Κατατέθηκαν οι πρώτες αιτήσεις από επιχειρήσεις της Περιφέρειάς μας για δάνεια κεφαλαίου κίνησης από το Ταμείο Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας (ΤΑΔΥΜ)

 

     Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας μέσω της Προέδρου της Επενδυτικής Επιτροπής  Παναγιώτας Γκατζαβέλη, ανακοίνωσε  την έναρξη λειτουργίας του Ταμείου Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας (ΤΑΔΥΜ) στις 2 Ιουνίου 2021, που στο εξής αποτελεί ξεχωριστή χρηματοδοτική μονάδα εντός της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας και ήδη κατατέθηκαν οι πρώτες αιτήσεις  δανείου , από επιχειρήσεις  της Περιφέρειάς μας.

    Στόχος του ΤΑΔΥΜ είναι να χορηγηθούν άμεσα δάνεια Κεφαλαίου Κίνησης ύψους περίπου 20 εκατ. Ευρώ για την ενίσχυση της ρευστότητας των Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων που λειτουργούν στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και έχουν πληγεί από την πανδημία covid-19.

    Το Ταμείο Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας (ΤΑΔΥΜ)  συμμετέχει στο κεφάλαιο του δανείου κατά 40% και ταυτόχρονα επιδοτεί το επιτόκιο του δανείου κατά 100% για τα πρώτα δύο έτη του δανείου, ενώ η τράπεζα συμμετέχει στο κεφάλαιο του δανείου κατά 60%.

    Το ύψος κάθε δανείου μπορεί να είναι από € 5.000 έως € 50.000 και καθορίζεται:

·         Για υφιστάμενες επιχειρήσεις, έως το 25% του κύκλου εργασιών της επιχείρησης κατά το έτος 2019.

·         Για νεοϊδρυόμενες επιχειρήσεις, έως το 100% των αναγκών ρευστότητας, όπως αυτές τεκμηριώνονται από αναλυτικό πλάνο, για να καλυφθούν οι ανάγκες ρευστότητας από την ημερομηνία χορήγησης του δανείου και για τους επόμενους 18 μήνες.

ΠΩΣ ΥΠΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ:

 

Η Υποβολή αιτήσεων ξεκίνησε  την Τετάρτη 2 Ιουνίου 2021.

Βήμα 1ο: Αίτηση στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων στο www.ependyseis.gr/mis με τους προσωπικούς κωδικούς της (σε περίπτωση μη ύπαρξης κωδικών θα πρέπει να γίνει εγγραφή) όπου γίνεται και η επιλογή της συνεργαζόμενης τράπεζας για την υποβολή του αιτήματός της

Βήμα 2ο: Εφόσον έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία υποβολής του αιτήματος στο www.ependyseis.gr/misη επιχείρηση μεταβαίνει σε ένα από τα υποκαταστήματα της τράπεζας της επιλογής της με εκτυπωμένο το έντυπο αίτησης από το ΠΣΚΕ, για να ενημερωθεί για τα υπόλοιπα δικαιολογητικά που θα πρέπει να υποβάλλει στη Τράπεζα.

 

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις μπορείτε να απευθύνεστε στο γραφείο της Προέδρου της Επενδυτικής Επιτροπής του ΤΑΔΥΜ

Παναγιώτας Γκατζαβέλη στα τηλέφωνα 2461351314 και 2461351276

 

You May Also Like

Με 9 θέματα συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καστοριάς

Με 9 θέματα συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καστοριάς

Ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης και ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης “έπαιξαν τάβλι” στην Καστοριά

  Ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης και ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης “έπαιξαν τάβλι” στην Καστοριά

Παρέμβαση των Ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη συνεχιζόμενη κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

Παρέμβαση των Ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη συνεχιζόμενη…

Η Μαρία Αντωνίου δίπλα στις αθλήτριες και τους αθλητές της Ελληνικής Παραολυμπιακής Ομάδας στους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι

Στο πλευρό της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και της ελληνικής ομάδας στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι βρέθηκε η Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Καστοριάς Μαρία Αντωνίου

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΜΗΜΑΤΩΝ Α.Σ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ-Άροσις ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 22 & 23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2023

2η αγωνιστική της Β΄ φάσης Παίδων Γ΄ του Παιδικού Πρωταθλήματος και η ομάδα του Α.Σ. Καστοριάς, θα αντιμετωπίσει τους Διόσκουρους στο ΣΚΑΡΚΑΛΑ.

Τηλεδιάσκεψη για θέματα της Υψηλής Γέφυρας Σερβίων

  Τηλεδιάσκεψη για θέματα της Υψηλής Γέφυρας Σερβίων

Ερώτηση Ολυμπίας Τελιγιορίδου για την επείγουσα κατάσταση του Νοσοκομείου Καστοριάς

Ερώτηση Ολυμπίας Τελιγιορίδου για την επείγουσα κατάσταση του Νοσοκομείου Καστοριάς

Επίσκεψη Εργατικού Κέντρου Καστοριάς στο ΕΝΕΕΓΥΛ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Το Εν.Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Καστοριάς πραγματοποίησε συνάντηση με τον πρόεδρο του εργατικού κέντρου Καστοριάς κ. Παπανδρέου Αθανάσιο και την γραμματέα κ. Κουτίνα Βασιλική.

ΟΡΕΣΤΕΙΑΔΑ-ΑΡΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ! Δύο μήνες μετά το τέλος του εμφυλίου πολέμου

ΟΡΕΣΤΕΙΑΔΑ-ΑΡΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ! Δύο μήνες μετά το τέλος του εμφυλίου πολέμου

Ο Νίκος Σαχινίδης ήρθε στην Καστοριά!

Νέα μεταγραφή για την Καστοριά, με την προσθήκη του νεαρού ταλαντούχου χαφ Νίκου Σαχινίδη!