Κανονικά το Άγιος Φως σε Ελλάδα και ορθόδοξες χώρες – Όλο το σχέδιο

Το Άγιο Φως θα φτάσει κανονικά στην Ελλάδα και στις υπόλοιπες ορθόδοξες χώρες παρά τα αυστηρά μέτρα κατά του κορονοϊού.

Αυτό αποκαλύπτει το δημοσίευμα της Jerusalem Post το οποίο επικαλείται από το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών που τονίζουν πως παρά τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας το θέμα με το Άγιο Φως φέρεται να είναι λυμένο.

Και αυτό γιατί το Ισραήλ φέρεται να είναι διατεθημένο να δεχθεί τις ειδικές πτήσεις από την Ελλάδα και τα ορθόδοξα κράτη που διεξάγονται κάθε χρόνια για να μεταφερθεί στο Άγιο Φως.

“Ο ακριβής τρόπος του εγχειρήματος δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί δήλωσε η πηγή του υπουργείου Εξωτερικών, επειδή το υπουργείο Υγείας μπορεί να θέσει περισσότερους περιορισμούς λόγω του κορονοϊού, αλλά έχουν ήδη οργανωθεί πτήσεις για να φέρουν το φως στη Ρωσία, την Ουκρανία και την Ελλάδα” αναφέρει χαρακτηριστικά η Jerusalem Post.

Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα η τελετή θα γίνει κανονικά στον Πανάγιο Τάφο παρουσία 10 το πολύ 15 εκπροσώπων των χριστιανικών εκκλησιών και στη συνέχεια το Άγιο Φως θα μεταφερθεί στο αεροδρόμιο του Τελ Α βιβ, όπου θα δοθεί στις αντιπροσωπείες των χριστιανών, που όμως δεν πρόκειται να επιβιβαστούν στο έδαφος του Ισραήλ καθώς διατηρείται η καραντίνα.

\ https://www.newsit.gr

You May Also Like

«Εκπέμπω SOS γιατί η ακριτική Καστοριά αργοπεθαίνει»

«Εκπέμπω SOS γιατί η ακριτική Καστοριά αργοπεθαίνει» Του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ.κ.…

Ακυρώθηκε η παράσταση “Άγρια Δύση” που ήταν προγραμματισμένη για την Πέμπτη 28 Ιουνίου στην Καστοριά

Ακυρώθηκε η παράσταση “Άγρια Δύση” που ήταν προγραμματισμένη για την Πέμπτη 28…

Επίσκεψη της υποψήφιας ευρωβουλευτού της ΝΔ κ. Κρυσταλλίδου Πίστης στο νοσοκομείο της Καστοριάς

Επίσκεψη της υποψήφιας ευρωβουλευτού της ΝΔ κ. Κρυσταλλίδου Πίστης στο νοσοκομείο της Καστοριάς

Νεκρή αρκούδα νεαρής ηλικίας εντοπίστηκε στην Εγνατία Οδό στον κόμβο Καλαμιάς Κοζάνης

Νεκρή αρκούδα νεαρής ηλικίας εντοπίστηκε στην Εγνατία Οδό στον κόμβο Καλαμιάς Κοζάνης

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι η Ευαγγελία Αναστασιάδου

Το χρυσό κορίτσι της Καστοριάς κατάφερε να κάνει για ακόμα μία φορά την πόλη της περήφανη

Ολυμπία Τελιγιορίδου: Περιφέρεια και κυβέρνηση να ενισχύσουν άμεσα και χωρίς αποκλεισμούς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Ολυμπία Τελιγιορίδου: Περιφέρεια και κυβέρνηση να ενισχύσουν άμεσα και χωρίς αποκλεισμούς τις…

Εργασίες καθαρισμού τάφρων  & κοπής κλαδιών από το Αμαξοστάσιο της Π.Ε. Καστοριάς  

  Εργασίες καθαρισμού τάφρων  & κοπής κλαδιών από το Αμαξοστάσιο της Π.Ε.…

Ο Χαράλαμπος Βασιλειάδης, μέλος της Αντιπροσωπείας Ευκαιριών Συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών των Η.Π.Α, στην Πεντάβρυσο .

Ο Χαράλαμπος Βασιλειάδης, μέλος της Αντιπροσωπείας Ευκαιριών Συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών των Η.Π.Α, στην Πεντάβρυσο .

Ήττα από τον Αστέρα Τρίπολης

Επόμενη αγωνιστική για τον Γυναικείο Ποδοσφαιρικός Όμιλο Καστοριάς FC-official με τον ΟΦΗ στο ΔΑΚ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ