«Κουρασμένες γυναίκες»: Κυκλοφόρησε το τραγούδι της Ελένης Πέτα για τη γυναικεία κακοποίηση με πρωτοβουλία του Δήμου Κοζάνης

«Οι κουρασμένες γυναίκες μέσα στα βαγόνια, σαν πίνακες, που έλεγες, πως είναι υπερβολή». Μια συναισθηματική μελωδία και  στίχοι γεμάτοι αλήθεια. Το τραγούδι της Ελένης Πέτα «Κουρασμένες γυναίκες» που έγινε πραγματικότητα με πρωτοβουλία του Δήμου Κοζάνης, στέλνει ένα ηχηρό  μήνυμα για την γυναικεία κακοποίηση.
Σε στίχους του Βασίλη Μυριανθόπουλου και μουσική του Κωνσταντίνου Κωτούλα, οι «Κουρασμένες γυναίκες» είναι η απόδειξη ότι η τέχνη γεφυρώνει τις αποστάσεις και αποδίδει τα ζητήματα στη σωστή τους διάσταση.
Με τα στοιχεία για τη γυναικεία κακοποίηση να μαρτυρούν ότι  μία στις τρεις γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της, το τραγούδι κοινοποιεί το μήνυμα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών. «Τα μυστικά που κρύβουνε μέσα στους αιώνες» αποκαλύπτονται, κάνοντας «ορατές» τις κακοποιημένες γυναίκες μέσα στην κοινωνία, οδηγώντας όλους μας να τις αντικρίσουμε κατάματα.
Ο Δήμος Κοζάνης αναδεικνύει μέσω αυτής της προσπάθειας το ζήτημα της κακοποίησης των γυναικών με έναν διαφορετικό τρόπο, στοχεύοντας στην άμβλυνση αυτής της μάστιγας.
https://www.youtube.com/watch?v=PwR7Chbmtzo&feature=emb_title
You May Also Like

Προχωρά η Μελέτη του Υδροηλεκτρικού Σταθμού Φράγματος Νεστορίου

Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς

Οι Αργείτες αγκάλιασαν το φιλανθρωπικό μπαζάρ που διοργάνωσε ο Σύλλογος Σκλήρυνσης κατά Πλάκας για τον μικρό Νικόλα (πλούσιο φωτορεπορταζ)

Οι Αργείτες αγκάλιασαν το φιλανθρωπικό μπαζάρ που διοργάνωσε ο Σύλλογος Σκλήρυνσης κατά…

Μόσιαλος: H κολχικίνη δεν μειώνει τη θνητότητα στους νοσοκομειακούς ασθενείς Covid-19

Μόσιαλος: H κολχικίνη δεν μειώνει τη θνητότητα στους νοσοκομειακούς ασθενείς Covid-19

Με 5 θέματα συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Άργους Ορεστικού

Με 5 θέματα συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Άργους Ορεστικού

Αύριο η πολύκροτη δίκη του Κωστή Πολύζου στην Καστοριά

Μέχρι σήμερα η μητέρα και ο πατριός του Κωστή, δεν έχουν ομολογήσει…

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΜΗΜΑΤΩΝ Α.Σ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ-Άροσις ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2024

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΜΗΜΑΤΩΝ Α.Σ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ-Άροσις ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2024

Ανασύρθηκε νεκρή γυναικά από την λίμνη της Καστοριάς

Σύμφωνα με πληροφορίες ανασύρθηκε νεκρή γυναικά από την λίμνη της Καστοριάς

Το Γενέθλιο του Προδρόμου στο βυζαντινό Παρεκκλήσι της Καστοριάς

Το Γενέθλιο του Προδρόμου στο βυζαντινό Παρεκκλήσι της Καστοριάς