Κακοκαιρία Διομήδης: Έρχεται έκτακτο δελτίο επιδείνωσης – Βροχές, καταιγίδες, χιόνια σε χαμηλότερο υψόμετρο

Επιδείνωση θα παρουσιάσει τις επόμενες ώρες ο καιρός καθώς προ των πυλών βρίσκεται η κακοκαιρία «Διομήδης». Σύμφωνα με τον Θοδωρή Κολυδά η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, αναμένεται να εκδώσει δελτίο έκτακτων καιρικών φαινομένων εντός της ημέρας.
Οι βροχές και οι σποραδικές καταιγίδες, που εκδηλώνονται τη Δευτέρα, από το πρωί, σε αρκετές περιοχές της χώρας, αναμένεται κατά τη διάρκεια της ημέρας να ενταθούν, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του meteo.

 

Περισσότερο θα επηρεαστούν η Βόρεια Ελλάδα, το Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο, το Ιόνιο, η Πελοπόννησος, η Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Παράλληλα, οι χιονοπτώσεις που εκδηλώνονται στα ορεινά, προοδευτικά θα επεκταθούν σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο. Αυξημένη είναι η πιθανότητα εκδήλωσης χαλαζοπτώσεων, ιδιαίτερα σε νησιωτικά τμήματα, ενώ πιθανότητα εκδήλωσης υδροσιφώνων εντοπίζεται σε τμήματα του Αιγαίου.

 

Την Τρίτη 11 Ιανουαρίου, ο καιρός θα παρουσιάσει περαιτέρω επιδείνωση με αρκετά έντονα κατά τόπους φαινόμενα, πυκνές χιονοπτώσεις σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα, πτώση της θερμοκρασίας και σχεδόν θυελλώδεις ανέμους κυρίως στο Βόρειο Αιγαίο.
Το νέο κύμα της κακοκαιρίας, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Θοδωρή Κολυδά, θα έχει την ονομασία Διομήδης, και σύμφωνα με τις προβλέψεις πιθανώς να φέρει χιόνια ακόμα και στις ορεινές περιοχές της Αττικής την Τετάρτη και την Πέμπτη.

 

 

 

 

Στο βίντεο του meteo.gr που ακολουθεί παρουσιάζονται προγνωστικοί χάρτες με βήμα τριών ωρών, στους οποίους αποτυπώνεται η γεωγραφική κατανομή των βροχοπτώσεων (μπλε/πράσινες αποχρώσεις) και των χιονοπτώσεων (μωβ αποχρώσεις) κατά το διήμερο Δευτέρα 10/01 -Τρίτη 11/01.

 

Ο καιρός σήμερα

 

Βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά αναμένονται τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022. Μικρή πτώση της θερμοκρασίας. Άνεμοι έως 7 μποφόρ στο Βόρειο Αιγαίο.

 

Πιο αναλυτικά, αναμένονται βροχές και σε θαλάσσιες, νησιωτικές και παράκτιες περιοχές, καταιγίδες με πιθανότητα σποραδικών χαλαζοπτώσεων. Χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά ηπειρωτικά και κατά τόπους στη Δυτική Μακεδονία. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στο Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο και στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά θα είναι σχετικά αυξημένες.

πηγη:https://www.ethnos.gr/

You May Also Like

Παπαδάκης: Τι είπες ρε αλητήριε; – Γιατί ο παρουσιαστής προσφεύγει στη δικαιοσύνη

Παπαδάκης: Τι είπες ρε αλητήριε; – Γιατί ο παρουσιαστής προσφεύγει στη δικαιοσύνη

Τσουνάμι… καταγγελιών στο MyCoast για τις παραλίες στη Χαλκιδική

Πρώτη και με διαφορά από την υπόλοιπη χώρα

Καιρός: Με βροχή το ξεκίνημα της εβδομάδας, χιονοπτώσεις στα ορεινά – Πότε εξασθενούν τα φαινόμενα

Καιρός: Με βροχή το ξεκίνημα της εβδομάδας, χιονοπτώσεις στα ορεινά – Πότε…

Εγκλημα στη Ρόδο – Η μήνυση της πρώην συζύγου του 40χρονου: “Με απειλούσε ότι θα με σκοτώσει και θα αυτοκτονήσει”

Εγκλημα στη Ρόδο – Η μήνυση της πρώην συζύγου του 40χρονου: “Με…

edupass.gov.gr: Αλλάζει από Δευτέρα 1η Νοεμβρίου η δήλωση self test στα δημόσια σχολεία – Τι ισχύει για τα ιδιωτικά

Πώς θα κάνουν τη δήλωση οι μαθητές των δημόσιων και των ιδιωτικών…

Επί ποδός τα εκχιονιστικά του Δήμου Κοζάνης (Φωτογραφίες)

Σε πλήρη εξέλιξη είναι από νωρίς το πρωί οι εργασίες αποχιονισμού και ρίψης αλατιού  από τα εκχιονιστικά του Δήμου Κοζάνης

Πανελλαδικές 2024: Μαθητής από τον Βόλο έγραψε 19.620 μόρια

Eνδιαφερόταν να εισαχθεί σε σχολή Υγείας και στόχος του είναι να σπουδάσει στη Θεσσαλονίκη

Τροχαίο στα Χανιά: “Ήταν πάγια υπηρεσιακή εντολή το ότι δεν συνελήφθη ο οδηγός του τζιπ”

Για το φονικό τροχαίο στην Κρήτη, μίλησε ο δικηγόρος των τριών αστυνομικών που σταμάτησαν τον οδηγό της Porshe, αλλά δεν τον συνέλαβα καθώς ήταν μεθυσμένος.