Κορωνοϊός -Γώγος: Πριν τις 14 Δεκεμβρίου δύσκολο να ανοίξει κάτι -Οι προϋποθέσεις για άρση του απαγορευτικού

«κόκκινες» περιοχές, τα μέτρα και την άρση του απαγορευτικού λόγω κορωνοϊού μίλησε σήμερα ο καθηγητής Παθολογίας Χαράλαμπος Γώγος.

Όπως εξήγησε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Γώγος, «το lockdown έγινε οριζόντια για να μη μεταφερθεί το κλίμα της Θεσσαλονίκης και στις άλλες πόλεις». Επίσης, «το πρόβλημα των κλειστών δομών είναι πολύ σημαντικό και το βλέπουμε τώρα».

Αυτή τη στιγμή τα πράγματα είναι καλά, όπως είπε ο κ. Γώγος, καθώς «η καμπύλη έχει επιπεδωθεί και πάει και λίγο προς τα κάτω. Τα δεδομένα από τα λύματα δίνουν καλές προβλέψεις για το μέλλον».

Ο καθηγητής μιλώντας για τις προϋποθέσεις για άρση του απαγορευτικού είπε ότι το κακό δεν είναι μόνο ότι έχουμε πολλά κρούσματα, αλλά ότι έχουμε πολλά ενεργά κρούσματα. Είναι πάνω από 20.000 διαγνωσμένα, ενώ μη διαγνωσμένα υπολογίζονται γύρω στα 100.000.

Ο κ. Γώγος είπε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνει συζήτηση για το τι θα ανοίξει, όμως πριν τις 14 Δεκεμβρίου είναι δύσκολο να ανοίξει κάτι. «Αρχίζουμε να έχουμε κάποια επάρκεια στις κλίνες, δυστυχώς όμως στις ΜΕΘ δεν είναι έτσι.» Για το αν θα συνεχίσουν να υπάρχουν μέτρα και μετά τη λήξη του lockdown, ο κ. Γώγος είπε ότι τα μέτρα πρέπει να είναι οριζόντια, ωστόσο σε κάποιες «κόκκινες» περιοχές μπορεί να είναι επαυξημένα.

«Υπάρχουν προβλεπτικά μοντέλα. Όσο πιο αργά ανοίξουμε τόσο πιο καλές είναι οι προβλέψεις. Υπάρχει όμως και το πρόβλημα στην οικονομία. Αυτή τη στιγμή προηγείται η υγειονομική κατάσταση», τόνισε.

Πηγή: iefimerida.gr

You May Also Like

Πέτσας για την αμφισβήτηση των στοιχείων του ΕΟΔΥ: «H διακίνηση ψευδών ειδήσεων βλάπτει την κοινή προσπάθεια»

Πέτσας για την αμφισβήτηση των στοιχείων του ΕΟΔΥ: «H διακίνηση ψευδών ειδήσεων…

Έρευνα του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου για τις επιπτώσεις του COVID-19

Έρευνα του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου για τις επιπτώσεις του COVID-19

Κορονοϊός-Εστίαση: 11 διευκρινίσεις για τα μέτρα προστασίας

Κορονοϊός-Εστίαση: 11 διευκρινίσεις για τα μέτρα προστασίας

Το μεγάλο comeback του κορονοϊού στην καρδιά του καλοκαιριού: Σε ποιες χώρες αυξάνονται τα κρούσματα

Ανησυχία για την υποπαραλλαγή Eris

Σκληρό lockdown 15 ημερών σε όλη τη χώρα -Τι προτείνουν οι επιδημιολόγοι

Σκληρό lockdown 15 ημερών σε όλη τη χώρα -Τι προτείνουν οι επιδημιολόγοι

Κορυφαίος κομμωτής κουρεύει κοντά τα μαλλιά 43χρονης και αναδεικνύει την ομορφιά στο πρόσωπό της

Κορυφαίος κομμωτής κουρεύει κοντά τα μαλλιά 43χρονης και αναδεικνύει την ομορφιά στο…

Σε επίταξη ιδιωτικών κλινών στη Θεσσαλονίκη προχωρά η κυβέρνηση

Σε επίταξη ιδιωτικών κλινών στη Θεσσαλονίκη προχωρά η κυβέρνηση

Δωρεάν έλεγχοι rapid test στην Πεντάβρυσο

  Δωρεάν έλεγχοι  rapid test στην Πεντάβρυσο

Αυξάνεται ο αριθμός των νοσοκομείων που θα έχουν τη δυνατότητα να νοσηλεύουν περιστατικά COVID

Αυξάνεται ο αριθμός των νοσοκομείων που θα έχουν τη δυνατότητα να νοσηλεύουν…

Ξεπέρασαν τους 30.000 οι νεκροί από τον κορονοϊό στον πλανήτη

Ξεπέρασαν τους 30.000 οι νεκροί από τον κορονοϊό στον πλανήτη