Κορονοϊός: Γιατί κάποιοι νοσούν μετά την πρώτη δόση – Τι είπε η Μαρία Θεοδωρίδου

“Αυστηρά” και “χωρίς αναιτιολόγητες καθυστερήσεις” οι πολίτες πρέπει να προσέρχονται και για την 2η δόση, είπε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

“Συγκινητική” η προσέλευση των ηλικιωμένων συμπολιτών μας και “χωρίς” ανεπιθύμητες παρενέργειες, υπογράμμισε κατά την τακτική ενημέρωση για την πορεία του εμβολιασμού και της πανδημίας στη χώρα μας η κ. Μαρία Θεοδωρίδου, πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Η κ. Θεοδωρίδου εξήγησε ότι κατά την 1η δόση του εμβολιασμού, τα αντισώματα που αναπτύσσονται από την 1η έως την 15η ημέρα αγγίζουν το 52% ως προς την κάλυψη των εμβολιασθέντων. Συνεπώς, “εάν ορισμένοι θεωρήσουν ότι ο εμβολιασμός τελείωσε με την πρώτη δόση του εμβολιασμού είναι λάθος” τόνισε η κ. Θεοδωρίδου.

“Αυστηρά” και “χωρίς αναιτιολόγητες καθυστερήσεις” οι πολίτες πρέπει να προσέρχονται και για την χορήγηση της 2ης δόσης, οπότε και “το ποσοστό προστασίας υπερβαίνει το 95%” επισήμανε η κ. Θεοδωρίδου. Λόγω αυτής της διαφοράς μεταξύ 1ης και 2ης δόσης ως προς την κάλυψη, υπάρχει το ενδεχόμενο κάποιος να νοσήσει πριν προλάβει να ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός. Ωστόσο, η κ. Θεοδωρίδου εξήγησε ότι η νόσηση σε αυτή την περίπτωση θα είναι πιο ήπια και ο εμβολιασμός πρέπει και πάλι να ολοκληρωθεί.

Τι είπε για τις μεταλλάξεις

“Οι μεταλλάξεις είναι τα “όπλα” που έχουν οι ιοί απέναντί μας” συνέχισε η κυρία Θεοδωρίδου, καθησυχάζοντας πως η αποτελεσματικότητα των εμβολίων δεν διακυβεύεται από τις μεταλλάξεις αυτές.

1

thetoc.gr

You May Also Like

Έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων στην Π.Ε. Κοζάνης. Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην περιοχή το διάστημα 12-19 Οκτωβρίου σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ

    Έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων στην Π.Ε. Κοζάνης.  Τα…

Σαρηγιάννης: Δε θα δούμε αποτελέσματα του lockdown μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου

Σαρηγιάννης: Δε θα δούμε αποτελέσματα του lockdown μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου

Μακρόν: «Όχι υποχρεωτικός εμβολιασμός για ένα εμβόλιο που δεν γνωρίζουμε» !

Μακρόν: «Όχι υποχρεωτικός εμβολιασμός για ένα εμβόλιο που δεν γνωρίζουμε»

Κορονοϊός: Τα νέα μέτρα από την ΤρίτηΝέα μέτρα: Τι αλλάζει στην καθημερινότητά μας από αύριο, Τρίτη

Table of Contents Hide Νέα μέτρα: Τι αλλάζει στην καθημερινότητά μας από…

Κορωνοϊός: 24 νέα κρούσματα -Τα 7 εισαγόμενα

Κορωνοϊός: 24 νέα κρούσματα -Τα 7 εισαγόμενα

Το απόγευμα θα ανακοινωθεί σε ποιο επίπεδο θα λειτουργεί για τις επόμενες 14 μέρες η Π.Ε. Καστοριάς / Χαρδαλιάς από Καστοριά: «Δεν μπορώ να προκαταβάλω την απόφαση της ειδικής Επιτροπής Επιδημιολόγων»

Το απόγευμα θα ανακοινωθεί σε ποιο επίπεδο θα λειτουργεί για τις επόμενες…

Αυτές είναι οι 3 προτάσεις/σημεία που κατέληξε το Περιφερειακό Συμβούλιο στην χθεσινοβραδινή του συνεδρίαση – Θα επικυρωθούν με τις ψήφους των περιφερειακών συμβούλων που θα αποστείλουν, με email, οι επικεφαλής των συνδυασμών (Βίντεο)

Αυτές είναι οι 3 προτάσεις/σημεία που κατέληξε το Περιφερειακό Συμβούλιο στην χθεσινοβραδινή…

Σαρλ Μισέλ: Η επιτάχυνση των εμβολιασμών προτεραιότητα της Ε.Ε.

Σαρλ Μισέλ: Η επιτάχυνση των εμβολιασμών προτεραιότητα της Ε.Ε.

Να γιατί δεν φοράνε γάντια οι εργαζόμενοι στα διόδια

Να γιατί δεν φοράνε γάντια οι εργαζόμενοι στα διόδια