Κ.Ε.Κ. Καστοριάς: Αιτήσεις συμμετοχής σε εξετάσεις πιστοποίησης αγροτών στην «Ορθολογική χρήση γεωργικών φαρμάκων»

 

Σύμφωνα με το Εθνικό Σχέδιο Δράσης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, θεσπίζεται σύστημα πιστοποίησης αγροτών στην «Ορθολογική χρήση γεωργικών  φαρμάκων», στόχος του οποίου είναι η προστασία της υγείας του ανθρώπου και του περιβάλλοντος. Από την εφαρμογή του Εθνικού Σχεδίου Δράσης προκύπτει η υποχρέωση των αγροτών να  πιστοποιήσουν τις γνώσεις τους  σε θέματα ορθολογικής χρήσης των γεωργικών φαρμάκων καθώς η προμήθεια αυτών των σκευασμάτων μπορεί να γίνεται μόνο από κατόχους αυτής της πιστοποίησης.

Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Καστοριάς και ειδικότερα το πιστοποιημένο Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης που διαθέτει, ανακοινώνει ότι είναι σε εξέλιξη η   υποβολή αιτήσεων των αγροτών ώστε να συμμετάσχουν στις υποχρεωτικές από το Νόμο εξετάσεις πιστοποίησης.

 

Η προθεσμία, για την 1η περίοδο υποβολή αιτήσεων  για το 2018, λήγει στις 19 Ιανουαρίου 2018.

 

Το κόστος συμμετοχής στις εξετάσεις πιστοποίησης ανέρχεται στο ποσό των 10,00€ ενώ επίσης ο υποψήφιος θα πρέπει να καταβάλει το ποσό των 25,00€ προς το Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

 

Περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λαμβάνουν από το Κ.Ε.Κ. του Δήμου Καστοριάς καθημερινά από τις 8:30 έως τις 15:00 στο τηλέφωνο 2467025388 .

 

 

You May Also Like

Συνάντηση Περιφερειάρχη με ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ. Στο επίκεντρο η στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Δυτικής Μακεδονίας

Συνάντηση Περιφερειάρχη με ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ. Στο επίκεντρο η στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων…

Σε φάση ωρίμανσης το επιχειρηματικό πάρκο  Δισπηλιού Καστοριάς

Σκοπός του εγχειρήματος της Περιφέρειας Δυτική Μακεδονίας είναι η προσέλκυση νέων επενδύσεων

Χριστουγεννιάτικο πάρτυ για τους γονείς ετοιμάζει το 3ο Δημοτικό Σχολείο Καστοριάς ,”Αθανάσιος Χριστόπουλος”

Χριστουγεννιάτικο πάρτυ για τους γονείς ετοιμάζει το 3ο Δημοτικό Σχολείο Καστοριάς ,”Αθανάσιος Χριστόπουλος”

Η ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών σε τηλεδιάσκεψη που διοργάνωσε η Νέα Δημοκρατία με παραγωγικούς και οικονομικούς φορείς της Καστοριάς

Η ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών σε τηλεδιάσκεψη που διοργάνωσε η Νέα Δημοκρατία…

Συνδυασμός ΕΛΠΙΔΑ: «Πολλαπλασίασε τα ερωτήματα και επέτεινε την ανησυχία, η πρόσφατη συζήτηση του Περιφερειακού Συμβουλίου για την Γέφυρα των Σερβίων, αντί να την καταλαγιάσει»

Συνδυασμός ΕΛΠΙΔΑ: «Πολλαπλασίασε τα ερωτήματα και επέτεινε την ανησυχία, η πρόσφατη συζήτηση…

Παρών οι αστυνομικοί της Καστοριάς στις κινητοποιήσεις της ΠΟΑΣΥ για το ασφαλιστικό

Η Ομοσπονδία μας, δίνοντας έναν άνισο αγώνα τους τελευταίους μήνες, με αποκορύφωμα…

Επιτέλους, έστω και 6 χρόνια μετά ο Δήμαρχος Καστοριάς υιοθετεί τον στρατηγικό σχεδιασμό που είχε δρομολογήσει ο π.Βουλευτής.

Ζήσης Τζηκαλάγιας: ”Επιτέλους,αυτό που αγωνίστηκα με νύχια και με δόντια από το 2019 για να επιτύχω από την κυβέρνηση ,γίνεται αντιληπτό από τον Δήμαρχο Καστοριάς”.