Πάτε καλά μωρέ; Συγχέετε τα εγκλήματα των πολιτικών με τις καλλιτεχνικές δημιουργίες ενός ολόκληρου λαού; Παγκόσμια αριστουργήματα μπαίνουν στη μαύρη λίστα για να κάνετε “ντα” το alter ego σας;

Θύελλα οργισμένων αντιδράσεων έχει πυροδοτήσει η απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού να κηρύξει εμπάργκο σε όλους τους Ρώσους καλλιτέχνες και τις καλλιτεχνικές ομάδες της χώρας, λόγω της επιχείρησης στην Ουκρανία.
Μία από αυτές ήταν και της Κλέλιας Ρένεση, η οποία υποστήριξε πως «αυτό με την “πολιτισμική” εξαφάνιση οποιουδήποτε Ρώσου δημιουργού, μου θυμίζει σεκλεντιασμένη ανόητη κορασίδα που ο καλός της την παράτησε στα κρύα του λουτρού κι αυτή τον διαγράφει απ’ τα social, σβήνει την επαφή στο τηλ., παίρνει τις φιλενάδες της και τους διατάζει να τον διαγράψουν κι αυτές κτλ.».
«Πάτε καλά μωρέ; Συγχέετε τα εγκλήματα των πολιτικών με τις καλλιτεχνικές δημιουργίες ενός ολόκληρου λαού; Παγκόσμια αριστουργήματα μπαίνουν στη μαύρη λίστα για να κάνετε “ντα” το alter ego σας;» αναρωτιέται ακολούθως, σημειώνοντας πως «το μόνο σίγουρο είναι ότι μέρα με τη μέρα μοιάζετε περισσότερο στο τέρας που πάτε να τιμωρήσετε».
Στη συνέχεια της ανάρτησής της στο Instagram, η Κλέλια Ρένεση, αφού τονίζει πως «η τέχνη της Ρωσίας δεν θα εξατμιστεί», καθώς «έχει καλλιτεχνική πορεία αιώνων», καταλήγει: «Kαι μόνο που προσπαθείτε τον αφανισμό αυτού του προσώπου της, δείχνει ποιοι είστε».
Υπενθυμίζεται, ότι σύμφωνα με την οδηγία του Υπουργείου Πολιτισμού έπειτα από απόφαση της Λίνας Μενδώνη: «Αναστέλλεται οποιαδήποτε υλοποίηση, συνεργασία, προγραμματισμός ή συζήτηση εκδηλώσεων με ρωσικούς πολιτιστικούς οργανισμούς».
Ως εκ τούτου, η ήδη αναβληθείσα εκδήλωση του Gala Όπερας που ήταν προγραμματισμένη για την Πέμπτη 3 Μαρτίου, ακυρώθηκε όπως και η μετάδοση της παράστασης «Η Λίμνη των Κύκνων», στο πλαίσιο του κύκλου The Bolshoi Ballet Live from Moscow, την Κυριακή 6 Μαρτίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών / Megaron – The Athens Concert Hall.
ΠΗΓΗ:https://sputniknews.gr/
You May Also Like

Εύα Καϊλή: Βγάζει το «βραχιολάκι» η ευρωβουλευτής

Με απόφαση του Βέλγου δικαστή, αρμόδιου για τo Qatar Gate

Επανασύνδεση ηλεκτρικού ρεύματος σε νοικοκυριά με χαμηλό εισόδημα

 Έως τις 31 Οκτωβρίου 2018 το χρονικό όριο αποσύνδεσης από το δίκτυο…

Η Κομισιόν προτείνει αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης και μείωση συντάξεων

Η Κομισιόν προτείνει αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης και μείωση συντάξεων

ΑΣΦΑΛΙΣΗ Δείτε εάν δικαιούστε δωρεάν φάρμακα μόνο με το ΑΜΚΑ μέσω ΗΔΙΚΑ www.dikaiologitika.gr

Ξεκινά από σήμερα Δευτέρα 1η Αυγούστου, η διαδικασία χορήγησης δωρεάν φαρμάκων σε…

Ν. Κεραμέως: Θέλουμε τα σχολεία να λειτουργήσουν κανονικά τον Σεπτέμβριο

Ν. Κεραμέως: Θέλουμε τα σχολεία να λειτουργήσουν κανονικά τον Σεπτέμβριο

Διευρύνεται η δυνατότητα ρύθμισης οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία σε έως και 120 δόσεις

Διευρύνεται η δυνατότητα ρύθμισης οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία σε έως και…

Netflix: Η πρώτη «made in Greece» ταινία με τίτλο «Beckett» – Δείτε το τρέιλερ

Netflix: Η πρώτη «made in Greece» ταινία με τίτλο «Beckett» – Δείτε…