Κάμερα έπιασε γιατρό να παίρνει φακελάκια στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Αθήνας

Ένας γιατρός του Ιπποκράτειου νοσοκομείου Αθηνών -και μάλιστα διευθυντής- συνελήφθη με την κατηγορία ότι έπαιρνε «φακελάκια» πριν αλλά και μετά από χειρουργικές επεμβάσεις. Μάλιστα, η δράση του γιατρού αποτυπώθηκε από κάμερα.

Τα ντοκουμέντα που παρουσιάζει η εκπομπή Live News στο MEGA για τη δράση του γιατρού στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Αθηνών δείχνουν τα όσα συνέβαιναν για μήνες άλλοτε πριν κι άλλοτε μετά από χειρουργεία.

Η κάθε καταγγελία συνοδεύεται και από ένα αποκαλυπτικό βίντεο ντοκουμέντο, με τα χρήματα τις περισσότερες φορές να βρίσκονται μέσα σε φακελάκι και άλλες να πηγαίνουν από χέρι σε χέρι.

Ο κατηγορούμενος γιατρός έχει συλληφθεί, ωστόσο αρνείται τα πάντα και υποστηρίζει ότι όσοι του έδωσαν χρήματα το έκαναν μόνοι, χωρίς εκείνος να τους ζητήσει ο,τιδήποτε.

Σύμφωνα με στοιχεία της δικογραφίας, ο διευθυντής γιατρός του νοσοκομείου απέσπασε μόνο από 5 περιπτώσεις που ταυτοποιήθηκαν 1.600 ευρώ, με τις έρευνες για την δράση του να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και τους αστυνομικούς να συγκεντρώνουν συνεχώς βίντεο που δείχνουν τις επίμαχες δοσοληψίες.

Το χρονικό της υπόθεσης

Όλα ξεκινούν τον Ιούλιο του 2020. Ασθενής καταγγέλλει ότι αναγκάστηκε να δώσει το φακελάκι, για να κάνει εγχείρηση. Ο γιατρός, όπως υποστηρίζει, είχε ξεκαθαρίσει πως αν δεν πληρωνόταν εξτρά, δε θα έμπαινε στο χειρουργείο.

Τον Σεπτέμβριο του 2020 θα γίνουν στην αστυνομία 8 καταγγελίες από ασθενείς και το στενό τους περιβάλλον. Όλοι τους τονίζουν ότι εκβιάστηκαν από τον γιατρό και πείστηκαν να του δώσουν φακελάκι.

Στα αποκλειστικά βίντεο φαίνεται ο γιατρός να κάθεται στην ίδια θέση και να έχει απέναντι, είτε τους ασθενείς, είτε στενούς συγγενείς τους. Σε όλες τις περιπτώσεις οι τσάντες ανοίγουν και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα οι φάκελοι καταλήγουν στα χέρια του, με τον γιατρό σε όλες τις περιπτώσεις να ευχαριστεί και να εύχεται περαστικά.

Ο διευθυντής του νοσοκομείου φαίνεται άλλες φορές να αφήνει τα χρήματα για λίγο στο γραφείο και άλλες να τα βάζει στα γρήγορα μέσα στις τσέπες είτε του παντελονιού του, είτε της χειρουργικής ποδιάς του.

Όπως αναφέρεται στη δικογραφία, στις 24 Σεπτεμβρίου του 2020, βρέθηκε σε ξαφνικό διπλό έλεγχο στο γραφείο του στο νοσοκομείο αλλά και στο σπίτι του, το ποσό των 54.350 ευρώ καθώς και 4.845 δολάρια ΗΠΑ.

Για όλα αυτά, ο μεγαλογιατρός υποστηρίζει ότι δε ζήτησε ποτέ χρήματα στην καριέρα του και τονίζει για τα επίμαχα βίντεο, πως κάποιοι του έδωσαν φακελάκια για ένα γεύμα επειδή, όπως λέει, αισθάνονταν υποχρεωμένοι που τους έσωσε τη ζωή. Κάτι πάντως που οι ασθενείς και οι συγγενείς τους διαψεύδουν.

Οι έρευνες για την υπόθεση βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και το επόμενο διάστημα αναμένονται εξελίξεις.

ΠΗΓΗ:https://www.tilestwra.com/

You May Also Like

Πλεύρης: Σκέψεις για διαγνωστικά τεστ σε όλο τον πληθυσμό, σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους

Αποκλείει το lockdown στις γιορτές ο υπουργός Υγείας

Έρχεται η “ανεστραμμένη τάξη” στα σχολεία. Τι είναι η ανεστραμμένη τάξη, πως εφαρμόζεται, ποιες οι απαιτήσεις

Έρχεται η “ανεστραμμένη τάξη” στα σχολεία. Τι είναι η ανεστραμμένη τάξη, πως…

Λοιμωξιολόγος Καθηγητής ΕΚΠΑ για κορωνοϊό: Προσοχή! Μην ανάβετε κλιματιστικά

Λοιμωξιολόγος Καθηγητής ΕΚΠΑ για κορωνοϊό: Προσοχή! Μην ανάβετε κλιματιστικά

Τηλεκπαίδευση – Ηλεία: Παιδιά χωρίς ίντερνετ παλεύουν να κάνουν μάθημα σε αυλή καφενείου

Τηλεκπαίδευση – Ηλεία: Παιδιά χωρίς ίντερνετ παλεύουν να κάνουν μάθημα σε αυλή…

Επίδομα ενοικίου Νοεμβρίου: Πότε θα πιστωθεί στους δικαιούχους

Επίδομα ενοικίου Νοεμβρίου: Πότε θα πιστωθεί στους δικαιούχους

Επιστρέφει στην Ευρωομάδα της ΝΔ ο Ζαγοράκης: Έτοιμος να διεκδικήσει την προεδρία της ΕΠΟ

Ο ευρωβουλευτής συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου

«Λέμε στο παιδί ότι ήταν σε δουλειά, έπαθαν ατύχημα και δεν θα τους ξαναδούμε»

Συγκλονίζει ο πατέρας των αδικοχαμένων παιδιών του φονικού της Μακρινίτσας

Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Πέμπτη 1 Απριλίου

Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Πέμπτη 1 Απριλίου

«Έχασα το παιδί μου. Το έστειλα σε ένα “μαγαζί” με ανήθικους να σπουδάσει. Το κεφάλι μου είναι σκυφτό από πόνο»

Table of Contents Hide «Έχασα το παιδί μου. Το έστειλα σε ένα…