Θετική ανταπόκριση του Υπουργού Υποδομών και  Μεταφορών στα αιτήματα της Περιφερειακής Αρχής για επίλυση των προβλημάτων των αεροδρομίων Κοζάνης και Καστοριάς

Στην ικανοποίηση των αιτημάτων της Περιφερειακής Αρχής για τα αεροδρόμια της Δυτικής Μακεδονίας, προχωρά το Υπουργείο Υποδομών και  Μεταφορών.

   Συγκεκριμένα στο αίτημα για επέκταση του ωραρίου λειτουργίας του αεροδρομίου Κοζάνης «Φίλιππος» κατά τις απογευματινές ώρες απήντησε θετικά ο Υπουργός κ. Κωνσταντίνος Καραμανλής με έναρξη εφαρμογής  εντός της τρέχουσας εβδομάδας για την εξυπηρέτηση των εκπαιδευτικών αναγκών ιδιωτικής εταιρείας εκπαίδευσης πιλότων. Ομοίως, θετική ήταν η ανταπόκριση του Υπουργού και στο αίτημα ολοκλήρωσης των ημιτελών υποδομών του αεροδρομίου Καστοριάς «Αριστοτέλης» για την περαιτέρω αναβάθμιση του.

 Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη κ. Κασαπίδη, η αποτίμηση των υπολειπόμενων εργασιών για την αποπεράτωση του πύργου ελέγχου και την τοποθέτηση του αναγκαίου εξοπλισμού ανέρχεται, μετά και την επιτόπια επιθεώρηση κλιμακίου της Υ.Π.Α. (Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας) από την Αθήνα περίπου στο 1,5 εκ. ευρώ. Το ποσό αυτό θα καλυφθεί από την Περιφέρεια και το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για την υλοποίηση του έργου το συντομότερο δυνατόν.

Ευχαριστώντας τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Καραμανλή για τη θετική ανταπόκριση, στα αιτήματα που του έθεσε, ο Περιφερειάρχης κ. Κασαπίδης επεσήμανε την προτεραιότητα που δίνει η Περιφερειακή Αρχή  στην ολοκλήρωση των υποδομών των αεροδρομίων και την ομαλή λειτουργία τους, τονίζοντας παράλληλα τη σταδιακή υλοποίηση συνολικότερου σχεδιασμού ολοκλήρωσης βασικών υποδομών στις μεταφορές που αναγκαιούν για τη Δυτική Μακεδονία τόσο οδικές όσο και σιδηροδρομικές.

Ο κ. Κασαπίδης υπογράμμισε και την εποικοδομητική συνεργασία που είχε με το Διοικητή της Υ.Π.Α. κ. Δριτσάκο για τη διευθέτηση και προώθηση των αναγκαίων λύσεων και στα δυο αεροδρόμια της Δυτικής Μακεδονίας.

You May Also Like

Τραγωδία με τροχαίο στην Ιόνια Οδό: Νεκρό ζευγάρι μπροστά τα μάτια του δεκάχρονου παιδιού τους

Σοβαρό τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στην Ιόνια Οδό, κοντά στα διόδια Τερόβου στο ρεύμα…

Νίκος Παρούσης: Ο ήρωας πιλότος που θυσιάστηκε για να σώσει εκατοντάδες παιδιά από βέβαιο θάνατο

Table of Contents Hide Έντρομοι είδαν το ΜιράζΑνέφερε βλάβη στο πηδάλιο«Πάνω από…

Τοξικά απορρίμματα στις αχανείς χωματερές της Αφρικής

Αφού πέσει η νύχτα και οι δρόμοι της αγοράς Καριακού στο Νταρ…

Δυναμικό παρών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην 86η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης

Με πλήθος επίσημων παρευρισκόμενων και παρουσία των Πρυτανικών Αρχών και μελών της…

Πυρκαγιά σε αγροτική περιοχή κοντά στην Κορησό

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε χωρίς να γνωρίζει ακόμη κανείς τα αίτιά της την…

Νέα κινητοποίηση τη νύχτα για την αρκούδα με τα μικρά της

Η αρκούδα με τα τρία αρκουδάκια επανεμφανίστηκε τη νύχτα στη Λεωφόρο των…

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις από την ΠΔΜ – Τμήμα Μηχανολογικού Εξοπλισμού της Π.Ε. Καστοριάς που αφορούν, κοπή κλαδιών, χόρτων και καθαρισμό βλάστησης

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις που πραγματοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με το ανθρώπινο…