Καστοριά: Συνελήφθησαν 3 αλλοδαποί για μεταφορά μεγάλης ποσότητας ακατέργαστης κάνναβης, βάρους 155 κιλών και 855 γραμμαρίων

 

Στο πλαίσιο συνεχιζόμενων δράσεων για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στη Δυτική Μακεδονία, συνελήφθησαν ακόμη -3- αλλοδαποί για μεταφορά μεγάλης ποσότητας ακατέργαστης κάνναβης, βάρους -155- κιλών και -855- γραμμαρίων, σε περιοχή της Καστοριάς

Συνελήφθησαν το Σάββατο  (10-03-2018) το πρωί σε περιοχή της Καστοριάς, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς και της Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας, τρεις (3) υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 25, 30 και 34 ετών, για εισαγωγή, μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών, με σκοπό τη διακίνηση.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων δράσεων για την καταπολέμηση της εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στη Δυτική Μακεδονία και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, σήμερα το πρωί προαναφερόμενοι αστυνομικοί εντόπισαν και στάθμευσαν για έλεγχο δυο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, το πρώτο με οδηγό τον 34χρονο, συνοδηγό τον 30χρονο και το δεύτερο με οδηγό τον 25χρονο.

 

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου προέκυψε ότι, οι ανωτέρω κατείχαν και μετέφεραν από κοινού με το δεύτερο όχημα -6- ταξιδιωτικούς σάκους που περιείχαν -149- πλαστικές συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους -155- κιλών και -855- γραμμαρίων, ενώ το πρώτο όχημα λειτουργούσε ως συντονιστής-προπομπός και ενημέρωνε τον 25χρονο για το ενδεχόμενο επικείμενων αστυνομικών ελέγχων, συντονίζοντας και διευκολύνοντας με τον τρόπο αυτό τη μεταφορά των ναρκωτικών.

Συνολικά κατασχέθηκαν:

  • εκατόν πενήντα πέντε (155) κιλά και οκτακόσια πενήντα πέντε (855) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, δυο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα,
  • χρηματικό ποσό δυο χιλιάδων (2.000) ευρώ,
  • τέσσερα (4) κινητά τηλέφωνα και
  •  επτά (7) κάρτες SIM.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς.

 

Οι συλληφθέντες, με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.

 

You May Also Like

Απολογισμός δραστηριότητας των Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας για τον Ιούλιο 2021

Απολογισμός δραστηριότητας των Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας για…

Είδη Υγιεινής στο Γηροκομείο στάλθηκαν από την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς.

Είδη Υγιεινής στο Γηροκομείο στάλθηκαν από την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς.

Τοποθέτηση Ολυμπίας Τελιγιορίδου Υφυπουργού ΑΑΤ στη Βουλή για την Κοινή Αγροτική Πολιτική μετά το 2020

Τοποθέτηση Ολυμπίας Τελιγιορίδου Υφυπουργού ΑΑΤ στη Βουλή για την Κοινή Αγροτική Πολιτική…

ΔΙΑΔΥΜΑ: Πρόγραμμα για την πρόληψη της δημιουργίας αποβλήτων και προώθηση της κομποστοποίησης

Πραγματοποιήθηκε η εναρκτήρια συνάντηση για το πρόγραμμα “LESS WASTE ΙΙ” στο Σκαπέρδειο…

Τα ΚΑΠΗ της Κόνιτσας και της Οχρίδας επισκέφτηκαν την Καστοριά

Αντιπροσωπεία του σωματείου  συνταξιούχων  Όχριδας στο ΚΑΠΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Κορονοϊός: ΕΤΣΙ να πλένετε τα χέρια σας – Το παράδειγμα που όλοι πρέπει να δουν

Κορονοϊός: ΕΤΣΙ να πλένετε τα χέρια σας – Το παράδειγμα που όλοι…