Κορονοϊός – Πέτσας: Δε νοείται να γίνει πορεία για το Πολυτεχνείο

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεχαθάρισε ότι δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί πορεία για το Πολυτεχνείο.

Εφόσον έχουμε απαγόρευσή δε νοείται να γίνει καμιά πορεία δήλωσε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας αναφορικά με το αν θα πραγματοποιηθεί η πορεία για την Επέτειο του Πολυτεχνείου.

Είναι ζήτημα κατανόησης από τα κόμματα, αλλά πιστεύω ότι τελικά η πορεία δεν θα γίνει πρόσθεσε ο κ Πέτσας.

Ο πρωθυπουργός εξέπεμψε χθες μήνυμα ενότητας ότι πολίτικη, επιστήμη και πολίτες είναι μαζί για να αντιμετωπίσουν την δύσκολη αυτή κατάσταση, είπε επίσης.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, διευκρίνισε ότι τα 800 ευρώ που θα δοθούν στις αρχές Δεκεμβρίου, θα είναι κατ’ αναλογία των ήμερων αναστολής τον Νοέμβριο.

Επιπλέον, επιτρέπεται η μετακίνηση για συγκομιδή αγροτικών προϊόντων (ο ιδιοκτήτης με την επίδειξη Ε9 και ο εργαζόμενος με την επίδειξη φόρμας εργασίας).

Ο γονέας θα μπορεί να μεταφέρει με το ΙΧ το παιδί του για να καταταγεί στον στρατό.

Συμπλήρωσε, δε, ότι για αυτές τις 3 εβδομάδες δεν θα λειτουργήσουν τα δικαστήρια.

Επίσης, τα στάδια θα μείνουν ανοιχτά για να αθλούνται οι πολίτες, αλλά επιτρέπονται μόνο 3 άτομα μαζί.

Κορονοϊός: Πέτσας – «Άρση του lockdown μόνο εάν φθάσουμε στα κρούσματα του Σεπτεμβρίου»

Για την απόφαση της κυβέρνησης να οδηγήσει τη χώρα σε ολικό lockdown μίλησε στον ΑΝΤ1 ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

«Θέλαμε να προλάβουμε τις εξελίξεις πριν μας προλάβουν εκείνες» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” και πρόσθεσε: «από ένα μικρό κύμα φθάσαμε σε τσουνάμι».

Ο κ. Πέτσας προχώρησε και σε μια ανησυχητική πρόβλεψη, σύμφωνα με την οποία, μόνο με τα κρούσματα των τελευταίων ημερών αναμένεται να γεμίσουν 150 ΜΕΘ.

Παράλληλα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης του lockdown εάν δεν φθάσουμε στο επίπεδο του Σεπτεμβρίου, όσον αφορά στα κρούσματα (300-400).

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση για το ποια είναι τα κριτήρια που θα μας κάνουν στο τέλος του μήνα να πούμε ότι χαλαρώνουμε, ο κ. Πέτσας απάντησε ότι: «Η περίοδος που μπορούσαμε να συμβιώνουμε με τον ιό ήταν η εποχή του Σεπτέμβρη, με ένα επίπεδο κρουσμάτων που δεν θα έθετε σε κίνδυνο το ΕΣΥ».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε και στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης, λέγοντας ότι από την εκκίνηση της πανδημίας έως τώρα η κυβέρνηση προχώρησε σε 7000 προσλήψεις στο ΕΣΥ.

Ο Στέλιος Πέτσας αναφέρθηκε και στην οικονομική βοήθεια της κυβέρνησης σε όσους βρίσκονται σε αναστολή εργασίας. Για το επίδομα έως 800 ευρώ απάντησε ότι ανέβηκε το ποσό γιατί έγινε αντιληπτή η πίεση που υπήρξε στα εισοδήματα.

«Προσδοκούμε ότι τα νέα μέτρα θα αποδώσουν, ώστε να μπορέσουμε να έχουμε μια κανονικότητα προς τις γιορτές. Γι αυτό και το επίδομα θα δοθεί μέσα στον Δεκέμβριο, πριν από τα Χριστούγεννα» σημείωσε.

Τόνισε ότι η κυβέρνηση κάνει ότι μπορεί για να καλύψει όσους περισσότερους πολίτες γίνεται, όπως οι μακροχρόνια άνεργοι, ενώ έκανε γνωστό ότι σήμερα αναμένονται ανακοινώσεις για τους εργαζόμενους στον Δημόσιο Τομέα.

Τέλος, για τους εργαζόμενους στον καλλιτεχνικό χώρο, απάντησε ότι γίνεται προσπάθεια από το υπουργείο Πολιτισμού να δημιουργηθεί ένα μητρώο, για τη φύση του επαγγέλματος με ακρίβεια, αλλά δεν είναι ακόμα σε φάση να αξιολογηθεί.

ΠΗΓΗ: https://thecaller.gr

You May Also Like

Ανοίγουν την Δευτέρα τα Λύκεια: Τι ισχύει για τα self test κορονοϊού – Όλη η ΚΥΑ

Ανοίγουν την Δευτέρα τα Λύκεια: Τι ισχύει για τα self test κορονοϊού…

Β. Κικίλιας: Μοριακός αναλυτής με δυνατότητα 420 τεστ την ημέρα για τον κορονοϊό, εγκαθίσταται τη Δευτέρα στο Νοσοκομείο Ρόδου

Β. Κικίλιας: Μοριακός αναλυτής με δυνατότητα 420 τεστ την ημέρα για τον…

Κορωνοϊός: Στους 45.719 οι νεκροί, ξεπέρασαν τις 900.000 τα κρούσματα σε όλον τον κόσμο

Κορωνοϊός: Στους 45.719 οι νεκροί, ξεπέρασαν τις 900.000 τα κρούσματα σε όλον…

Η Μεγάλη Βρετανία θέλει να έχει εμβολιάσει όλους τους ενήλικες μέχρι το φθινόπωρο

Η Μεγάλη Βρετανία θέλει να έχει εμβολιάσει όλους τους ενήλικες μέχρι το…

Η ημερήσια αναφορά για τον κορωνοϊό COVID-19 από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, Σάββατο 11 Απριλίου 2020

Η ημερήσια αναφορά για τον κορωνοϊό COVID-19 από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας,…

Κορoνοϊός: Amazon, Microsoft, Google και Facebook στέλνουν τους εργαζόμενους να δουλεύουν στο σπίτι

Κορoνοϊός: Amazon, Microsoft, Google και Facebook στέλνουν τους εργαζόμενους να δουλεύουν στο…

Σάλος από τις δηλώσεις ιερέα: Τα εμβόλια mRNA δεν είναι εμβόλια [βίντεο]

Σάλος από τις δηλώσεις ιερέα: Τα εμβόλια mRNA δεν είναι εμβόλια [βίντεο]