Θ. Καράογλου: «Φέτος κάνουμε ρεβεγιόν με προσοχή, ώστε το γιορτινό τραπέζι να μην γίνει εστία υπερμετάδοσης του κορωνοϊού»

Ξεκάθαρος πως στην παρούσα φάση δεν τίθεται κανένα θέμα χαλάρωσης των μέτρων, αλλά αυστηροποίησης τους ήταν ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), κ. Θεόδωρος Καράογλου, προς τις Αρχές και τους φορείς της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας, στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που είχε σήμερα μαζί τους.

Ενόψει του επικείμενου εμβολιασμού κατά του Covid-19 στην Ελλάδα, ο κ. Καράογλου προέτρεψε τους συμμετέχοντες να δώσουν το καλό παράδειγμα,  λειτουργώντας ως πολλαπλασιαστές του μηνύματος ότι η “απελευθέρωση” από τον κορωνοϊό προϋποθέτει τον εμβολιασμό. “Σας καλώ να γίνετε θετικό πρότυπο για τους συμπολίτες σας” τόνισε, ζητώντας από τις Αρχές και τους φορείς της Π.Ε. Φλώρινας να προετοιμαστούν κατάλληλα ώστε να αποφευχθεί έξαρση του ιού τις ημέρες των εορτών. “Τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Σε διαφορετική περίπτωση το τρίτο κύμα της πανδημίας μπορεί να είναι πιο σφοδρό. Εάν τις επόμενες ημέρες επιδεινωθούν τα επιδημιολογικά δεδομένα, τα μέτρα θα επαναξιολογηθούν“, εξήγησε.

Σχετικά με τη στάση ευθύνης που πρέπει να επιδείξουμε τις εορταστικές ημέρες ανέφερε πως “φέτος θα κάνουμε ρεβεγιόν με προσοχή! Θα ανταλλάξουμε ευχές με συγγενείς και φίλους από απόσταση, ώστε του χρόνου να ευχηθούμε “καλά Χριστούγεννα” και “ευλογημένη νέα χρονιά” όλοι μαζί, δίχως κενές θέσεις στο εορταστικό τραπέζι. Τα σπίτια μας δεν πρέπει να γίνουν εστίες υπερμετάδοσης του ιού” πρόσθεσε, στέλνοντας το μήνυμα της ευλαβικής τήρησης των μέτρων.

Στη σημερινή τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας κ. Γιάννης Κιοσές, ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλης Γιαννάκης, ο Δήμαρχος Αμυνταίου κ. Άνθιμος Μπιτάκης, ο Δήμαρχος Πρεσπών κ. Παναγιώτης Πασχαλίδης, ο Διοικητής της 3ης Υ.Π.Ε. κ. Παναγιώτης Μπογιατζίδης, ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Φλώρινας κ. Χρήστος Παπούλκας, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου  Φλώρινας κ. Σάββας Σαπαλίδης και ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Φλώρινας κ. Γιάννης Μουμουλίδης.

 

You May Also Like

Δ.Τ. Υποχρεωτικός ο καθαρισμός των ιδιωτικών οικοπέδων για την αποτροπή κινδύνου πυρκαγιάς

Υποχρεωτικός ο καθαρισμός των ιδιωτικών οικοπέδων για την αποτροπή κινδύνου πυρκαγιάς

Νέο Προεδρείο για το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας

Με τη διεξαγωγή των ψηφοφοριών για τη συγκρότηση του Προεδρείου του Περιφερειακού…

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Δημητριακών και Κτηνοτροφικών Προϊόντων Καστοριάς συμμετέχει στην 11η ZOOTECHNIA

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Δημητριακών και Κτηνοτροφικών Προϊόντων Καστοριάς συμμετέχει στην 11η ZOOTECHNIA

Ανακοίνωση 2ης Πρόσκλησης Υποβολής Προτάσεων Έργων στο Πρόγραμμα Διασυνοριακής Συνεργασίας Interreg IPA CBC “Greece – Albania 2014-2020”

Δόθηκε την Πέμπτη (14/04/2016) στη δημοσιότητα η 2η Πρόσκληση υποβολής προτάσεων έργων…

Πραγματοποιήθηκε εξαιρετική εκδήλωση αρχαιολογικού περιεχομένου για την Ορεστίδα στο Άργος Ορεστικό

Πραγματοποιήθηκε εξαιρετική εκδήλωση αρχαιολογικού περιεχομένου  για την Ορεστίδα στο Άργος Ορεστικό

Συνάντηση του Βουλευτή Ζήση Τζηκαλάγια με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο

Συνάντηση του Βουλευτή Ζήση Τζηκαλάγια με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο

Ο βραβευμένος ως κορυφαίος βιοκαλλιεργητής της Ε.Ε, Θωμάς Μόσχος, σε καλλιέργεια χωρίς λίπασμα στη Φωτεινή Καστοριάς!

Ο βραβευμένος ως κορυφαίος βιοκαλλιεργητής της Ε.Ε, Θωμάς Μόσχος με #KWS_INTELIGENS, σε…

Διακοπή ρεύματος σε πολλές περιοχές της Π.Ε. Καστοριάς την Πέμπτη 28 Μαρτίου

Διακοπή ρεύματος σε πολλές περιοχές της Π.Ε. Καστοριάς την Πέμπτη 28 Μαρτίου