Το γηροκομείο στην Κρήτη απαντά, μέσω του δικηγόρου του, σχετικά με την έρευνα που γίνεται αναφορικά με τους θανάτους τουλάχιστον 68 τροφίμων.

Πρώτη αντίδραση από το ιδιωτικό γηροκομείο στην Κρήτη σχετικά με την έρευνα που γίνεται αναφορικά με τους θανάτους τουλάχιστον 68 τροφίμων τον τελευταίο χρόνο.
Οι Αρχές διενεργούν έρευνα για τους «ύποπτους θανάτους» που αποδίδονται όλοι σε καρδιακή ανακοπή, σύμφωνα με τις ληξιαρχικές πράξεις που έχουν κατατεθεί.
Μάλιστα, οι Αρχές προχώρησαν σε εκταφή μίας ηλικιωμένης η οποία πέθανε πριν από 11 μήνες. Οι πληροφορίες του Mega αναφέρουν πως δεν έφερε σημάδια κακοποίησης.
Να σημειωθεί πως όλες οι ληξιαρχικές πράξεις θανάτων υπογράφονταν από τον γιατρό του γηροκομείου.
Όπως επεσήμανε ο αντιδήμαρχος Χανίων, Νίκος Χαζιράκης, μιλώντας στην ΕΡΤ, γίνεται προσπάθεια να βρεθούν όλες οι ληξιαρχικές πράξεις θανάτου..
Ο εισαγγελέας, να σημειωθεί, έχει ζητήσει από τα ληξιαρχεία όλης της Κρήτης τις ληξιαρχικές πράξεις θανάτου που σχετίζονται με τη συγκεκριμένη δομή από 1/1/20 ως 23/3/21, αλλά και τις ιατρικές γνωματεύσεις που τις συνοδεύουν.
Ερωτώμενος για τον λόγο για τον οποίο άρχισε τώρα η έρευνα, εκτίμησε πως κάποιος συγγενής τροφίμου που έχασε τη ζωή του αποφάσισε πιθανότητα να “κυνηγήσει” την υπόθεση.
Περιπολικό της αστυνομίας - Sputnik Ελλάδα, 1920, 23.04.2021

Οργισμένη ανακοίνωση από τον δικηγόρο του γηροκομείου

Το τοπικό μέσο ενημέρωσης cretalive.gr, μεταφέρει ανακοίνωση που έχει αποστείλει ο πληρεξούσιος δικηγόρος της δομής ηλικιωμένων.
Ο κ. Ιωάννης Σφακιωτάκης, ξεκαθαρίζει πως «ούτε ποινική δίωξη έχει ασκηθεί», ενώ αναφέρει πως δεν υπήρξαν «ευρήματα κακοποίησης» στην ηλικιωμένη στην οποία έγινε εκταφή.
«Στις 22-3-21 μεταξύ 05-07.00 π.μ. διενεργήθηκε στις εγκαταστάσεις του γηροκομείου, από υπερεικοσαμελή ομάδα εισαγγελέα, αστυνομικών, ιατροδικαστών, υγειονομικών, κλπ αιφνιδιαστικός έλεγχος, χωρίς να διαπιστωθεί καμιά αξιόποινη πράξη, ούτε να συλληφθεί ουδείς» σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση.
Ο δικηγόρος, παράλληλα, σημειώνει πως ο οίκος ευγηρίας «λειτουργεί νόμιμα από του έτους 2009».
«Στην επιχείρηση αυτή χορηγήθηκε αρχικά άδεια για 16 κρεβάτια και σήμερα ισχύει άδεια του αντιπεριφερειάρχη Χανίων για 47 κρεβάτια. Απασχολούνται επί 24ωρου βάσεως περίπου 20 νοσηλευτές, δύο γιατροί, και οι δύο συνιδιοκτήτριες» αναφέρεται.
Σχολιάζοντας τα όσα ακούγονται περί «ύπαρξης εγκληματικής οργάνωσης» ξεκαθαρίζει πως δεν υπάρχει «καμιά απολύτως απόδειξη», ενώ γίνεται λόγος για «διασυρμό» της επιχείρησης.
Καταλήγοντας ο δικηγόρος σημειώνει πως «μένει να βγάλουν τις μάσκες – γιατί γνωρίζουμε – όσοι με νοσηρό μένος και δόλιους στόχους αντιγράφουν μεθοδεύσεις άλλων, προκειμένου να “καμαρώσει” η κοινή γνώμη ποιοι διακινούν τη λάσπη με την επίδειξη της πνευματικής τους ένδειας και των ταπεινών κινήτρων τους».
You May Also Like

Άδεια ειδικού σκοπού και για παιδιά που δεν πηγαίνουν βρεφονηπιακό σταθμό – Η άδεια για τους δημοσίους υπαλλήλους σε καραντίνα

Άδεια ειδικού σκοπού και για παιδιά που δεν πηγαίνουν βρεφονηπιακό σταθμό –…

Συντριβή εκπαιδευτικού αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας

Εκπαιδευτικό αεροσκάφος τύπου Τ-2 της Πολεμικής Αεροπορίας συνετρίβη στις 12:02 το μεσημέρι…

Κατεβάζει ρολά στο δημόσιο αύριο η Α.Δ.Ε.Δ. Υ.

 Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. διεκδικεί  αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, επαναφορά του 13ου…

Εγκρίθηκε συμπληρωματικά η λειτουργία 16 ολιγομελών τμημάτων στα ΕΠΑΛ

Εγκρίθηκε συμπληρωματικά η λειτουργία 16 ολιγομελών τμημάτων στα ΕΠΑΛ

ΔΕΗ: Έρχονται μειωμένες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα – Ποιους αφορά

ΔΕΗ: Έρχονται μειωμένες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα – Ποιους αφορά

Τουρισμός: Αυξήθηκαν κατά 10,8%, στα 14,6 δισ., τα έσοδα το 2017

Τουρισμός: Αυξήθηκαν κατά 10,8%, στα 14,6 δισ., τα έσοδα το 2017

Σ. Λαβρόφ: Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να κλιμακώσουμε με τα πυρηνικά

«Οι συζητήσεις για πυρηνικά και γ’ παγκόσμιο γίνονται στη Δύση» σημείωσε ο Ρώσος…

Τα κρούσματα ωθούν σε επανεξέταση το πλαίσιο λειτουργίας της εστίασης

Tα κρούσματα τις τελευταίες μέρες δεν λένε να «πέσουν» με ενώ τα…

Ενεργοποιήθηκε η ηλεκτρονική πλατφόρμα για αναδοχή και υιοθεσία

Ενεργοποιήθηκε η ηλεκτρονική πλατφόρμα για αναδοχή και υιοθεσία