Ισραήλ: Εχει εμβολιαστεί το 70% του πληθυσμού αλλά τα κρούσματα είναι πάνω από τα 2.241

Το Ισραήλ ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 2.241 κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον νέο κοροναϊό να φθάνει τους 820.789.

Ακόμη 21 θάνατοι ασθενών με την COVID-19 αύξησαν τον απολογισμό της πανδημίας στους 6.029 νεκρούς ως εδώ.

Οι ασθενείς σε σοβαρή κατάσταση μειώθηκαν σε 603 (–37 από την προηγουμένη) από το σύνολο των 958 ανθρώπων που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία με την COVID-19. Ο αριθμός των επιλεγόμενων ενεργών κρουσμάτων μειώθηκε σε 26.784.

Ο δείκτης αναπαραγωγής του ιού (R0) μειώθηκε στο 0,76 από 0,78 την προηγουμένη, μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Το ποσοστό του πληθυσμού του Ισραήλ που έχει λάβει τουλάχιστον την πρώτη δόση του εμβολίου για τον νέο κορονοϊό έχει πλέον φθάσει το το 55,7% — τους 5,18 εκατ. κατοίκους — από την έναρξη της εκστρατείας ανοσοποίησης, την 20ή Δεκεμβρίου.

Όλα αυτά την ώρα που το ποσοστό του πληθυσμού του Ισραήλ που έχει λάβει τουλάχιστον την πρώτη δόση του εμβολίου για τον νέο κορωνοϊό έχει πλέον φθάσει το το 55,7% — τους 5,18 εκατ. κατοίκους — από την έναρξη της εκστρατείας ανοσοποίησης, την 20ή Δεκεμβρίου.

Να τονίσουμε εδώ ότι το πραγματικό ποσοστό είναι παραπάνω από 70%, καθώς οι Εβραίοι είναι περίπου 7,5 εκατομμύρια πολίτες, το υπόλοιπο 1,5 εκατ. είναι Άραβες σε περιοχές που είναι γενικά αποκλεισμένες και ελεγχόμενες σε ότι αφορά την διακίνησή του πληθυσμού.

Ταυτόχρονα η «κανονικότητα» δεν είναι σε καμία περίπτωση αυτή που υπήρχε προ κοροναϊού, καθώς αν και έχουν ανοίξει ορισμένες δραστηριότητες, αυτές λειτουργούν με αυστηρά μέτρα και είναι μόνο για τους εμβολιασμένους.

Τα εστιατόρια, οι καφετέριες και τα μπαρ είναι ανοιχτά μόνο για τους εμβολιασμένους, οι οποίοι είναι κάτοχοι των «πράσινων διαβατηρίων», παρόμοια με τα «πιστοποιητικά εμβολιασμού» που ζητάει ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το ίδιο ισχύει και για τα ποδοσφαιρικά γήπεδα, με την Μπειτάρ Ιερουσαλήμ να γίνεται τη Δευτέρα η πρώτη ομάδα που άνοιξε τις κερκίδες σε θεατές που έχουν κάνει το εμβόλιο του κοροναϊού, παρόλα αυτά στο γήπεδο

Το Ισραήλ έθεσε σε εφαρμογή τον περασμένο μήνα το πρόγραμμα των «πράσινων διαβατηρίων», που επιτρέπει σε ελεγχόμενο αριθμό ατόμων, τα οποία έχουν αποδεδειγμένα εμβολιαστεί πλήρως ή έχουν αναρρώσει από την Covid-19, να εισέρχονται σε γυμναστήρια, πισίνες κι άλλες εγκαταστάσεις.

Αλλά οι πολίτες περίμεναν με ανυπομονησία την επαναλειτουργία των εστιατορίων και των μπαρ, καθώς σηματοδοτεί την αποκατάσταση υπηρεσιών που αγγίζουν την καθημερινότητα πολλών Ισραηλινών. Η εστίαση επιτρέπεται πλέον σε κλειστούς χώρους -έως και 75%- των εστιατορίων με μέγιστο αριθμό 100 θαμώνων και τα τραπέζια σε απόσταση δύο μέτρων.

Οι κάτοχοι των πράσινων διαβατηρίων δεν μπορούν να πιάσουν κουβέντα με άγνωστο διπλανό τους (!), αφού θα πρέπει να διατηρείται μια θέση κενή ανάμεσά τους.

Ένα μεγάλο μέρος των απαγορεύσεων παραμένει ακόμα και για τους εμβολιασμένους, ενώ για όσους δεν έχουν κάνει το εμβόλιο οι δραστηριότητες που μπορούν να κάνουν είναι ελάχιστες, με την κυβέρνηση ουσιαστικά να τους πιέζει να κάνουν το εμβόλιο. Δεν είναι τυχαίες άλλωστε οι δηλώσεις του υπουργού Υγείας του Ισραήλ, ο οποίος είχε πει πως όσοι δεν κάνουν το εμβόλιο μπορεί να μην μπορούν να κάνουν κάποιες δουλειές.

Να σημειώσουμε πως στο Ισραήλ είδαμε διάφορους… περίεργους τρόπους να επιστρατεύονται ώστε να πειστούν οι πολίτες να εμβολιαστούν κατά του κοροναϊού.

Σε ένα μικρό βίντεο προπαγάνδας που χρηματοδοτήθηκε από το κράτος και προβλήθηκε τον περασμένο μήνα, ο Νετανιάχου… ενημερώνει τους πολίτες για την ασφάλεια του εμβολίου πριν εμφανιστεί ένας δύσπιστος κλόουν (χλευασμός προς τους πολίτες που αμφισβητούν το εμβόλιο), λέγοντας στον πρωθυπουργό ότι φοβάται να το κάνει.

«Φοβάμαι. Τι υπάρχει σε αυτά τα εμβόλια;», λέει, με τον Νετανιάχου να του απαντά: «Τσεν, μην είσαι κλόουν. Αυτά τα εμβόλια εγκρίθηκαν από τους κορυφαίους ειδικούς στον κόσμο, το American FDA. Εκατομμύρια έχουν ήδη εμβολιαστεί και τώρα είναι ασφαλείς».

Στην συνέχεια, ένας άντρας ντυμένος σκύλος επισημαίνει πώς το πειραματικό εμβόλιο mRNA τροποποιεί το ανθρώπινο DNA, κάτι που ο Νετανιάχου ισχυρίστηκε ότι είναι ψευδές.

Ένας «γιατρός» και ένας «ερευνητής ιντερνέτ» έρχονται στην συνέχεια, εξίσου με χλευαστικό τρόπο για όσους εμπιστεύονται άλλη πληροφόρηση, να ισχυριστούν ότι έχουν μεγάλες αμφιβολίες σχετικά με το εμβόλιο μετά από «εκτεταμένη έρευνα».

«Εδώ είναι ένας άλλος ήρωας πληκτρολογίου», χλευάζει ο Νετανιάχου. «Σταματήστε τα ψεύτικα νέα. Θέλουμε να πέσει ο ιός, ώστε να μπορέσουμε να επιστρέψουμε στην κανονική ζωή».

Ένα «μωρό» στην συνέχεια φαίνεται να ισχυρίζεται ότι δεν χρειάζεται το εμβόλιο επειδή είναι νέος, κάτι που ο Νετανιάχου απορρίπτει, γιατί «όλοι θα πρέπει να πάρουν το διαβατήριο εμβολίου».

«Δυστυχώς, ο κοροναϊός επηρεάζει όλους, αλλά το εμβόλιο είναι ο τρόπος για να προστατέψεις τον εαυτό σου, τους γονείς σου, τη γιαγιά και τον παππού σου – συν του ότι θα λάβεις ένα πράσινο διαβατήριο!», τόνισε, ενώ στο σημείο εμφανίζεται ένας πράσινος δράκος.

 

Και όλο αυτό μας ενδιαφέρει ως Ελλάδα, καθώς η ελληνική κυβέρνηση ακολουθεί το παράδειγμα του Ισραήλ, δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως πριν από λίγες ημέρες ο Κ.Μητσοτάκης και ο Μ.Νετανιάχου είχαν συναντηθεί, όπου και συμφώνησαν για την ύπαρξη ενός πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Η χώρα μας έχει «ποντάρει όλα τα χρήματα» στους εμβολιασμούς, οι οποίοι γίνονται μόνο με τα εμβόλια τα οποία λέει η ΕΕ, καθώς σύμφωνα με τον Κ.Μητσοτάκη η Ελλάδα είναι «μικρή χώρα» για να διαπραγματευτεί μόνη της και περιμένει να χτίσει το λεγόμενο «τοίχος ανοσίας» για να ανοίξει η οικονομία.

Όμως το Ισραήλ μας δείχνει το μέλλον: Μάσκες, αποστάσεις, περιορισμοί στις μετακινήσεις, μερικό ή ολικό lockdown και περιορισμένη εστίαση τουλάχιστον μέχρι τις αρχές του 2022.

Πηγή:https://medlabgr.blogspot.com/

You May Also Like

Ματίνα Παγώνη: «Όταν εμβολιαστούμε κατά 90%, θα πετάξουμε τις μάσκες – Θα κάνουμε Πάσχα στο χωριό»

Για τα λάθη στη διαχείριση της πανδημίας, για τις απειλές που δέχθηκε…

Εστίαση: Τα ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ που ισχύουν από Δευτέρα 14-02-2022 έως Δευτέρα 21-02-2022

Εστίαση: Τα ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ που ισχύουν από Δευτέρα 14-02-2022 έως Δευτέρα 21-02-2022

Νέα μέτρα: «Ξεκλειδώνουν» εστίαση, ψυχαγωγία και εκδηλώσεις – Ο ρόλος των νοσοκομείων στις αποφάσεις

Χωρίς μέτρα για τον κορονοϊό – τουλάχιστον για τους εμβολιασμένους – επιχειρεί να αφήσει η κυβέρνηση την εστίαση και την ψυχαγωγία, επιτρέποντας…

Καναδάς: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε την Οτάβα ο δήμαρχός της

Η καναδική πρωτεύουσα έχει αποκλειστεί από διαμαρτυρόμενους κατά των υγειονομικών μέτρων για…

Θωμαΐδης: Τετραψήφια κρούσματα θα δούμε μετά τον Μάρτιο

Η μετάλλαξη Δέλτα στην Αττική είναι σε αποδρομή, μόλις που ανιχνεύεται, ενώ…

Τζόνσον: Καραντίνα τέλος ακόμη και για όσους νοσούν – «Θα μάθουμε να ζούμε με τον ιό»

Ο Τζόνσον θέλει οι Βρετανοί «να μάθουν να ζουν με τον κορωνοϊό».…

Νέα μέτρα: Έρχεται η σταδιακή κατάργηση – Το σχέδιο κυβέρνησης και ειδικών

Νέα μέτρα: Έρχεται η σταδιακή κατάργηση – Το σχέδιο κυβέρνησης και ειδικών

Κορωνοϊός – Σαρηγιάννης: Έρχεται η κατάργηση για το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Τι επίπτωση θα έχει η άρση των μέτρων για τον κορωνοϊό –…

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ COVID-19 – Πέμπτη, 3 Μαρτίου 2022

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ COVID-19

Καθηγητής επιδημιολογίας: Η πανδημία έληξε. Ο κοροναϊός μπήκε σε ενδημική φάση. (video)

Οι ειδικοί καταλήγουν ότι η πανδημία μπήκε σε ενδημική φάση.