Χωρίς επιπτώσεις στη διασπορά του ιού στον παιδικό πληθυσμό φαίνεται ότι εξελίσσεται η φετινή σχολική χρονιά

Χωρίς επιπτώσεις στη διασπορά του ιού στον παιδικό πληθυσμό φαίνεται ότι εξελίσσεται η φετινή σχολική χρονιά. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, και την προηγούμενη εβδομάδα το 27% του συνόλου των εργαστηριακά επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αφορούσε σε παιδιά ηλικίας 4 έως 18 ετών. Το ποσοστό αυτό δεν έχει διαφοροποιηθεί σημαντικά τις τελευταίες εβδομάδες. Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, σε αναστολή λειτουργίας λόγω πολλών κρουσμάτων του κορωνοϊού είναι σήμερα δύο νηπιαγωγεία σε Αθήνα και Πτολεμαΐδα, και σχολικά τμήματα πέντε δημοτικών σχολείων και γυμνασίων σε Σουφλί, Λάρισα, Ωραιόκαστρο, Κομοτηνή και Σέρρες (0,01% των σχολικών μονάδων της χώρας).

Εν τω μεταξύ, από σήμερα έως και το Σάββατο 23/10 οι μαθητές όλων των βαθμίδων μπορούν να προμηθεύονται από τα φαρμακεία πέντε δωρεάν αυτοδιαγνωστικά (self) τεστ προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου του διαστήματος από 18/10 έως 4/11 και να προσέρχονται στο σχολείο, σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών. Υπενθυμίζεται ότι η δωρεάν διάθεση τεστ από τα φαρμακεία γίνεται μόνο κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, ώστε κατά τις διημερεύσεις και διανυκτερεύσεις να μπορούν να εξυπηρετούν έκτακτες ανάγκες.Την πρόθεση της χώρας μας να προμηθευτεί το αντιιικό φάρμακο μολνουπιραβίρη κατά του κορωνοϊού εξέφρασε η κ. Γκάγκα.

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοίνωσε χθες 2.338 νέα κρούσματα της COVID-19. O συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 684.706. Στην Αττική εντοπίστηκαν 562 νέα κρούσματα, στη Θεσσαλονίκη 382 και στη Λάρισα 157.

Ο δείκτης μεταδοτικότητας (Rt) για την επικράτεια εκτιμάται στο 1,03. Χαμηλό παραμένει το ποσοστό των τεστ που είναι θετικά στον ιό. Την περασμένη εβδομάδα διενεργήθηκαν 1.303.844 εργαστηριακά τεστ, εκ των οποίων θετικό στον ιό βρέθηκε το 1,17%. Χθες κατέληξαν 31 ασθενείς με κορωνοϊό. Μικρή αύξηση καταγράφεται στον αριθμό των διασωληνωμένων ασθενών (343 έναντι 336 προχθές), καθώς και στις νέες εισαγωγές ασθενών στα νοσοκομεία της επικράτειας που χθες έφτασαν τις 222, όταν ο μέσος όρος του επταημέρου είναι 192 νέες εισαγωγές. Μία στις τρεις (33%) απλές κλίνες COVID και επτά στις δέκα κλίνες Εντατικής COVID είναι καλυμμένες. Την πρόθεση της χώρας μας να προμηθευτεί το αντιιικό φάρμακο μολνουπιραβίρη κατά του κορωνοϊού εξέφρασε χθες, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα. Οπως ανέφερε, η χώρα μας έχει ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον για να λάβει ποσότητες από τις συνολικές προμήθειες της Ε.Ε., ενώ εξετάζει και το ενδεχόμενο να αγοράσει μόνη της κάποια φάρμακα. Τόνισε, ωστόσο, ότι τα καινούργια φάρμακα είναι σε περιορισμένες ποσότητες και υπενθύμισε ότι το εμβόλιο κοστίζει 15 ευρώ, ενώ τα φάρμακα ξεκινάνε από πιθανώς 600-2.000 ευρώ. «Φυσικά θα τα πάρουμε, αλλά καλύτερα να προλαμβάνουμε παρά να προσπαθούμε να θεραπεύσουμε».

ΠΗΓΗ:https://www.kathimerini.gr/

You May Also Like

Γάμος ομόφυλων ζευγαριών: Γιατί ανοίγει τώρα η συζήτηση

Τι θα περιλαμβάνει το νομοσχέδιο

Πρόστιμο 300 ευρώ και σύλληψη 15χρονου γιατί πήγε στον φούρνο του χωρίς να στείλει SMS

Πρόστιμο 300 ευρώ και σύλληψη 15χρονου γιατί πήγε στον φούρνο του χωρίς…

Τέλος στον ελληνικό καφέ βάζει ο νέος φόρος

Η επιβολή του νέου φόρου στον καφέ, δημιουργεί δυσανάλογες επιβαρύνσεις για 1.000…

Έλενα Ακρίτα για προφυλάκιση Φιλιππίδη: “Ας περιμένουμε και το οριστικό πόρισμα της Βάνας Μπάρμπα που λογικά…”

Σε ένα ιδιαίτερα καυστικό σχόλιο με σαφείς αιχμές για τη Βάνα Μπάρμπα, προέβη…

Μορφωμένοι 40άρηδες σε μικρά χωριά

Το σοκ της αλλαγής εργασιακών δεδομένων –η απόλυση είναι η πλέον επώδυνη–,…

Στα 1,9 δισ. ευρώ ο «ΦιλόΔημος». Επιπλέον 81 εκατ. ευρώ με τρεις νέες Προσκλήσεις.Νέες εντάξεις έργων ύψους 200 εκατ. ευρώ για ύδρευση, αποχέτευση, αγροτική οδοποιία, ΧΑΔΑ & ανέγερση σχολείων

Στα 1,9 δισ. ευρώ ο «ΦιλόΔημος». Επιπλέον 81 εκατ. ευρώ με τρεις…

Το Facebook «μπλόκαρε» τον λογαριασμό της δημοσιογράφου Έλενας Ακρίτα για 30 ημέρες

Το Facebook «μπλόκαρε» τον λογαριασμό της δημοσιογράφου Έλενας Ακρίτα για 30 ημέρες

ΚΕΑ: Τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου η πολυαναμενόμενη πληρωμή!

ΚΕΑ: Τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου η πολυαναμενόμενη πληρωμή!

80χρονος πήρε τη βάρκα του και απεγκλώβισε συγχωριανούς του

Μιλώντας για Ήρωες!! 80 χρόνων, ο παππούς, αναζητά συμπολίτες του στις σκεπές των σπιτιών