Καταστήματα: Ποια & πώς ξεκινούν να λειτουργούν από τη Δευτέρα

Τον τρόπο με τον οποίο θα ανοίξει το λιανεμπόριο  από τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου,

ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Επίσης θα ανοίξουν τα εξής καταστήματα υπηρεσιών:

qΔραστηριότητες κομμωτηρίων, κουρείων και κέντρων αισθητικής.

qΥπηρεσίες Διαιτολογίας.

qΥπηρεσίες Διαιτολογικών Μονάδων με εξαίρεση την άσκηση.

qΥπηρεσίες προσωπικής υγιεινής και φροντίδας σώματος.

qΚΤΕΟ

Το προαιρετικό ωράριο των καταστημάτων θα είναι από τις 7 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

Όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης

Για να γίνει η μετακίνηση θα πρέπει να στέλνετε SMS στο γνωστό σας 13033 με την επιλογή 2, «μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης, σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ», ή με το έντυπο βεβαίωσης κίνησης, με χειρόγραφη βεβαίωσης κίνησης.

Είναι ακριβώς ο αριθμός που χρησιμοποιούσατε μέχρι τώρα για να πάτε στο σούπερ μάρκετ. Το ίδιο μήνυμα και ο ίδιος αριθμός θα χρησιμοποιείτε για να πάτε σε οποιοδήποτε κατάστημα λιανικού εμπορίου.

Ο καταναλωτής οφείλει να διατηρεί στο κινητό του τηλέφωνο το μήνυμα του 13033 με την επιλογή 2 προκειμένου να αποδεικνύεται η ώρα αποστολής και έγκρισης μετακίνησης του για ενδεχόμενο έλεγχο.

Η κάθε έγκριση θα έχει διάρκεια δυο ωρών, κατά τις οποίες θα μπορεί ο καταναλωτής ελεύθερα να πηγαίνει στο κατάστημα της επιλογής του και να κάνει τα ψώνια που επιθυμεί εντός του καταστήματος. Φυσικά, τηρώντας απόλυτα τους υγειονομικούς κανόνες. Δηλαδή, παντού υποχρεωτικά η χρήση μάσκας, η τήρηση των αναγκαίων αποστάσεων. Στα καταστήματα έως 100 τετραγωνικά μέτρα θα επιτρέπονται έως τέσσερις πελάτες. Και για στα μεγαλύτερα καταστήματα, για κάθε επιπλέον 25 τετραγωνικά μέτρα ένας  πελάτης.

Αυτό είναι αυστηρότερο από ότι είχαμε στο παρελθόν, τα 15 τετραγωνικά μέτρα ένα πελάτη. Τώρα αυξάνεται στα 25 τετραγωνικά μέτρα, ακριβώς γιατί είμαστε στον χειμώνα, ανησυχούμε για αυτά που συμβαίνουν από την Βόρεια Ευρώπη και θέλουμε να δείξουμε την μέγιστη δυνατή ασφάλεια.

Ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός πελατών και εντός των εμπορικών κέντρων –Mall, εκπτωτικών χωριών, εκπτωτικών καταστημάτων και λοιπά, τα οποία επίσης θα λειτουργούν, θα είναι ένας πελάτης ανά 25 τετραγωνικά μέτρα επιφανείας του κυρίως χώρου.

Δηλαδή, και στους κοινόχρηστους χώρους των εμπορικών κέντρων ισχύει ο κανόνας του ενός ατόμου ανά 25 τετραγωνικά μέτρα.

Στα ταμεία θα υπάρχει υποχρεωτική απόσταση δυο μέτρων και οι επιχειρήσεις καλόν είναι να έχουν φτιάξει ανάλογη σήμανση μπροστά στα ταμεία τους για να αποφεύγεται η παραβίαση αυτού του ορίου στον έλεγχο του οποίου θα είμαστε πάρα πολύ αυστηροί.

aftodioikisi.gr

 

You May Also Like

Πωλείται δισκοπρίονο πάγκου σε άριστη κατάσταση!

Πωλείται δισκοπρίονο πάγκου σε άριστη κατάσταση!(φωτογραφίες)

Επισκέψεις στα Περιφερειακά Ιατρεία Κλεισούρας, Νέου Οικισμού, Μακροχωρίου, Μαυροχωρίου, Κορησού και Μανιάκων.

Θερμές ευχαριστίες από το Κέντρο Υγείας Καστοριάς

Ένα ξεχωριστό ταξίδι στον κόσμο της μουσικής και των Χριστουγέννων από τους σπουδαστές του Δημοτικού Ωδείου Άργους Ορεστικού

Ένα ξεχωριστό ταξίδι στον κόσμο της μουσικής και των Χριστουγέννων από τους…

Το μυρωδάτο τσάι στο βουνό Σαρακίνα Καστοριάς, Γράφει ο Γιώργος Τ. Αλεξίου

Το μυρωδάτο τσάι στο βουνό Σαρακίνα Καστοριάς Γράφει  ο Γιώργος Τ. Αλεξίου

Κλιμάκιο Δ/νσης Αποκατάστασης Βορείου Ελλάδος σε Πτελέα – Κρανοχώρι

  Κλιμάκιο Δ/νσης Αποκατάστασης Βορείου Ελλάδος σε Πτελέα – Κρανοχώρι

Σε κάθε γωνιά της Καστοριάς εορταστικές εκδηλώσεις!

Ο Αϊ-Βασίλης κατέβηκε από ψηλά και χάρισε ευχές, χαμόγελα και δώρα σε…

Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

Tο θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με πρόταση της…