Ποιοι θα πρέπει να κάνουν τρίτη δόση εάν δοθεί το πράσινο φως

Τα τελευταία επιστημονικά στοιχεία από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ) αναμένει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, πριν εισηγηθεί να γίνει τρίτη δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό σε όσους έχουν εμβολιασθεί εδώ και 8 μήνες. Πρόκειται για την πρώτη «φουρνιά» των εμβολιασμών που είχαν γίνει στα περισσότερα πολιτικά πρόσωπα αλλά και στους υγειονομικούς.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά την πρώτη νοσηλεύτρια που είχε εμβολιασθεί, στην κορυφή της λίστας ήταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης που είχε εμβολιασθεί στις 27 Δεκεμβρίου, δηλαδή εδώ και 8 μήνες, προκειμένου να δώσει το παράδειγμα ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές και αποτελεσματικό.

εμβόλιο, Μητσοτάκης
Copyright: Eurokinissi

Είχαν ακολουθήσει το ίδιο διάστημα οι περισσότεροι υπουργοί της κυβέρνησης αλλά και οι υγειονομικοί του ΕΣΥ.

Σύμφωνα με τις διεθνείς επιστημονικές συζητήσεις, οι 8 μήνες θεωρούνται διάστημα που το εμβόλιο ειδικά τα MRNA χάνουν την αποτελεσματικότητά τους, γι αυτό και η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών της χώρας μας, αναμένει τις επόμενες ημέρες τις σχετικές απαντήσεις – αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων πριν δώσει τις τελικές της οδηγίες.

Γι αυτό προς ώρας οι αποφάσεις της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών αφορούν μόνο στους ανοσοκατεσταλμένους οι οποίοι θα πρέπει να κάνουν την τρίτη δόση από το Φθινόπωρο.

Πρώτοι στην λίστα

Στην περίπτωση πάντως που δοθεί το πράσινο φως από τον ΕΜΑ για την Τρίτη δόση μετά τους 8 μήνες, η απόφαση θα αφορά στους υγειονομικούς που ήταν πρώτοι στην λίστα από τις αρχές του 2021, ενώ στα εμβολιαστικά κέντρα θα πρέπει να προσέλθουν και πάλι όλοι οι κυβερνητικοί παράγοντες που είχαν κάνει από τον Δεκέμβριο ή τον Ιανουάριο το εμβόλιο, όπως και οι Διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών, οι Διοικητές των Νοσοκομείων αλλά και όλοι οι αξιωματούχοι του κράτους.

Άλλωστε είχαν μπει σε προτεραιότητα, με την αντιπολίτευση μάλιστα να εξαπολύει βολές για την απόφαση αυτή, προκειμένου να μην ασθενήσουν από κορονοϊό και δεν μπορούν να λειτουργήσουν βασικές δομές του κράτους.

Αξιοσημείωτο είναι πάντως ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) τάσσεται κατά της τρίτης δόσης, στον γενικό πληθυσμό τουλάχιστον, παρότι χώρες όπως οι ΗΠΑ αναμένεται να προχωρήσουν στον εμβολιασμό όλων των πολιτών με τρίτη δόση.

ΠΗΓΗ:https://www.ethnos.gr/

You May Also Like

Τι δήλωσε ο Πρόεδρος της Ε.Σ.Ε.Ε. για την τελευταία απόφαση του ΣτΕ σχετικά με το άνοιγμα των καταστηματων τις Κυριακές;

  Τι δήλωσε ο Πρόεδρος της Ε.Σ.Ε.Ε. για την τελευταία απόφαση του…

Νεκρά μωρά – Αμαλιάδα: Και τέταρτο βρέφος πέθανε παρουσία της 24χρονης

Στο επίκεντρο μιας σειράς τρομερών συμπτώσεων η νεαρή – Τι λέει η μητέρα του ενός από τα δύο μωρά που πέθαναν στην αγκαλιά της

Πρωταθλήτρια στα «τσουχτερά» επιχειρηματικά δάνεια η Ελλάδα, ουραγός στα επιτόκια καταθέσεων – Πίνακες

Η Τράπεζα της Ελλάδας ανακοίνωσε νέα διεύρυνση της ψαλίδας μέσων επιτοκίων ανάμεσα στα δάνεια και τις καταθέσεις, στις 594 μονάδες

Σάλος στη Γερμανία: Το πιστοποιητικό νόσησης Covid διαρκεί 3 μήνες για έναν πολίτη και 6 για έναν βουλευτή

Σάλος στη Γερμανία: Το πιστοποιητικό νόσησης Covid διαρκεί 3 μήνες για έναν…

ΕΞΑΔΑΚΤΥΛΟΣ:ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΑΝΑΒΛΗΘΟΥΝ ΟΙ ΕΟΡΤΑΣΜΟΙ ΓΙΑ 26Η ΚΑΙ 28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

«Είχαμε ΔΕΘ, μαραθωνίους, παρέλαση gay pride, αν ακυρωθεί η παρέλαση της Θεσσαλονίκης…

Ματίνα Παγώνη: Πήγε στον Νίκο Μουτσινά και έκανε πανικό

Στο πλατό της εκπομπής του Νίκου Μουτσινά «Καλό Μεσημεράκι» εισέβαλε η Ματίνα…

Απαγχονισμένος μέσα στην καφετέριά του βρέθηκε γνωστός επιχειρηματίας του Βόλου

Απαγχονισμένος μέσα στην καφετέριά του βρέθηκε γνωστός επιχειρηματίας του Βόλου

Απίστευτο: Η Μυρτώ από την Πάρο δεν δικαιούται αποζημίωση από το Ελληνικό Δημόσιο

Η οικογένεια της 23χρονης ανεβαίνει έναν δικαστικό γολγοθά καθώς το διοικητικό εφετείο…

Πόλεμος στην Ουκρανία: Αντίθετη η Γερμανία στο ενεργειακό εμπάργκο στη Ρωσία

Αντίθετος σε ενδεχόμενο ενεργειακό εμπάργκο στη Ρωσία ο καγκελάριος της Γερμανίας Ολαφ…

Επίδομα 534 ευρώ: Μέχρι πότε η δήλωση αναστολών για περιοχές υψηλού κινδύνου

Επίδομα 534 ευρώ: Μέχρι πότε η δήλωση αναστολών για περιοχές υψηλού κινδύνου