Κοινωνική φοβία: Οι πιο χρήσιμες συμβουλές

Αν αγχώνεστε στις κοινωνικές περιστάσεις, οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν όσο δεν φαντάζεστε!

Αν πάσχετε από κοινωνική φοβία (social anxiety), τότε η καθημερινότητά σας μπορεί να γίνει ιδιαίτερα δύσκολη. Η επαφή με άλλους ανθρώπους είναι περίεργη, μερικές φορές σας είναι σχεδόν αδύνατο να μιλήσετε ή ακόμα και να βγείτε από το σπίτι, τις πολύ άσχημες μέρες. Και μόνο στην σκέψη ότι θα χρειαστεί να βρεθείτε σε έναν χώρο με πολλούς ανθρώπους, το μυαλό σας αρχίζει να κατεβάζει την μια κακή σκέψη μετά την άλλη.

Ευτυχώς υπάρχουν ορισμένα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να βελτιώσετε την ζωή σας.

Μην καθυστερείτε

Αν έχετε ήδη αρκετές ευθύνες στο κεφάλι σας, το στρες σας ήδη θα βρίσκεται σε μεγάλο επίπεδο. Σταματήστε να απασχολείτε το μυαλό σας με περιττές σκέψεις και να αγχώνεστε περισσότερο, και ξεκινήστε να κάνετε τις δουλειές σας.

Διαλέξτε από πριν τι θα φορέσετε

Μερικές φορές, η κοινωνική φοβία έχει να κάνει με το πώς πιστεύουμε ότι μας βλέπει ο κόσμος. Και επειδή δεν έχουμε πάντα την άνεση να προσέχουμε την εμφάνισή μας. Ετοιμάστε από το προηγούμενο βράδυ τα ρούχα που θα φορέσετε, για να έχετε μια ανησυχία λιγότερη στο μυαλό σας.

Κάντε λίγη προετοιμασία

Είτε πηγαίνετε στην δουλειά, είτε για ποτό με φίλους, ένας τέλειος τρόπος να μην αισθανθείτε ποτέ σαν να μην έχετε κάτι να πείτε είναι να ξέρετε από πριν για τι θα συζητήσετε ή με τι έχετε να ασχοληθείτε. Λίγη μελέτη πάνω στο θέμα από πριν, και όλα θα πάνε καλά. Γενικότερα, η ζωή με κοινωνική φοβία χρειάζεται πάντα καλή προετοιμασία, και μπορεί να είναι 100% διαχειρίσιμη.

Διαλέξτε εσείς τον τόπο συνάντησης

Όπως είναι λογικό, υπάρχουν ορισμένα μέρη στα οποία δεν αισθάνεστε άνετα. Συνεπώς, όταν είναι να βρεθείτε με κάποιον γνωστό σας (ή αν είναι να βγείτε ραντεβού), είναι καλή ιδέα να επιλέξετε εσείς τον τόπο συνάντησης και να τον προτείνετε.

Ελάτε στην ώρα σας

Αν μπορείτε, και πέντε λεπτά νωρίτερα. Αυτό θα σας δώσει αρκετό χρόνο να τσεκάρετε ότι όλα είναι εντάξει, να παραγγείλετε, να πάρετε μια ανάσα και να περιμένετε. Αρκεί να μην φτάσετε υπερβολικά νωρίς, και βρεθείτε ξαφνικά με πολύ ελεύθερο χρόνο στα χέρια σας, που θα οδηγήσει σίγουρα σε αχρείαστες σκέψεις.

Στείλτε ένα μήνυμα σε έναν φίλο σας

Τι θα ήμασταν χωρίς τους φίλους μας; Σίγουρα πολύ πιο αγχωμένοι. Ένα μήνυμα εκείνες τις στιγμές που αμφιβάλλουμε για τον εαυτό μας μπορεί να μας σώσει την ημέρα. Ενημερώστε το άτομο από πριν, ώστε να έχει το νου του, για να σας απαντήσει γρήγορα.

Απασχολήστε το μυαλό σας όταν είστε στα μέσα

Όλοι μας ξέρουμε πως η αναμονή σε δημόσιους χώρους, όπως τα μέσα μεταφοράς (ή οι ουρές στις τράπεζες) μπορούν να γίνουν ανυπόφορες. Και εκεί είναι η κατάλληλη στιγμή να βγάλετε το κινητό σας και να έχετε πρόχειρο ένα παιχνίδι που θα σας απασχολήσει, χωρίς να σας βάλει σε σκέψεις.

Βγείτε έξω με παρέα

Αν αισθάνεστε άβολα και ανυπεράσπιστοι να βρίσκεστε έξω μόνοι σας, τότε φροντίστε να έχετε μαζί σας παρέα, ειδικά όταν πηγαίνετε σε ένα μέρος που δεν έχετε ξαναπάει.

Σταθείτε… στο ύψος σας

Καλώς ή κακώς, η σωστή στάση του σώματος δεν βοηθάει μόνο στο να λειτουργεί σωστά η σπονδυλική μας στήλη. Βοηθάει και στο να αισθανόμαστε περισσότερη αυτοπεποίθηση, και αυτό αντανακλάται στην συμπεριφορά μας.

Κάντε εξάσκηση στην κουβεντούλα

Και ποιος δεν απεχθάνεται την κουβεντούλα; Θα πείτε για τον καιρό, για ό,τι συμβαίνει στην επικαιρότητα, μα στην πραγματικότητα δεν θα λέτε τίποτα. Για ένα άτομο που, ούτως ή άλλως, δυσκολεύεται να επικοινωνήσει χαλαρά, αυτό είναι κόλαση. Συνεπώς, χρειάζεστε εξάσκηση μόνοι σας. Ναι, είναι κουραστικό. Ναι, θα σας βοηθήσει πολύ.

iatronet.gr

You May Also Like

ΕΣΥ: Διευρύνεται η συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα

Ασθενείς σε ιδιωτικές κλινικές για νοσηλεία και χειρουργεία με αφορμή τον κορονοϊό

5 λάθη που κάνουν αρκετοί γονείς και προκαλούν ψυχολογικά προβλήματα στα παιδιά τους

Οι φωνές και το ξύλο μπορούν να φέρουν καταστροφικά αποτελέσματα και συνήθως δεν έχουν καν αποτέλεσμα.

Δύο φάρμακα δίνουν ελπίδα σε ασθενείς με Αλτσχάιμερ

Σε κλινικές δοκιμές επιβράδυναν την εξέλιξη της εκφυλιστικής νόσου που επηρεάζει 50 εκατομμύρια παγκοσμίως.

Ανησυχητικά στοιχεία: 3.000 παιδιά σε Ψυχιατρική Κλινική από τον Ιούνιο απόρροια των lockdown

Table of Contents Hide Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΒΕΛΗΣ Ανησυχητικά στοιχεία: 3.000…

Γυναικεία Παχυσαρκία: Το στρες και τα ψυχικά τραύματα προσθέτουν κιλά

  Γυναικεία Παχυσαρκία: Το στρες και τα ψυχικά τραύματα προσθέτουν κιλά

Αυξάνεται ο κίνδυνος για ασθένειες που μεταδίδονται από κουνούπια στην Ευρώπη

Τι αναφέρει ο ECDC

Πώς να προστατευτείτε από τον ιό του Δυτικού Νείλου

Πώς να προστατευτείτε από τον ιό του Δυτικού Νείλου