Ιαπωνία: Η 74χρονη που δηλητηρίασε 4 συντρόφους για να τους αρπάξει τα χρήματα

Στα 75 του χρόνια, ο Isao Kakehi ήταν υγιής και ερωτευμένος. Ήταν το 2013 και είχε ξεκινήσει μια συναρπαστική νέα σχέση με την Chisako Kakehi, μια 67χρονη χήρα που γνώρισε μέσω ενός ιαπωνικού πρακτορείου προξενιών.

 

Μέσα σε δύο μήνες, το ζευγάρι παντρεύτηκε, και άρχισαν να ζουν μαζί: Ξεκίνησαν μια φαινομενικά ευτυχισμένη ζωή στην πόλη Μούκο του Κιότο, φτιάχνοντας ρυζογκοφρέτες για τους εορτασμούς της Πρωτοχρονιάς. Αλλά ο Isao Kakehi δεν έζησε για να δει το νέο έτος.

 

 

Στις 28 Δεκεμβρίου, έγινε το τέταρτο και τελευταίο θύμα της Μαύρης Χήρας, μιας εκ των χειρότερων κατά συρροή δολοφόνων της Ιαπωνίας. Η 74χρονη σήμερα Chisako Kakehi είναι θανατοποινίτισσα για τη δολοφονία τριών ερωτικών συντρόφων και την απόπειρα δολοφονίας ενός τέταρτου. Οι δολοφονίες ξεκίνησαν το 2007, όταν ήταν 61 ετών, αλλά η Kekehi ήταν υπεράνω πάσης υποψίας, έως ότου ο θάνατος του Isao Kakehi προκάλεσε αστυνομική έρευνα που οδήγησε στη σύλληψή της το 2014.

 

Το 2017 καταδικάστηκε σε θάνατο μετά από μία από τις μακροβιότερες δίκες της Ιαπωνίας. Η έφεση για την ανατροπή της απόφασης απέτυχε τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους. «Χρησιμοποίησε ένα πρακτορείο προξενιών για να γνωρίσει το ένα μετά το άλλο ηλικιωμένα θύματα και τα δηλητηρίασε αφού τα έκανε να την εμπιστευτούν», ανέφερε ο δικαστής στην απόφαση του Ιουνίου, σύμφωνα με το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο NHK. «Πρόκειται για ένα αδίστακτο έγκλημα που βασίζεται σε σχεδιασμένη και ισχυρή δολοφονική πρόθεση», ανέφερε.

 

Η υπόθεση καθήλωσε την Ιαπωνία και ανέδειξε τους κινδύνους που παραμονεύουν στο διαδίκτυο για τους ηλικιωμένους εργένηδες που είναι ευάλωτοι σε ερωτικές απάτες. Και έκανε επίσης τη χώρα να αναρωτηθεί γιατί μια γυναίκα στη δύση της ηλικίας της θα άρχιζε να σκοτώνει τους άνδρες που υποτίθεται ότι αγαπούσε.

Οι φόνοι αρχίζουν

 

Για μια γυναίκα που έχει γίνει διαβόητη στην Ιαπωνία, ελάχιστα είναι γνωστά δημόσια για την προσωπική ζωή της Chisako Kakehi.

 

Γεννημένη στο νοτιοδυτικό νομό Σάγκα της Ιαπωνίας, η Kakehi εργαζόταν σε ένα εργοστάσιο εκτύπωσης και παντρεύτηκε τον πρώτο της σύζυγο το 1969, όταν ήταν 23 ετών, σύμφωνα με την Asahi News, θυγατρική του CNN. Ο γάμος τους διήρκεσε 25 χρόνια πριν από τον θάνατό του από ασθένεια το 1994. Μέχρι το 2007, είχε συνάψει σχέση με τον 78χρονο Toshiaki Suehiro.

 

Το απόγευμα της 18ης Δεκεμβρίου 2007, η Kakehi γευμάτισε με τον Suehiro και τα παιδιά του. Ο Suehiro έπαιρνε συμπληρώματα διατροφής – καθιστώντας εύκολο για την Kakehi να του χορηγήσει και κάψουλα κυανίου μαζί τα χάπια του, αναφέρει η απόφαση.

 

Λιγότερο από 15 λεπτά μετά το γεύμα, ο Suehiro κατέρρευσε αναίσθητος στο δρόμο. Μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο, αγκομαχούσε και μόλις και μετά βίας ανέπνεε ανέφερε η δικαστική απόφαση. Η Kakehi συνόδευσε τον Suehiro στο νοσοκομείο – αλλά χρησιμοποίησε το ψευδώνυμο, «Hiraoka», όταν μιλούσε με το προσωπικό του ασθενοφόρου και την οικογένεια του Suehiro. Στο νοσοκομείο, οι γιατροί διαπίστωσαν ότι ο ηλικιωμένος ήταν κοντά στο θάνατο.

 

Ο Suehiro επέζησε – το μόνο από τα τέσσερα θύματα του Kakehi που το κατάφερε – αλλά έμεινε με «ανίατη δυσλειτουργία και οπτική εξασθένιση», αναφέρει η απόφαση του δικαστηρίου. Πέθανε ενάμιση χρόνο αργότερα από άσχετη ασθένεια, σύμφωνα με το Asahi News. Λίγα χρόνια αργότερα, η Kakehi έψαχνε το επόμενο θύμα της.

 

Ο Masanori Honda ήταν σε καλή κατάσταση για τα 71 του χρόνια. Μέχρι το 2011, ο διαβήτης του είχε υποχωρήσει σε «ήπια κατάσταση» και συχνά επισκεπτόταν αθλητικούς συλλόγους, αναφέρεται στην απόφαση. Είχε επίσης μπει με τα μπούνια σε σχέση με την Kakehi.

 

Αν και δεν είναι σαφές πώς γνωρίστηκαν ή για πόσο καιρό έβγαιναν, το ζευγάρι είπε σε φίλους αργότερα εκείνο το έτος ότι σχεδίαζαν να παντρευτούν. Την επόμενη άνοιξη, η Kakehi έκανε την κίνησή της.

 

Στις 9 Μαρτίου 2012, συνάντησε τον Honda σε ένα κατάστημα, και στη συνέχεια οι δρόμοι τους χώρισαν. Γύρω στις 5 το απόγευμα εκείνης της ημέρας, έχασε τις αισθήσεις του ενώ οδηγούσε μοτοσικλέτα. Λιγότερο από δύο ώρες αργότερα στο νοσοκομείο, οι γιατροί επιβεβαίωσαν τον θάνατό του.

 

Τα στοιχεία έδειξαν αργότερα ότι η Kakehi δεν είχε σχέδια να ζήσει τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής της με τον Honda. Δύο μήνες πριν από τον θάνατό του, τον Ιανουάριο του 2012, είχε ήδη αρχίσει να βγαίνει κρυφά με άλλους άνδρες μέσω ενός πρακτορείου γνωριμιών.

Ο επιζών από τον καρκίνο και το τελευταίο θύμα

 

Ο Minoru Hioki πάλευε με τη μοναξιά και μια υποτροπή του καρκίνου του πνεύμονα στα τελευταία χρόνια της ζωής του. Αλλά τον Ιούλιο του 2013, η ζωή του έδειχνε να βελτιώνεται: ο καρκίνος του είχε αντιμετωπιστεί σχεδόν πλήρως με ακτινοθεραπεία και «ήταν πολύ καλά στην υγεία του», αναφέρεται στην απόφαση.

 

Ως επιστέγασμα, ο 75χρονος είχε μια νέα σχέση. Μέχρι τον Αύγουστο του 2013, ο Hioki εμφανίστηκε αφοσιωμένος στην Kakehi, γράφοντάς της σε ένα email ότι ήθελε να «μείνουν μαζί για πάντα». Ήταν κοντά, συχνά έτρωγαν μαζί και περνούσαν τη νύχτα ο ένας στο σπίτι του άλλου, ανέφερε η απόφαση. Το ρομαντικό τους ειδύλλιο έλαβε τέλος στις 20 Σεπτεμβρίου, όταν το ζευγάρι βγήκε για δείπνο.

 

Ο Hioki, όπως και ο δεύτερος σύζυγος της Kakehi, ο Suehiro, έπαιρνε συχνά συμπληρώματα υγείας σε μορφή χαπιών – έτσι ήταν εύκολο για εκείνη να του δώσει ένα χάπι κυανίου «με το πρόσχημα των συμπληρωμάτων διατροφής», ανέφερε η απόφαση. Είχαν μόλις τελειώσει το γεύμα τους όταν ο Hioki έχασε τις αισθήσεις του.

 

Παρά το γεγονός ότι γνώριζε ότι είχε παιδιά και ότι είχε αναρρώσει από τον καρκίνο του, η Kakehi είπε ψέματα στο πλήρωμα του ασθενοφόρου, ισχυριζόμενη ότι δεν είχε οικογένεια και ότι έπασχε από καρκίνο του πνεύμονα σε τελικό στάδιο. Όταν της πρότειναν τη διαδικασία ανάνηψης, αρνήθηκε να δώσει άδεια να τον επαναφέρουν. Πέθανε μέσα σε δύο ώρες.

 

Η Kakehi φαινόταν να γίνεται όλο και πιο τολμηρή. Τον Νοέμβριο του 2013, μόλις δύο μήνες μετά τον θάνατο του Hioki, είχε ήδη παντρευτεί τον επόμενο και τελευταίο της στόχο. Και μόλις ένα μήνα μετά το γάμο τους, άρχισε να βγαίνει κρυφά με έναν άλλο άνδρα, σύμφωνα με την απόφαση.

 

Όμως ο Isao Kakehi δεν είχε πάρει χαμπάρι τίποτα και φαινόταν ανανεωμένος με ενθουσιασμό για τη ζωή. Σε ανταλλαγές e-mail και sms, είπε στη νέα του σύζυγο ότι ήθελε «να κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν για να απολαύσουν μια λαμπρή δεύτερη ζωή και να ζήσουν πολύ».

 

Μέσα σε λίγες εβδομάδες από τον γάμο τους, ο νεόνυμφος υπέστη καρδιοαναπνευστική ανακοπή λίγο μετά το δείπνο στο σπίτι με τη νέα του σύζυγο. Εκείνη κάλεσε το ασθενοφόρο, το οποίο τον μετέφερε εσπευσμένα στο νοσοκομείο – αλλά πέθανε μόλις μια ώρα αργότερα. Ο θάνατός του κίνησε τις υποψίες για τη σειρά των άτυχων εραστών της Kakehi, προκαλώντας μια αστυνομική έρευνα που ξετύλιξε γρήγορα το κουβάρι της απάτης της.

Σύλληψη ενός δολοφόνου

 

Οι αυτοψίες είναι σπάνιες στην Ιαπωνία και συνήθως διενεργούνται μόνο όταν υπάρχουν υποψίες για εγκληματική ενέργεια – και ίσως γι’ αυτό οι θάνατοι των πρώην συντρόφων της πέρασαν σε μεγάλο βαθμό απαρατήρητοι εκείνη την εποχή.

 

Όμως ο θάνατος του Isao Kakehi θεωρήθηκε αρκετά ύποπτος ώστε να δικαιολογήσει τη διενέργεια νεκροψίας, η οποία αποκάλυψε θανατηφόρες ποσότητες ιόντων κυανίου στην καρδιά, το αίμα και το στομάχι του, καθώς και διάβρωση στο στομάχι του.

 

Λίγες ημέρες μετά το θάνατό του, οι αρχές βρήκαν συμπληρώματα διατροφής και άδειες κάψουλες στο διαμέρισμα της Kakehi – γεγονός που υποδηλώνει ότι είχε αδειάσει τα συμπληρώματα υγείας και τα είχε γεμίσει ξανά με κυάνιο που είχε αλεσθεί σε σκόνη.

 

Τον Αύγουστο του 2014, οι ερευνητές ανακάλυψαν στο διαμέρισμα του τελευταίου συζύγου της «μαύρης χήρας» το όργανο του εγκλήματος. Θαμμένη σε μια γλάστρα που είχε πετάξει η σύζυγός του ήταν μια πλαστική σακούλα που περιείχε ίχνη κυανίου.

 

Το χρώμα της σακούλας και το περιεχόμενό της έδειχναν ότι το κυάνιο είχε θαφτεί για αρκετούς μήνες – και ο ίδιος τύπος πλαστικής σακούλας αποθήκευσης με φερμουάρ βρέθηκε στο διαμέρισμα του Kakehi. Η Kakehi είχε αποκτήσει το κυάνιο από τη δουλειά της στο τυπογραφείο, σύμφωνα με την απόφαση.

 

Δύο μήνες αργότερα, η αστυνομία συνέλαβε την Kakehi. Μετά από ανακρίσεις πολλών μηνών, η Kakehi ομολόγησε τελικά ότι δηλητηρίασε τους Honda, Hioki και Suehiro με κάψουλες κυανίου. Η αστυνομία πίστευε επίσης ότι η Kakehi συνδεόταν με τις δολοφονίες άλλων τεσσάρων ανδρών, πέραν των τεσσάρων για τις οποίες κατηγορήθηκε – αλλά οι εισαγγελείς αποφάσισαν τελικά να μην της απαγγείλουν κατηγορίες γι’ αυτές λόγω ανεπαρκών στοιχείων, σύμφωνα με την NHK.

Για τα λεφτά

 

Οι τέσσερις άνδρες ζούσαν σε διαφορετικές πόλεις, εργάζονταν σε διαφορετικές δουλειές και δεν είχαν καμία σχέση μεταξύ τους – εκτός από ένα πράγμα: όλοι είχαν σημαντικές αποταμιεύσεις και περιουσιακά στοιχεία. Αυτό, σε συνδυασμό με την προχωρημένη ηλικία τους και την ιδιότητα του εργένη, τους καθιστούσε ιδανικούς στόχους.

 

Η πρώτη από τις τέσσερις δηλητηριάσεις είχε ως κίνητρο το χρέος: Η Kakehi χρωστούσε στον Suehiro 48 εκατομμύρια γιεν (περίπου 437.000 δολάρια), αναφέρεται στην απόφαση. Η Kakehi «σκέφτηκε ότι θα τον (τον) σκότωνε και θα απέφευγε την αποπληρωμή».

 

Δύο μήνες μετά τον θάνατο του Suehiro τον Φεβρουάριο του 2008, η Kakehi έγραψε μια επιστολή στα παιδιά του λέγοντας ότι είχε αποπληρώσει τα χρήματα χρησιμοποιώντας «την κληρονομιά ενός άλλου άνδρα», σύμφωνα με την απόφαση.

 

Η επιστολή σόκαρε τα παιδιά του Suehiro, τα οποία δεν είχαν λάβει γνώση για το δάνειο που έδωσε ο πατέρας τους και γνώριζαν ελάχιστα για την Kakehi. Δεν γνώριζαν καν το όνομά της. Όταν προσπάθησαν να τη ρωτήσουν περισσότερα, εκείνη «έφυγε σιωπηλά», ανέφερε η απόφαση – αφήνοντάς τα χωρίς απαντήσεις.

 

Δεν είναι σαφές ποια ήταν η οικονομική κατάσταση της Kakehi εκείνη την εποχή και αν είχε δικές της αποταμιεύσεις. Αλλά μέχρι τον θάνατο του τέταρτου θύματός της, είχε πάρει τόσα πολλά χρήματα από τα θύματά της που το κίνητρό της δεν μπορούσε πλέον να εξηγηθεί από την ανάγκη ή την απελπισία, ανέφερε η απόφαση — αγνόησε κατάφωρα «την ανθρώπινη ζωή για τη δική της οικονομική επιθυμία».

 

Η Kakehi κέρδισε περίπου 16 εκατομμύρια γιεν (145.000 δολάρια) από τον Honda, ανέφερε η απόφαση, η οποία δεν διευκρινίζει πόσα τσέπωσε από τους άλλους άνδρες. Η Asahi News, ωστόσο, εκτίμησε ότι η Kakehi κέρδισε συνολικά περίπου 500 εκατομμύρια γιεν (4,5 εκατομμύρια δολάρια) από την κληρονομιά, τα τιμαλφή και άλλα περιουσιακά στοιχεία των συντρόφων της – ορισμένες εκτιμήσεις ανεβάζουν το ποσό αυτό στα 800 εκατομμύρια γιεν (7,3 εκατομμύρια δολάρια).

ΠΗΓΗ:https://www.ethnos.gr/

You May Also Like

Ισραήλ: Η πρώτη μουσική συναυλία στο Τελ Αβίβ μόνο για εμβολιασμένους για τον κορονοϊό

Νέα εποχή, νέα κανονικότητα. Το Ισραήλ φιλοξένησε την Τετάρτη την πρώτη συναυλία…

Πόλεμος στην Ουκρανία: Τα τελευταία λόγια 13 Ουκρανών στρατιωτών πριν τους σκοτώσουν

Πόλεμος στην Ουκρανία: Τα τελευταία λόγια 13 Ουκρανών στρατιωτών πριν τους σκοτώσουν

Ολυμπιακοί Αγώνες – Ιαπωνία: Σάλος επειδή δήμαρχος… δάγκωσε το χρυσό μετάλλιο αθλήτριας – Επίπληξη μέχρι και από την Toyota!

Ο δήμαρχος πόλης στην Ιαπωνία δάγκωσε το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε αθλήτρια…

Θεσσαλονίκη: Στον εισαγγελέα ο 44χρονος Νορβηγός για τη δολοφονία του αστυνομικού

Ο Νορβηγός φέρεται να επικαλέστηκε τη μέθη του και ψυχολογικά προβλήματα

Το χέρι του πλακώθηκε κάτω από ένα βράχο, το έκοψε μόνος του για να σωθεί και η ιστορία του έγινε ταινία

Το χέρι του πλακώθηκε κάτω από ένα βράχο, το έκοψε μόνος του…

Ο άντρας που έζησε 10 χρόνια στο δάσος για να γλιτώσει από τη γυναίκα του

Επανενώθηκε πρόσφατα με την οικογένειά του, συναντώντας την αδερφή του, ενώ τη σύζυγό του ούτε που την αναζήτησε.

Ο πρίγκιπας Φίλιππος άφησε 30 εκατομμύρια λίρες στο προσωπικό του

Τριάντα εκατομμύρια λίρες στους τρεις βασικούς άντρες του προσωπικού του

Σόιμπλε: Δεν είναι απόλυτο ότι όλα υποχωρούν μπροστά στην ανθρώπινη ζωή

Σόιμπλε: Δεν είναι απόλυτο ότι όλα υποχωρούν μπροστά στην ανθρώπινη ζωή

Η δικηγόρος του Τζόνι Ντεπ «στρίμωξε» την Άμπερ Χερντ στην διασταυρούμενη εξέταση

H δικηγόρος του Ντεπ Καμίλ Βάσκεζ, έβαλε στο στόχαστρο την αξιοπιστία της…

Τραμπ: Την επόμενη εβδομάδα ξεκινάει η διανομή των εμβολίων

Τραμπ: Την επόμενη εβδομάδα ξεκινάει η διανομή των εμβολίων