ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Ημερίδα με θέμα «Οι Ευρωπαϊκές διαστάσεις για την ισότητα των φύλων» έλαβε χώρα την Τετάρτη 23 Μαρτίου, με πρωτοβουλία της Αντιπεριφέρειας Κοζάνης και σε συνεργασία με το Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας, στο αμφιθέατρο του κτιρίου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας με υβριδική συμμετοχή του κοινού.

Την εκδήλωση, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης, τίμησαν ως κεντρικές εισηγήτριες τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου  Ελίζα Βόζεμπεργκ και Έλενα Κουντουρά καθώς και η Αστυνόμος Β΄-Κοινωνιολόγος  Ιωάννα Ροτζιώκου. Για τις δράσεις του Europe Direct Δυτ. Μακεδονίας ενημέρωσε ο Κωνσταντίνος Στεργίου. Την εκδήλωση χαιρέτησαν η Υφυπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων Μαρία Συρεγγέλα, η βουλευτής της ΝΔ Βίκυ Βρυζίδου, η  βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ  Πέτη Πέρκα, η αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κοζάνης Κατερίνα Δαδαμόγια, η Πρόεδρος του τμήματος Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Δόμνα Μιχαήλ και ο Πρόεδρος Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας Κώστας Φιλιππίδης .

Τον συντονισμό της συζήτησης ανέλαβε η δημοσιογράφος Ρίτα Τσιούρα.

Ο τερματισμός της έμφυλης βίας, η αμφισβήτηση των έμφυλων στερεοτύπων, η γεφύρωση του χάσματος μεταξύ των φύλων στην αγορά εργασίας, η επίτευξη ίσης συμμετοχής σε διαφόρους τομείς της οικονομίας, η αντιμετώπιση των μισθολογικών διαφορών, η άρση της άνισης κατανομής ευθύνης φροντίδας και η ισορροπημένη συμμετοχή σε θέσεις ευθύνης και σε θέσεις λήψης αποφάσεων στις επιχειρήσεις και στην πολιτική, ήταν τα θέματα που θίχτηκαν από τους ομιλητές με κύρια έμφαση στην κακοποίηση των γυναικών.

Η συμμετοχή του κοινού  ξεπέρασε τις προσδοκίες των διοργανωτών, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η συζήτηση του επακολούθησε μετά το πέρας της εκδήλωσης, η οποία έδωσε έναυσμα για νέες δράσεις. Σημαντική ήταν η παρουσία εκπροσώπων όλων των Δήμων της ΠΕ Κοζάνης, φορέων με κοινωνική δράση καθώς και αντιπροσωπείας του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Κοζάνης.

 

You May Also Like

Π. Πλακέντας κατά της καύσης απορριμμάτων: «Πολιτικό κείμενο χωρίς επιστημονική ανάλυση η μελέτη του Υπουργείου»

«Πολιτικό κείμενο χωρίς επιστημονική ανάλυση η μελέτη του Υπουργείου»

Τμήμα μαιευτικής | Διαδικτυακή Ημερίδα, με θέμα «Το νεογνό της διαβητικής μητέρας».

Η Νεογνολογική Κλινική του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο Αρεταίειο Νοσοκομείο…

Στην «πρίζα» μπαίνουν δύο αιολικά της Iberdrola συνολικής ισχύος 65,1 MW στην Π.Ε. Κοζάνης και στην Π.Ε. Φθιώτιδας

Στη χορήγηση άδειας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας για δύο αιολικούς σταθμούς συνολικής ισχύος…

Στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν σε Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα. Συνελήφθησαν συνολικά εννέα άτομα

Στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν σε Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα. Συνελήφθησαν συνολικά εννέα…

Πασχαλιάτικος χιονιάς στη Φλώρινα, στα λευκά ξανά η πόλη (φωτο+vid)

Πασχαλιάτικος χιονιάς στη Φλώρινα, στα λευκά ξανά η πόλη (φωτο+vid)

Συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης 3 διακινητές οι οποίοι μετέφεραν παράνομα 10 μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθησαν την Παρασκευή (10-06-2016) το βράδυ, σε χωριό της Φλώρινας, από αστυνομικούς…

Απαγόρευση αλιείας στα εσωτερικά νερά , λόγω αναπαραγωγής των ψαριών

Απαγόρευση αλιείας στα εσωτερικά νερά (τεχνητή λίμνη Πολυφύτου, Ιλαρίωνα, λίμνη Περδίκα, γεωφράγματα Πραμόριτσας και Σισανίου, ποταμούς και παραπόταμους) της Π.Ε. Κοζάνης

«Ημέρα Καριέρας» από το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

«Ημέρα Καριέρας» από το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

Θεοδωρικάκος: Έργα 3,9 εκατ. ευρώ από το «Αντώνης Τρίτσης» στη Δυτική Μακεδονία

  Θεοδωρικάκος: Έργα 3,9 εκατ. ευρώ από το «Αντώνης Τρίτσης» στη Δυτική…