Σκοπός της έρευνας είναι να εξετάσει ενδεχόμενη διάπραξη πειθαρχικών αδικημάτων, για παροχή πληροφοριών σε Ρώσους

Με σκοπό να εξετάσει ενδεχόμενη διάπραξη πειθαρχικών αδικημάτων από την ανώτερη εισαγγελέα Ελένη Λοϊζίδου, μετά τη δημοσιοποίηση πληροφοριών ότι παρείχε πλρηφορίες σε Ρώσσους συναδέλφους της πέραν των ορίων των καθηκόντων της, το Υπουργικό Συμβούλιο διόρισε σήμερα ερευνώντα λειτουργό.

Η κ. Λοιζίδου, που ιεραρχικά ήταν δεύτερη τη τάξη μετά το γενικό εισαγγελέα, ήταν υπεύθυνη του τμήματος έκδοσης φυγοδίκων μέχρι χθες, οπότε μετακινήθηκε από το γενικό εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη, σε άλλη θέση. Σύμφωνα με ισχυρισμούς, για την επικοινωνία της με Ρώσσο εισαγγελέα, στον οποίο έδιδε πληροφορίες, χρησιμοποιούσε τον ιδιωτικό της λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Τη διεξαγωγή της πειθαρχικής έρευνας ζήτησε ο κ. Κληρίδης μετά τη δημοσίευση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας της κ. Λοϊζίδου στην οποία φέρεται να έδιδε πληροφορίες σε Ρώσσο συνάδελφό της που σύμφωνα με τον γενικό εισαγγελέα ήταν πέραν της τυπικής πληροφόρησης για την πορεία αιτημάτων δικαστικής αρωγής της Ρωσικής Εισαγγελίας. Η κ. Λοιζίδου φέρεται επίσης να επέκρινε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου για κάποιες αποφάσεις του Δικαστηρίου. Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος, ανακοινώνοντας το διορισμό του διευθυντή του τμήματος τελωνείων, Δημήτρη Χατζηκωστή, ως ερευνώντα λειτουργού, δήλωσε ότι η Κυβέρνηση, πέραν της απόφασής της, δεν έχει να πεί ό,τιδήποτε.

Παράλληλα, με το διορισμό ερευνώντος λειτουργού για ενδεχόμενα πειθαρχικά αδικήματα, ο γενικός εισαγγελέας ζήτησε από τον αρχηγό της Αστυνομίας τη διερεύνηση του ενδεχομένου διάπραξης ποινικών αδικημάτων που αφορούν υποκλοπή και δημοσίευση των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων της κ. Λοϊζίδου.

Ο εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης δήλωσε ότι αμέχως μετά την παραλαβή του γραπτού αιτήματος και της σχετικής αλληλογραφίας από το γενικό εισαγγελέα, ο αρχηγός της Δύναμης έδωσε οδηγίες να αρχίσει η διερεύνηση του θέματος. Η κ. Λοϊζίδου αρνήθηκε ότι ήταν ιδιαίτερα φιλική με το Ρώσσο συνάδελφό της με τον οποίο επικοινωνούσε, λέγοντας ότι ήταν εξ ίσου φιλική με τους Αμερικανούς και Βρετανούς συναδέλφους της.

You May Also Like

Τέλη κυκλοφορίας 2020: Πώς θα τα εκτυπώσετε απλά και γρήγορα μέσω Taxisnet

Τέλη κυκλοφορίας 2020: Πώς θα τα εκτυπώσετε απλά και γρήγορα μέσω Taxisnet

Η ΕΕ ενέκρινε ενίσχυση 33,8 εκατ. ευρώ λόγω covid-19 σε επίσπορη και βιομηχανική πατάτα, λεβάντα, επιτραπέζιες ελιές, μανταρίνια, ξερά σύκα και καπνό

Η ΕΕ ενέκρινε ενίσχυση 33,8 εκατ. ευρώ λόγω covid-19 σε επίσπορη και…

Λίγο μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού από την Ακρινή, το χωριό παραμένει διχασμένο

Λίγο μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού από την Ακρινή, το χωριό παραμένει διχασμένο

«Το Μικρό Σπίτι Στο Λιβάδι» επιστρέφει στη δημόσια τηλεόραση – Σε High Definition

46 χρόνια μετά θα προβληθεί ξανά στην κρατική τηλεόραση

Τέμπη: Βρέθηκαν ανθρώπινα οστά μαζί με συντρίμμια, δύο χρόνια μετά

Το πιο σοκαριστικό από τα ευρήματα είχε να κάνει με τον εντοπισμό βιολογικού υλικού, που εντόπισαν ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά.

Τέλη κυκλοφορίας 2019: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

  Τέλη κυκλοφορίας 2019: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Φοιτητές προσπαθούσαν για 15 λεπτά να απλώσουν ένα πανό στο Public

Όταν οι φοιτητές τα κατάφεραν, αυτοί που τους παρακολουθούσαν, ξέσπασαν σε χειροκροτήματα

Προληπτική Απαγόρευση μετακινήσεων αιγοπροβάτων σε όλη την χώρα έως 04/08/24.

Προληπτική Απαγόρευση μετακινήσεων αιγοπροβάτων σε όλη την χώρα έως 04/08/24

ΡΩΣΙΑ: Πλεόνασμα ρεκόρ το Α΄τρίμηνο του 2022 παρά τις δυτικές κυρώσεις

ΡΩΣΙΑ: Πλεόνασμα ρεκόρ το Α΄τρίμηνο του 2022 παρά τις δυτικές κυρώσεις