ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ:

«Κυρίως για «έξυπνα» τηλέφωνα (smartphones): Ενημερωθείτε αναλυτικά για τα βασικά χαρακτηριστικά και τις οδηγίες χρήσης της συσκευής, τη δυνατότητα απενεργοποίησης της αυτόματης σύνδεσης στο Internet, καθώς και για τις ισχύουσες χρεώσεις για την πρόσβαση και την ασύρματη μεταφορά δεδομένων που εφαρμόζουν οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ενεργοποιήστε την υπηρεσία «ενημέρωση κατανάλωσης δωρεάν χρόνου ομιλίας ή όγκου δεδομένων». Εάν καταναλώσετε περισσότερο χρόνο ομιλίας ή όγκο δεδομένων από το πακέτο, που έχετε επιλέξει, ο πάροχος μπορεί να σας ενημερώσει με γραπτό μήνυμα για τις επιπλέον χρεώσεις ή να διακόψει προσωρινά τη συγκεκριμένη υπηρεσία.

Επίσης, σας συνιστούμε να ενημερωθείτε για τον τρόπο που μπορείτε να ελέγχετε μόνοι σας το λογαριασμό σας πριν ακόμα καταναλωθεί η δωρεάν χρήση χρόνου και όγκου δεδομένων του οικονομικού σας πακέτου.

Στη σταθερή και κινητή τηλεφωνία, επιλέξτε τη φραγή εφόσον δεν χρησιμοποιείτε πολυμεσικές υπηρεσίες, όπως είναι οι κλήσεις προς πενταψήφιους αριθμούς (π.χ., 13ΧΧΧ, 15ΧΧΧ) ή προς άλλες υπηρεσίες προστιθεμένης αξίας (π.χ., 901ΧΧΧΧ). Σε κάθε περίπτωση, η χρέωση από κάθε πάροχο πολυμεσικών υπηρεσιών δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα €20 μηνιαίως (+ΦΠΑ) για συνδρομητικές υπηρεσίες. Από τη συγκεκριμένη υπηρεσία εξαιρούνται οι χρεώσεις για συμμετοχή σε διαγωνισμούς, π.χ., τηλεπαιχνίδια.

Επίσης, μπορείτε να ζητήσετε επιλεκτική φραγή εξερχόμενων κλήσεων, π.χ., διεθνείς συνδιαλέξεις.

Ειδική ηλεκτρονική υπηρεσία για τον έλεγχο των αριθμών αυξημένης χρέωσης από τους ίδιους τους καταναλωτές διατίθεται στο διαδικτυακό τόπο της ΕΕΤΤ (www.eett.gr)

ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ, ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Σημειώσεις:

Έλεγχος αριθμού αυξημένης χρέωσης

1) Οι χρεώσεις των αριθμών αυξημένης χρέωσης προσδιορίζεται από τις εταιρείες που παρέχουν τις Υπηρεσίες Πολυμεσικής Πληροφόρησης και δεν ρυθμίζονται από την ΕΕΤΤ.
2) Οι εταιρείες ΥΠΠ έχουν την υποχρέωση να αναρτούν στην ιστοσελίδα τους κατάλογο των αριθμών αυξημένης χρέωσης που χρησιμοποιούν καθώς και την χρέωσή τους.

Ο σκοπός της εφαρμογής είναι ενημερωτικός. Αν επιθυμείτε να χρησιμοποιήσετε τα αποτελέσματα της εφαρμογής για οποιονδήποτε άλλο σκοπό, παρακαλούμε, επικοινωνήστε με την ΕΕΤΤ για να λάβετε επίσημη γραπτή πληροφόρηση.

You May Also Like

Τα γυμναστήρια συνθλίβονται «κάτω από τα βάρη» της πανδημίας

Τα γυμναστήρια συνθλίβονται «κάτω από τα βάρη» της πανδημίας

Βόρεια Κορέα: Εκτόξευση υπερηχητικού πυραύλου παρουσία Κιμ Γιονγκ Ουν

Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε ότι την Τρίτη πραγματοποίησε δοκιμαστική εκτόξευση υπερηχητικού πυραύλου,…

Γιατί οι Τούρκοι τρέμουν με την προμήθεια των αποβατικών AAV-7 από την Ελλάδα – ΦΩΤΟ

Η έγκριση από την Βουλή για την προμήθεια συνολικά 74 αμφίβιων τεθωρακισμένων…

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. για τις πυρκαγιές

Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

Ντράπηκε και η ντροπή με τη Μάνδρου: Καταλόγισε ευθύνες στους γονείς των βιασμένων παιδιών

Ντράπηκε και η ντροπή με τη Μάνδρου: Καταλόγισε ευθύνες στους γονείς των…

Μάσκες: Νέο περιστατικό βίας σε σχολείο στην Κρήτη – Eπιτέθηκαν σε διευθύντρια

Μάσκες: Νέο περιστατικό βίας σε σχολείο στην Κρήτη – Eπιτέθηκαν σε διευθύντρια

Κεφαλονιά: Εφιαλτική η νύχτα που πέρασε – Στη μάχη ξανά τα εναέρια μέσα

Εφιαλτική ήταν η νύχτα που πέρασαν οι κάτοικοι στην Κεφαλονιά εξαιτίας της…

Οι New York Times για τον Δημήτρη Λιγνάδη και τις καταγγελίες στον χώρο του ελληνικού θεάτρου

Οι New York Times για τον Δημήτρη Λιγνάδη και τις καταγγελίες στον…

Φωτιά Εύβοια: Συγκλονίζει η γιαγιά Παναγιώτα – «Θόλωσε το μυαλό μου»

Η κυρία Παναγιώτα Νουμίδη από τις Γούβες της Εύβοιας στα 81 της χρόνια…