Σημειώνεται πως μέσα στις επόμενες ώρες θα ανακοινωθούν αναλυτικά τα μέτρα

Συγκεκριμένα με απόφαση του πρωθυπουργού οι πολίτες τελικά θα προμηθευτούν δύο δωρεάν self test μέσα στις γιορτές.

Έτσι το το σχέδιο για rapid test που βρισκόταν στο τραπέζι ακυρώνεται.

Ο πρωθυπουργός τόνισε επίσης κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου πως θα ανοίξει ξανά η πλατφόρμα ώστε όλοι τις επόμενες ημέρες να προμηθευτούν τα δωρεάν self test.

Νωρίτερα, ο κυβερνητικός, εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, είχε προϊδεάσει γι αυτή την εξέλιξη λέγοντας σε πρωινή εμφάνισή του σε τηλεοπτική εκπομπή πως «εξετάζεται η πιθανότητα να ανοίξει ξανά η πλατφόρμα για τη διάθεση δωρεάν self test στους πολίτες προκειμένου να εξεταστεί η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα».

«Παράθυρο» Τσιόδρα για νέα μέτρα λόγω Όμικρον

Υπενθυμίζεται πως χτες, ο Σωτήρης Τσιόδρας καθώς και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Θεοκλής Ζαούτης, μιλώντας στην ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσε η Ιατρική σχολή του ΕΚΠΑ, άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο για τη λήψη νέων μέτρων σε περίπτωση που χρειαστεί λόγω της παραλλαγής Όμικρον,

Ο κ. Τσιόδρας υπογράμμισε με φόντο την παραλλαγή Όμικρον και την έξαρση των κρουσμάτων σε αρκετές χώρες,  ότι «η κατάσταση στην Ευρώπη μας ανησυχεί λόγω της ταχείας μετάδοσης της Όμικρον».

Τόνισε δε, ότι «είμαστε σε επιφυλακή και επαγρύπνηση για νέα μέτρα αν χρειαστεί» ενώ δεν παρέλειψε να κάνει ειδική αναφορά για την εορταστική περίοδο, τονίζοντας ότι «θα πρέπει να τηρήσουμε τα μέτρα στις συγκεντρώσεις στα σπίτια».

Ο καθηγητής του ΕΚΠΑ πάντως, χτύπησε το δικό του καμπανάκι, σημειώνοντας πως «υπάρχει κίνδυνος να υποκρύπτεται ένα κύμα Όμικρον στο κύμα της Δέλτα». 

Από την πλευρά, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Θεοκλής Ζαούτης αναφερόμενος στην παραλλαγή Όμικρον, τόνισε πως δεν αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα που εμφανίζονται, πχ στο Λονδίνο.

«Μπαίνουμε σε μία διαδικασία αυξημένης ιχνηλάτησης. Πολύ πιθανό να δούμε αυξημένο testing» και πρόσθεσε πως ανάλογα με την εξέλιξη μπορεί να χρειαστούν κάποια νέα μέτρα.

ΠΗΓΗ:https://www.in.gr/

You May Also Like

Τηλεδιάσκεψη ΥφΑΑΤ, Σίμου Κεδίκογλου με τον πρόεδρο του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ και το ΔΣ της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας

Τηλεδιάσκεψη ΥφΑΑΤ, Σίμου Κεδίκογλου με τον πρόεδρο του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ και το ΔΣ…

Υποστράτηγος Γρηγόριος Γρηγοριάδης: Εγκαίνια του Στρατιωτικού Μουσείου Βαλκανικών Πολέμων στη Θεσσαλονίκη

Υποστράτηγος Γρηγόριος Γρηγοριάδης: Εγκαίνια του Στρατιωτικού Μουσείου Βαλκανικών Πολέμων  στη Θεσσαλονίκη

Τούρκος υπ. Ενέργειας: Το Oruc Reis ξεκινά σήμερα σεισμικές έρευνες – Η αντίδραση της Ελλάδας

Τούρκος υπ. Ενέργειας: Το Oruc Reis ξεκινά σήμερα σεισμικές έρευνες – Η…

ΔΥΠΑ: Μέχρι τέλη Δεκεμβρίου η ενεργοποίηση των voucher βιβλίων

Έως σήμερα έχουν ενεργοποιηθεί συνολικά 117.000 voucher από 45.000 δικαιούχους.

Λ. Αυγενάκης: «Μετρήσαμε το οικονομικό και κοινωνικό αποτύπωμα του EKO Ράλλυ Ακρόπολις, τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά και σκιαγραφούν το ευοίωνο μέλλον του»

Λ. Αυγενάκης: «Μετρήσαμε το οικονομικό και κοινωνικό αποτύπωμα του EKO Ράλλυ Ακρόπολις,…

Συνεχίζονται οι έλεγχοι για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού: Το Σάββατο 21 Μαρτίου βεβαιώθηκαν 13 παραβάσεις και συνελήφθησαν 12 άτομα σε όλη την επικράτεια

Συνεχίζονται οι έλεγχοι για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού…