Εντονη κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ άσκησε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, σχολιάζοντας τόσο τις απειλές Πολάκη κατά δικαστών όσο και την στάση που κράτησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην αρχειοθέτηση της υπόθεσης Novartis για τον Αδωνι Γεωργιάδη.

Ο κ. Κοντονής, μιλώντας στην εκπομπή Αντιθέσεις και στο Action 24 επέκρινε την κίνηση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ να επισκεφθούν την εισαγγελία του Αρείου Πάγου, προκειμένου να ζητήσουν να επαναξιολογηθεί η αρχειοθέτηση της Υπόθεση Novartis όσον αφορά στον Αδωνι Γεωργιάδη.

“Έχει δίκιο ο κ. Γεωργιάδης να οργίζεται”, ανέφερε, και πρόσθεσε: “Όταν μια υπόθεση αρχειοθετείται και παραταύτα ορισμένοι επιμένουν να προσδίδουν σε έναν πολίτη οποιονδήποτε πολίτη, οχι μόνο υπουργό, ευθύνες τότε είναι επόμενο αυτός να εξοργίζεται.

Η επίσκεψη των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στον Άρειο Πάγο είναι μία ενέργεια που κατά την άποψή μου είναι ανεξήγητη. Καμιά υπόθεση δεν μπορεί να ανασυρθεί από το αρχείο με πολιτική εντολή. Δεν μπορώ να σχολιάσω τον παραλογισμό του κυρίου Πολάκη ο οποίος κινείται εκτός συνταγματικού πλαισίου.

Η δικαιοσύνη απεφάνθη, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί γίνονται αυτές οι δηλώσεις. Εχουν υπόψη τους αυτοί που τις κάνουν, ότι στην ουσία βάλουν κατά της απόφασης της τότε κυβερνητικής πλειοψηφίας, η οποία είπε ότι η υπόθεση πρέπει να πάει στην δικαιοσύνη; Με απόφαση της κυβερνητικής πλειοψηφίας πήγε η υπόθεση στη δικαιοσύνη. Τι ζητάνε τώρα, τι λένε τώρα ακριβώς; Η δικαιοσύνη αποφασίζει, μπορεί να μη μας αρέσουν πολλές φορές οι αποφάσεις της, αλλά οι αποφάσεις της δικαιοσύνης γίνονται σεβαστές από την κυβέρνηση αυτό έλεγα πάντα, επι μόνιμου βάσεως. Οι αποφάσεις της δικαιοσύνης γίνονται σεβαστές τέλεια και παύλα”.

Αναφερόμενος στην αρχειοθέτηση όλων των υποθέσεων ως προς τα πολιτικά πρόσωπα, ο κ. Κοντονής ανέφερε ότι η αρχειοθέτηση προφανώς δικαιώνει τα πρόσωπα αυτά.

“Τα πολιτικά πρόσωπα τα δικαιώνει ως προς τις μαρτυρικές καταθέσεις, οι οποίες τους ενέπλεκαν. Γιατί αυτοί οι μάρτυρες μίλησαν με ένα τρόπο πάρα πολύ επιπόλαιο, γιατί είδαμε τις καταθέσεις, πάρα πολύ επιπόλαιο, για πολιτικά πρόσωπα τα οποία εξ’ορισμού και εκ του νόμου, δεν μπορούσαν να έχουν κάποια επαφή με αυτή την ιστορία.

Ο κ. Κοντονής μάλιστα, ανέφερε πως στην εποχή που τα 10 πολιτικά πρόσωπα κρεμάστηκαν στα μανταλάκια για την υπόθεση Novartis, κακώς τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έλεγαν ότι πιάστηκαν με τη γίδα στην πλάτη.

“Η κυβέρνηση επισήμως δεν είχε τέτοια θέση. Δεν ξέρω τι έκανε ένα μέρος του κίτρινου Τύπου που υποστήριζε και υποστηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ, εγώ είμαι θύμα αυτού του Τύπου κατά συνέπεια δεν έχω να κάνω κανένα σχόλιο, δεν με αφορά ούτε τον διαβάζω, ούτε με ενδιαφέρει τι γράφει”.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Παύλου Πολάκη για δημιουργία νέας σχολής δικαστών, όσο και της Τασίας Χριστοδουλόπουλου πως στην δεύτερη φορά αριστερά θα πρέπει το κόμμα να πέσει στους θεσμούς προκειμένου να τους ελέγξει, ο κ. Κοντονής ανέφερε: “Είναι δηλώσεις απαράδεκτες κινούνται εκτός συνταγματικού πλαισίου και δεν έχουν κανένα σεβασμό στην συνταγματική πρόβλεψη για την διάκριση των εξουσιών. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς σκέφτονται, δεδομένου ότι δεν έχουν και την νομική παιδεία να προβαίνουν σε τέτοιες δηλώσεις και σε τέτοιες τοποθετήσεις”.

Αποκαλυπτικός ήταν ο κ. Κοντονής και για το πολιτικό του μέλλον, μιλώντας με πολύ θετικά λόγια για το Κίνημα Αλλαγής και το Νίκο Ανδρουλάκη και αποκαλύπτοντας ότι υπό προϋποθέσεις θα είναι το κόμμα που θα ψηφίσει στις επόμενες εκλογές. “Το ενδιαφέρον για το τι γίνεται στο Κίνημα Αλλαγής έχει προκύψει για ένα ευρύτατο ακροατήριο της δημοκρατικής παράταξης λόγω της εκλογής Ανδρουλάκη.  Εγώ διαπιστώνω ότι γίνεται μια τομή, ότι αντιμετωπίζονται τα ζητήματα με ιδιαίτερη σοβαρότητα και μέτρο από τον κ. Ανδρουλάκη. Η παρουσία Ανδρουλάκη στην ηγεσία του ΚΙΝΑΛ είναι εξ’ ορισμού θετική. Από δω και πέρα όμως θα πρέπει να παρατηρήσουμε και να δούμε ποιο θα είναι το πολιτικό πρόγραμμα, πώς θα συγκροτηθεί αυτός ο πολιτικός φορέας, ποιες θα είναι οι συμμαχίες που θα οικοδομήσει με βάση το πολιτικό του πρόγραμμα. Υπό προϋποθέσεις, ναι, εγώ μπορώ να στηρίξω τον έναν από τους δύο χώρους της προοδευτικής παρατάξης, δηλαδή να τον ψηφίσω κατα πρώτον. Να ψηφίσω το Κίνημα Αλλαγής, διότι αυτή την ώρα θεωρώ ότι όποιος ασχολείται με το ΣΥΡΙΖΑ χάνει την ώρα του και βλέπετε τι γίνεται αυτή την περίοδο με την εσωκομματική διαδικασία που ακολουθείται”.

Σε ερώτηση τι θα κάνει αν ο Νίκος Ανδρουλάκης του απευθύνει πρόσκληση ένταξης στο Κίνημα Αλλαγής, ο κ. Κοντονής εμφανίστηκε θετικός. “Υπό προϋποθέσεις ναι, θα συζητούσα ευχαρίστως μια τέτοια πρόταση”.

” Αν συνεχίσει με αυτό το αριθμό όλα μπορούν να γίνουν, βλέπετε οτι οι πολιτικοί συσχετισμοί αλλάζουν και το γεγονός ότι το κραταιό ΠΑΣΟΚ έφτασε να έχει ποσοστά κοινοβουλευτικής επιβίωσης, αυτό πρέπει γίνει μάθημα σε ορισμένους. Στην πολιτική μπορεί να γίνουν τα πάντα ανάλογα με το βαθμό σοβαρότητας και αξιοπιστίας του καθενός.

Ο κ. Κοντονής αναφέρθηκε και στην αθλητική βία και το νομοσχέδιο που σχεδίασε ως υφυπουργός αθλητισμού: “Αυτό το νομοσχέδιο που ψήφισε η Βουλή με την κυβερνητική πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ αν το δείτε πως κατάντησε στο τέλος της θητείας του ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα το γνωρίζετε. Το άλλαξε εντελώς ο επόμενος υπουργός αθλητισμού. Σας λέω και κάτι που εμένα με συγκλόνισε, ψηφίσαμε την κάρτα φιλάθλου, με την οποία αυτοί που ήταν σεσημασμένοι δεν θα μπορούσαν να μπαίνουν στα γήπεδα. Όταν λοιπόν θεσμοθέτησε με την κάρτα φιλάθλου, όλοι αυτοί που σκοτώνονται σήμερα στα γήπεδα είχαν πάει με κοινούς δικηγόρους στην επιτροπή προστασίας προσωπικών δεδομένων, για να πλήξουν το μέτρο της κάρτας φιλάθλου”

ΠΗΓΗ:https://www.real.gr/

You May Also Like

Εβρος: Αφησαν στην τύχη του το φράγμα που θα έσωζε την Δαδιά

Ο αναπλ. Καθηγητής του τμήματος Περιβάλλοντος του Ιονίου Παν/μίου και μέχρι πριν…

Σαντορίνη: Έστριψε να φωτογραφήσει την καλντέρα και σκότωσε ένα 34χρονο

Ένα ακόμη δυστύχημα που μεγαλώνει τη λίστα με τους θανάτους στον δρόμο…

Βίντεο – ντοκουμέντο για τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε την Τρίτη στην Αττική ήρθε στο φως

Table of Contents Hide Χρ. Στυλιανίδης: Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για τα…

Κύμα ακραίου καύσωνα σαρώνει την Ευρώπη – Περισσότεροι από 1000 θάνατοι

Table of Contents Hide Πιο ζεστό το Λονδίνο από την Σαχάρα σήμερα  Από…

Το εντυπωσιακό σπίτι στη Σαντορίνη που κάποτε ήταν σπηλιά.

Το αρχιτεκτονικό γραφείο Kapsimalis Architects που βάση του έχει τη Σαντορίνη, καταφέρνει και αναδεικνύει…

Θρίλερ στην Ταϊβάν: Αναχώρησε από Μαλαισία το αεροσκάφος της Πελόζι – Άγνωστο αν επιβαίνει η ίδια.

Το αεροσκάφος της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας που μετέφερε την πρόεδρο της Βουλής…

Ξενοδοχείο στη Λευκάδα έβαλε ένα γιοτ στην πισίνα και το νοικιάζει για διαμονή!

Οι παροχές που προσφέρει είναι ιδιωτική πισίνα, wifi αλλά και ό,τι άλλο…

ΓΟΥΡΟΥΝΑ “ΚΑΝΕΙ ΜΠΑΝΙΟ” ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΥΛΟΥΣ ΤΗΣ ΜΥΚΟΝΟΥ

ΓΟΥΡΟΥΝΑ “ΚΑΝΕΙ ΜΠΑΝΙΟ” ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΥΛΟΥΣ ΤΗΣ ΜΥΚΟΝΟΥ

Φωτεινή Βασιλειάδου: Η “άγνωστη” κόρη της μεγάλης Γεωργίας Βασιλειάδου και η τεράστια ομοιότητα με τη μητέρα της

Φωτεινή Βασιλιάδου: Η κόρη της σπουδαίας ηθοποιού Γεωργίας Βασιλειάδου

Γερμανικός Τύπος: Οι Έλληνες εφοπλιστές είχαν αντιληφθεί τη ζήτηση για LNG

Τον κυρίαρχο ρόλο των Ελλήνων εφοπλιστών στη μεταφορά υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG)…