ΚΕΔΕ: Ζητά απόσυρση νομοσχεδίου που εκθείασε ο Μητσοτάκης -Έξαλλοι «γαλάζιοι» δήμαρχοι

Την απόσυρση του νέου χωροταξικού νομοσχεδίου το οποίο είχε εκθειάσει πριν από μία εβδομάδα στη Βουλή ο πρωθυπουργός, ζητά ομόφωνα η ΚΕΔΕ! Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του ΔΣ της Κεντρικής Ένωσης Δήμων στην οξεία κριτική κατά του ν/σ πρωτοστάτησε η «γαλάζια» ηγεσία της ΚΕΔΕ, συμπεριλαμβανομένου και του προέδρου Δ. Παπαστεργίου, o οποίος, είναι γνωστό στους παροικούντες την Αυτοδιοίκηση ότι, επελέγη απευθείας από το Μαξίμου.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μητσοτάκης την περασμένη Τετάρτη στη Βουλή είχε τονίζει για το ν/σ του οποίου την απόσυρση ζητά η ΚΕΔΕ: «Ακολουθεί τις αμέσως επόμενες βδομάδες το νέο χωροταξικό νομοσχέδιο μετά από εξαντλητική δημόσια διαβούλευση, ένα νομοσχέδιο το οποίο λύνει τολμηρά χρόνια προβλήματα, όπως οι παρεκκλίσεις από την εκτός σχεδίου δόμηση αλλά και η γρήγορη εκπόνηση πολεοδομικών σχεδίων. Είναι, πιστεύω, ένα νομοσχέδιο το οποίο συνδυάζει την ισόρροπη ανάπτυξη, πάντα με σεβασμό στο περιβάλλον»

 

 

«Καρφιά» και στο Μαξίμου

Τον λόγο πήρε αρχικά ο («γαλάζιος») πρόεδρος της της Επιτροπής Χωροταξίας της ΚΕΔΕ, δήμαρχος Κατερίνης  Kώστας Κουκουδήμος, ο οποίος υποστήριξε ότι «όσες παρατηρήσεις και σχόλια με σκοπό τη βελτίωση του νομοσχεδίου έγιναν εκ μέρους μας, αγνοήθηκαν οριακά επιδεικτικά. Έπειτα από πολλές συναντήσεις και συζητήσεις επί του θέματος με τον Υπουργό κ.Κωστή Χατζηδάκη, τον υφυπουργό κ. Οικονομου και τον Γ.Γ. χωροταξίας και αστικού περιβάλλοντος κ. Θύμιο Μπακογιαννη  οι οποίοι μας διαβεβαίωσαν πως θα λάμβαναν  σοβαρά υπόψη τις παρατηρήσεις μας, είναι τουλάχιστον απογοητευτικό και αποτελεί απαξίωση προς το όργανο της ΚΕΔΕ το γεγονός ότι αγνοήθηκαν συνολικά οι προτάσεις μας. Θεωρούμε πως το Υπ. Εν. πρέπει να αναθεωρήσει και εφόσον προβεί στις ουσιαστικές αλλαγές του νομοσχεδίου, να το καταθέσει εκ νέου στη Βουλή προς ψήφιση», πρόσθεσε ο κ. Κουκοδήμος.

Την σκυτάλη πήρε ο (επίσης «γαλάζιος») γενικός γραμματέας της ΚΕΔΕ, πρώην δήμαρχος Πύλου Νεστορος και στενός φίλος του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, Δημήτρης Καφαντάρης ο οποίος αρχικά επιτέθηκε κατά του υπουργού Περιβάλλοντας Κωστή Χατζηδάκη («Δεν μπορεί ο κάθε υπουργός να σχεδιάζει για εμάς χωρίς εμάς»), ενώ στη συνέχεια «κάρφωσε» και το πρωθυπουργικό γραφείο, λέγοντας ότι θα πρέπει οι σχετικές αποφάσεις «να λαμβάνονται από το Μαξίμου».

Κακό νομοσχέδιο

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο (επίσης «γαλάζιος») α΄ αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ, δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, ο οποίος αφού σημείωσε  ότι «το υπόμνημα της ΚΕΔΕ περιέχει 15 σημεία και κανένα δεν έγινε δεκτό», αναρωτήθηκε: «Ποιος διοικεί αυτό το υπουργείο;» Πρόσθεσε, δε ότι  «πρέπει να αποσυρθεί το ν/σ. Γιατί ένα νομοσχέδια κακό δεν αναμορφώνεται. Αποσύρεται και ξαναγράφεται από την αρχή».

Για «κατ’ επίφαση διάλογο του υπουργείου μαζί μας», έκανε λόγο και ο (επίσης «γαλάζιος») β΄ αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ, δήμαρχος Καλλιθέας, Δημήτρης Κάρναβος: «Μας χτυπάνε φιλικά στην πλάτη και τελικά δεν κάνουνε καμία πρόταση μας δεκτή», πρόσθεσε.

«Ποιος φοβάται την αυτοδιοίκηση και γιατί δεν μπαίνουν στον κόπο να μας ακούσουν; Αυτό είναι το ερώτημα», τόνισε ο (επίσης «γαλάζιος») πρόεδρος της ΚΕΔΕ, δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου.  «Πρέπει να στείλουμε αυστηρή επιστολή», πρόσθεσε. Και μετά την ψηφοφορία κατέληξε:

«Ομόφωνα ζητούμε την απόσυρσή του. Δεν μπορεί να γίνονται πράγματά ερήμην μας».

Αντίδραση και για το ν/σ για την ανακύκλωση

Αντίδραση όμως υπήρξε και για το έτερο ν/σ του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειες με τίτλο: «Προώθηση της Ανακύκλωσης – Ενσωμάτωση των Οδηγιών 2018/851 της 30ής Μαΐου 2018 για την τροποποίηση της Οδηγίας 2008/98/ΕΚ για τα απόβλητα (ΕΕ L 150/109) και 2018/852 της 30ής Μαΐου 2018 για την τροποποίηση της Οδηγίας 94/62/ΕΚ για τις συσκευασίες και τα απορρίμματα συσκευασίας (ΕΕ L 150/141)». Ο (‘γαλάζιος») πρόεδρος της Επιτροπής Ενέργειας της ΚΕΔΕ, δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, ζήτησε τροποποίηση του σε συγκεκριμένα σημεία. «Ειδικά τα άρθρα 31 και 32 είναι απαράδεκτα . Τι θα γίνει πια με αυτό το υπουργείο», αναρωτήθηκε ο α΄ αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ Λ. Κυρίζογλου. Τελικώς η ΚΕΔΕ αποφάσισε να ζητήσει αλλαγές στο ν/σ.

aftodioikisi.gr

 

You May Also Like

Σοκ στη Λάρισα: Μπήκε στο καφενείο, πυροβόλησε και σκότωσε τη γυναίκα του

Γυναίκα 43 ετών πυροβολήθηκε από τον σύζυγό της, μέσα στο μαγαζί, όπου…

Αγίου Βαλεντίνου: Πώς θα λειτουργήσουν σήμερα τα ανθοπωλεία;

Αγίου Βαλεντίνου: Πώς θα λειτουργήσουν σήμερα τα ανθοπωλεία;

Κορονοϊός ΤΩΡΑ – Κλειδώνει το νέο μέτρο της “μάσκας παντού” τα επόμενα 24ωρα

Κορονοϊός ΤΩΡΑ – Κλειδώνει το νέο μέτρο της “μάσκας παντού” τα επόμενα…

Βολιβία: Πέθανε στα 80 του χρόνια ο βολιβιανός αξιωματικός που σκότωσε τον Ερνέστο «Τσε» Γκεβάρα

Βολιβία: Πέθανε στα 80 του χρόνια ο βολιβιανός αξιωματικός που σκότωσε τον…

ΟΑΕΔ: Ποιες παροχές δίνει η κάρτα ανεργίας σε ανέργους

ΟΑΕΔ: Ποιες παροχές δίνει η κάρτα ανεργίας σε ανέργους

Φωτιά στη Ρόδο: Γερμανός τουρίστας στη μάχη της κατάσβεσης

Η φωτογραφία που κάνει το γύρο του Διαδικτύου

Τηλεοπτικές άδειες: Αυτοί είναι οι τελικοί έντεκα που κατέθεσαν αίτηση

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία της υποβολής των φακέλων για τηλεοπτική άδεια πανελλαδικής εμβέλειας,…

Τέμπη: «Ο θυμός μεγαλώνει όσο βλέπουμε την ατιμωρησία»

Η ίδια είχε συγκλονίσει με την κατάθεσή της στην Εξεταστική