πρέπει να προχωρήσουμε. Η διαφορά από τον μέσο όρο της Ε.Ε. είναι 4-5 εκατοστιαίες μονάδες».

Παράλληλα, υπογράμμισε την ανάγκη να ενταθούν οι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων κατά της διασποράς του ιού.

Τεστ αντισωμάτων

Τέλος, ο κ. Θεμιστοκλέους συνέστησε στους πολίτες πως πρέπει να σταματήσουν να κάνουν τεστ αντισωμάτων. «Αν έχουν συμπληρωθεί οι έξι μήνες θα πρέπει να γίνει η τρίτη δόση. Δεν μετράμε και δεν αποφασίζουμε με βάση τα αντισώματα», σημείωσε.

You May Also Like

Ηγουμενίτσα: Μαθητές χτύπησαν συμμαθητή τους σε λύκειο

Συνελήφθη και καθηγήτρια γιατί είχε καθήκοντα επιτήρσης την ώρα του περιστατικού

Αποχωρεί από την ΑΕΚ ο Μελισσανίδης – Σε ποιον την παραδίδει

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης γνωστοποίησε με δήλωσή του το μεσημέρι της Δευτέρας ότι αποχωρεί από την ΠΑΕ ΑΕΚ

Η πορεία της πανδημίας στη Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

  Η πορεία της πανδημίας στη Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Κορωνοϊός: Εκπνέει η διορία επιβολής προστίμου στους ανεμβολίαστους

Κορωνοϊός: Εκπνέει η διορία επιβολής προστίμου στους ανεμβολίαστους

Μέτρα προφύλαξης και μείωσης της εξάπλωσης του κορωνοϊού από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας

Μέτρα προφύλαξης και μείωσης της εξάπλωσης του κορωνοϊού από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση…

«Ήρθε και η σειρά μου»: Η τελευταία ανάρτηση του οπερατέρ που προσβλήθηκε και έφυγε από κορωνοϊό στα 42

«Ήρθε και η σειρά μου»: Η τελευταία ανάρτηση του οπερατέρ που προσβλήθηκε…

Χρωμάτιζαν το σπορέλαιο και το πούλαγαν για ελαιόλαδο. Ποιες εταιρείες εντόπισε ο ΕΦΕΤ.

Χρωμάτιζαν το σπορέλαιο και το πούλαγαν για ελαιόλαδο. Ποιες εταιρείες εντόπισε ο…

Νίκος Φέρμας: Ο ορφανός μάγκας που λάτρευε το χασίσι, το πραγματικό του όνομα και το ξαφνικό τέλος

Table of Contents Hide Νίκος Φέρμας: Λίγα λόγια για τον ηθοποιόΟ Φέρμας…

Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Τσιτσιπά, το Φράιμπουργκ-Ολυμπιακός και τα ματς των «αιώνιων» στην Euroleague

Δείτε αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα Ο Ολυμπιακός έχει ένα δύσκολο εμπόδιο με…

Βουλή: Η ατάκα Μπιμπίλα για τους γκέι ιερείς και η κόντρα για την κλήση της Εκκλησίας

«Η Εκκλησία ας πει την αλήθεια»