Κρούσμα κορονοϊού στο 2ο Γυμνάσιο Πύργου – Από το δεύτερο τεστ θα εξαρτηθούν τα μέτρα

Λίγες ώρες μετά το άνοιγμα των σχολείων, ένας μαθητής στον Πύργο, βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα 13χρονο αγόρι, το οποίο φοιτά στο 2ο Γυμνάσιο του Πύργου.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, ο μαθητής είναι σε πολύ καλή κατάσταση, είναι ασυμπτωματικός και βρίσκεται σε καραντίνα στο σπίτι του.

Επίσης οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν, πως τα τεστ στα οποία υποβλήθηκαν τα άτομα του στενού οικογενειακού του περιβάλλοντος, βγήκαν αρνητικά.

Μεγάλη ανησυχία των γονέων

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο

00:00
00:58

Η χθεσινή σύσκεψη

Μετά από αυτή την εξέλιξη, χθες το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη υπό τον δήμαρχο Πύργου Τάκη Αντωνακόπουλο, τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλο, και τον Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας Γιώργο Φωτεινόπουλο, στην οποία συμμετείχαν όλοι οι αρμόδιοι φορείς για να αποφασιστούν όλα τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν.

Σε πρώτη φάση, όπως δήλωσε και ο κ. Γιαννόπουλος χθες στο κεντρικό δελτίο της ΟΡΤ, το τμήμα που φοιτούσε ο μαθητής θα μείνει κλειστό σήμερα Τετάρτη, ενώ μετά την ανακοίνωση του δεύτερου τεστ, αν είναι και αυτό θετικό, θα αποφασιστεί το κλείσιμο της τάξης (προσοχή μόνο της τάξης και όχι όλου του σχολείου) για 10 ημέρες.

Η δήλωση του Βασίλη Γιαννόπουλου

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος τόνισε χαρακτηριστικά γι’ αυτό το θέμα.

«Είχα αλλεπάλληλες συσκέψεις το μεσημέρι (σ.σ. χθες) στο γραφείο μου στην Περιφερειακή ενότητα Ηλείας και σχετικές συνεργασίες τόσο με την διεύθυνση υγείας της ΠΕ Ηλείας, καθώς και με την δευτεροβάθμια διεύθυνση εκπαίδευσης Ηλείας. Όπως γνωρίζεται υπάρχει συγκεκριμένο πρωτόκολλο διαχείρισης τέτοιων περιπτώσεων, σε περίπτωση που έχουμε ύποπτο ή επιβεβαιωμένο κρούσμα covid-19 σε σχολική μονάδα, και με βάση αυτό κινούμαστε, τόσο η διεύθυνση υγείας, όσο και η δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Άρα την Τετάρτη (σ.σ. σήμερα) θα έχουμε αναστολή λειτουργίας του συγκεκριμένου τμήματος, όπου έχει αναλάβει συγκεκριμένη πρωτοβουλία η δευτεροβάθμια εκπαίδευση, προκειμένου να ενημερώσει μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς και από κει και πέρα μέσα στην διάρκεια της μέρας θα υπάρξει η εισήγηση από την διεύθυνση υγείας της ΠΕ Ηλείας για το χρονικό διάστημα που θα παραμείνει εκτός λειτουργίας το συγκεκριμένο τμήμα. Και αυτό δεν έχει γίνει ακόμη, θέλω να το αποσαφηνίσω, διότι δεν έχει δημοσιευτεί στο ΦΕΚ ο σχετικός νόμος, που αφορά την διαχείριση τέτοιων καταστάσεων, οπότε για να ξεπεραστεί αυτό το διαδικαστικό θέμα, υπάρχει αυτή η καθυστέρηση. Είμαστε σε επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ, που θα τρέξει την επιδημιολογική διερεύνηση και την ιχνηλάτιση των επαφών. Αυτό θα ξεκινήσει άμεσα και θα προχωρήσει και η απολύμανση του χώρου. Με βάση την σχετική εγκύκλιο προβλέπεται ότι το τμήμα μπορεί να μείνει κλειστό μέχρι και 10 ημέρες. Από εκεί και πέρα την Τετάρτη και τις επόμενες ημέρες και συγκεκριμένα μέχρι την Παρασκευή θα γίνει μια επεξεργασία των υγειονομικών δεδομένων και με βάση αυτά θα παρθούν οι σχετικές αποφάσεις».

Να σημειωθεί πως ο δήμαρχος Πύργου, έχει ζητήσει από τον ΕΟΔΥ, να υποβληθούν σε τεστ όλοι οι μαθητές που φοιτούν στο Γυμνάσιο, στο οποίο εντοπίστηκε το κρούσμα.

 

patrisnews.com

You May Also Like

Ματίνα Παγώνη: Ξεχάστε Απόκριες και Πάσχα, έρχεται και τρίτο κύμα κορονοϊού

Ματίνα Παγώνη: Ξεχάστε Απόκριες και Πάσχα, έρχεται και τρίτο κύμα κορονοϊού

Λοιμωξιολόγος Καθηγητής ΕΚΠΑ για κορωνοϊό: Προσοχή! Μην ανάβετε κλιματιστικά

Λοιμωξιολόγος Καθηγητής ΕΚΠΑ για κορωνοϊό: Προσοχή! Μην ανάβετε κλιματιστικά

«Μέτρα τέλος»: Ο Τζόνσον καταργεί τους περιορισμούς στην Αγγλία

Σταματά η σύσταση για μάσκες, τηλεργασία, διαβατήριο Covid

Επίκαιρα ιατρικά θέματα σχετικά με την πανδημία Covid-19 | Του Καρδιολόγου Τσιαούση Γεωργίου

Επίκαιρα ιατρικά θέματα σχετικά με την πανδημία Covid-19 | Του Καρδιολόγου Τσιαούση…

Στέλιος Πέτσας: Η εικόνα που είδαμε χθες στα supermarkets και στις παραλίες δεν ήταν αυτή που έπρεπε

Στέλιος Πέτσας: Η εικόνα που είδαμε χθες στα supermarkets και στις παραλίες…

Νέα μέτρα: Προς αύξηση των τεστ για ανεμβολίαστους – «Γκάζι» για τρίτη δόση

Νέα μέτρα: Προς αύξηση των τεστ για ανεμβολίαστους – «Γκάζι» για τρίτη…

Κορονοϊός: Όλα συνηγορούν ότι άρχισε το τέλος της πανδημίας – Στη Βρετανία μειώνονται σημαντικά τα κρούσματα, στην Ισπανία θυμήθηκαν και πάλι την απλή γρίπη

Κάποιοι αισιόδοξοι γιατρόι βλέπουν τον τερματισμό, μακριά μεν αλλά τον βλέπουν. Οι…

Στη Θεσσαλονίκη το πρώτο νοσοκομείο αποκλειστικά για κορωνοϊό (VIDEO)

Στη Θεσσαλονίκη το πρώτο νοσοκομείο αποκλειστικά για κορωνοϊό (VIDEO)

Τσίπρας: Aποτυχία το lockdown μέσα στο lockdown, o κ. Μητσοτάκης έχει μολυνθεί από τον ιό της αλαζονείας

Τσίπρας: Aποτυχία το lockdown μέσα στο lockdown, o κ. Μητσοτάκης έχει μολυνθεί…