Κορονοϊός: Στο Κρανίδι ο Ν. Χαρδαλιάς – 150 κρούσματα στη δομή φιλοξενίας

Στο Κρανίδι μετέβη εσπευσμένα ο Νίκος Χαρδαλίας καθώς εντοπίστηκαν 150 θετικά κρούσματα κορονοϊού στη δομή φιλοξενίας μεταναστών ανάμεσα στα 470 δείγματα που ελήφθησαν τη Δευτέρα του Πάσχα.

Ο δειγματοληπτικός έλεγχος πραγματοποιήθηκε από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, μετά τον εντοπισμό θετικού κρούσματος σε 28χρονη έγκυο από τη Σομαλία, η οποία παραμένει σε υγειονομική απομόνωση στο ξενοδοχείο το οποίο λειτουργεί ως δομή φιλοξενίας μεταναστών.

Με δεδομένα τα πρώτα αποτελέσματα των ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν χθες και τα οποία διέγνωσαν 150 θετικά κρούσματα, στη δομή μεταβαίνουν εσπευσμένα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, μαζί  με τον  Γενικό Γραμματέα  Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο, Εμμανουήλ Λογοθέτη, τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα,  καθώς και κλιμάκιο της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ.

Στη 1 μ.μ. στο Δημαρχείο Ερμιόνης ξεκίνησε σύσκεψη με τη συμμέτοχη του Δημάρχου Γιάννη Γεωργόπουλου και του Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νικά. Προσερχόμενος στη σύσκεψη, ο κ. Χαρδαλιάς δήλωσε πως δεν υπάρχει λόγος πανικού. «Ο,τι πρέπει να γίνει θα γίνει με βάση το πρωτόκολλο», πρόσθεσε.

Σε καραντίνα από τη Μεγ. Πέμπτη η δομή φιλοξενίας

Το συγκεκριμένο ξενοδοχείο που λειτουργεί ως δομή φιλοξενίας έχει τεθεί σε πλήρη υγειονομικό αποκλεισμό από το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης, για προληπτικούς λόγους. Η αιτία του προληπτικού υγειονομικού αποκλεισμού ήταν η εμφάνιση θετικού κρούσματος σε εργαζόμενη στο ξενοδοχείο, η οποία όμως δεν προσήλθε για εργασία τις τελευταίες 12 ημέρες.

Την Κυριακή του Πάσχα διαγνώστηκε θετική στον κορονοϊό μια 28χρονη γυναίκα, η οποία βρίσκεται στον έκτο μήνα της εγκυμοσύνης της.

Η γυναίκα, με καταγωγή από την Σομαλία προσήλθε το πρωί της Κυριακής 19 Απριλίου στο νοσοκομείο του Ναυπλίου, για άλλη αιτία η οποία δεν σχετίζεται με συμπτώματα κορονοϊού. Στο νοσοκομείο του Ναυπλίου υπεβλήθη στον προβλεπόμενο ιατρικό έλεγχο για έκθεση της στον Covid-19.

Από τα αποτελέσματα των εξετάσεων που διενεργήθηκαν στο Ινστιτούτο Παστέρ στην Αθήνα, προέκυψε ότι είναι θετική στον Covid 19. Η εγκυμονούσα διαμένει χωρίς συμπτώματα και σε πλήρη υγειονομική απομόνωση στο δωμάτιο της, στην δομή φιλοξενίας στο Κρανίδι.

Χθες το πρωί, στην συγκεκριμένη δομή φιλοξενίας στο Κρανίδι, μετέβη κλιμάκιο του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, ενώ κλιμάκιο του ΕΟΔΥ διενήργησε ιχνηλάτηση των προσώπων που διαμένουν στο ξενοδοχείο, καθώς και του προσωπικού το οποίο εργάζεται σε αυτό. Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 470 ωφελούμενους καθώς και στους εργαζόμενους στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου, του ΔΟΜ και της δομής.

You May Also Like

Άγιο είχε 79χρονος που παρασύρθηκε από το ισχυρό ρεύμα αέρα τουρμπίνας

Άγιο είχε 79χρονος που παρασύρθηκε από το ισχυρό ρεύμα αέρα τουρμπίνας

ΟΑΕΔ: Οι εγγεγραμμένοι άνεργοι ανήλθαν σε 1.069.285

ΟΑΕΔ: Οι εγγεγραμμένοι άνεργοι ανήλθαν σε 1.069.285 για τον μήνα Φεβρουάριο 2020

Ηλεκτρικό ρεύμα: Αυτά είναι τα τιμολόγια για τον Απρίλιο

Κοντά στα επίπεδα του Μαρτίου διαμορφώνονται τα «πράσινα» τιμολόγια του Απριλίου σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των προμηθευτών

Η ΕΣΕΕ εκτιμά τις τιμές και τον τζίρο του πασχαλινού τραπεζιού 2018

Η ΕΣΕΕ εκτιμά τις τιμές και τον τζίρο του πασχαλινού τραπεζιού 2018

«Βόμβα» από Μπουρλά: Ούτε σε 10 χρόνια δεν θα γλυτώσουμε από τον ιό – Τον Απρίλιο το εμβόλιο για την Ομικρον

Table of Contents Hide «Βόμβα» από Μπουρλά: Ούτε σε 10 χρόνια δεν…

Στο ταμπλό του Λονδίνου η ελληνική εταιρεία φαρμακευτικής κάνναβης Hellenic Dynamics

Η ελληνική εταιρεία παραγωγής φαρμακευτικής κάνναβης Hellenic Dynamics θα είναι η πρώτη…

Κορωνοϊός: Πρώτη μέρα καραντίνας στα δύο χωριά της Κοζάνης – Πώς γίνεται η τροφοδοσία σε Δαμασκηνιά και Δραγασιά

Κορωνοϊός: Πρώτη μέρα καραντίνας στα δύο χωριά της Κοζάνης – Πώς γίνεται…

«Improvisations»: Έκθεση του πρωθυπουργού της Αλβανίας, Έντι Ράμα, στο Ζάππειο

Η έκθεση Improvisations, αποτελεί την πρώτη εκτενή παρουσίαση του έργου του E.Rama στην Ελλάδα

Ξεκίνησε η διεξαγωγή τεστ αντισωμάτων σε όλους τους εργαζόμενους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας

Ξεκίνησε η διεξαγωγή τεστ αντισωμάτων σε όλους τους εργαζόμενους στο Εθνικό Σύστημα…