Λάρι Κινγκ: Οι προσωπικές τραγωδίες που στιγμάτισαν τη ζωή του εμβληματικού δημοσιογράφου

Σύμφωνα με ανακοίνωση που έγινε στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter, ο King πέθανε σε νοσοκομείο του Λος Άντζελες.

Ο Λάρι Κινγκ ήταν ένας επιτυχημένος δημοσιογράφος και η εμβληματική φιγούρα του με τα γυαλιά και τις τιράντες να έχει συνδεθεί με το CNN.

 

Η αρχή της καριέρας του ξεκίνησε από την εργατική τάξη για να γίνει ένας από τους πιο διάσημους ανθρώπους στον κόσμο.

Σύμφωνα με το CNN, είχε νοσηλευτεί για περισσότερο από μία εβδομάδα στο ιατρικό κέντρο Cedars Sinai Medical Center, στο Λος Άντζελες.

Εκατομμύρια τηλεθεατών παρακολούθησαν τις συνεντεύξεις του Κίνγκ με παγκόσμιους ηγέτες, ανθρώπους από το χώρο του θεάματος, αλλά και άλλες διασημότητες, στην εκπομπή «Larry King Live» που μετέδιδε το CNN από το 1985 μέχρι το 2010.

Γέρνοντας πάνω από το γραφείο του, με σηκωμένα τα μανίκια του πουκαμίσου του και με τα μεγάλα του γυαλιά, μετέτρεψε την εκπομπή του, σε έναν από τους σημαντικούς πόλους τηλεθέασης για το αναφερόμενο τηλεοπτικό δίκτυο, παρουσιάζοντας ένα μίγμα συνεντεύξεων, πολιτικών συζητήσεων και ανταλλαγής απόψεων για τρέχοντα θέματα της επικαιρότητας, αλλά και δεχόμενος τηλεφωνήματα από το τηλεοπτικό ακροατήριο του.

Ακόμη και στο αποκορύφωμα της καριέρας του, οι επικριτές του, κατηγορούσαν τον Κινγκ ότι έκανε ελάχιστη έρευνα πριν από τις συνεντεύξεις του και έθετε εύκολες ερωτήσεις στους καλεσμένους του, που ήταν ελεύθεροι να δώσουν επίσης, εύκολες απαντήσεις, προβάλλοντας τους εαυτούς τους.

Ο ίδιος, απαντούσε στους επικριτές του, παραδεχόμενος ότι δεν έκανε και πολλή έρευνα, ώστε να μπορούσε να μάθει από τους τηλεθεατές του.

Πέραν τούτου, όπως έλεγε ο Κίνγκ, ο ίδιος, δεν ήθελε ποτέ, να περάσει στην αντίληψη του κόσμου, ως ένας δημοσιογράφος.

«Το καθήκον μου, όπως το βλέπω, είναι ότι είμαι ένα μέσο μετάδοσης» είχε δηλώσει ο ίδιος, στην εφημερίδα «The Hartford Courant», τη μεγαλύτερη καθημερινή εφημερίδα του Κονέκτικατ, το 2007.

«Κάνω τις καλύτερες ερωτήσεις που μπορώ να κάνω. Ακούω τις απαντήσεις. Προσπαθώ να τις ακολουθήσω. Και ευτυχώς, το ακροατήριο φτάνει σε ένα συμπέρασμα. Δεν είμαι εδώ για να βγάζω συμπεράσματα. Δεν είμαι ένας παρουσιαστής μιας εκπομπής σαπουνόπερας… Έτσι, αυτό που προσπαθώ να κάνω, είναι να παρουσιάζω κάποιον με τον καλύτερο τρόπο» είχε δηλώσει ο Κίνγκ, για την τηλεοπτική του παρουσία και τον τρόπο δουλειάς του.

Το πρόβλημα υγείας που τον ταλαιπώρησε

Στις 24 Φεβρουαρίου 1987, ο Κινγκ υπέστη σοβαρή καρδιακή προσβολή και στη συνέχεια είχε επιτυχή χειρουργική επέμβαση πενταπλός παράκαμψης . Μετά από αυτό, ο Κινγκ έγραψε δύο βιβλία για τη ζωή με καρδιακές παθήσεις. Ο κ βασιλιάς, έχετε ένα Heart Attack: Πώς μια καρδιακή προσβολή και παράκαμψη χειρουργική άλλαξε η ζωή μου γράφτηκε με τη Νέα Υόρκη Newsday επιστήμη συντάκτης BD Colen. Παίρνοντας καρδιακή νόσο: Οι διάσημες προσωπικότητες θυμούνται πώς θριάμβευσαν για το # 1 Kation του Nation και πώς μπορείτε, επίσης παρουσιάζει την εμπειρία διαφόρων διασημοτήτων με καρδιαγγειακές παθήσεις, συμπεριλαμβανομένων των Peggy Fleming και Regis Philbin.

Ο Βασιλιάς μίλησε για την εμπειρία της καρδιακής προσβολής σε μια ταινία συνέντευξης στη βρετανική ντοκιμαντέρ The Widowmaker του 2014, η οποία συζητά τις διαγνωστικές εξετάσεις καρδιολογίας.

Ο Κινγκ είχε λάβει ετήσιες ακτινογραφίες στο στήθος για να παρακολουθεί την καρδιακή του κατάσταση. Κατά την εξέταση του 2017, οι γιατροί ανακάλυψαν έναν καρκινικό όγκο στον πνεύμονα. Αφαιρέθηκε με επιτυχία με χειρουργική επέμβαση.

Στις 23 Απριλίου 2019, ο King υποβλήθηκε σε προγραμματισμένη αγγειοπλαστική και είχε επίσης τοποθετήσει στεντ. Αναφέρθηκε λανθασμένα ότι είχε υποστεί άλλη καρδιακή προσβολή μαζί με καρδιακή ανεπάρκεια. Αυτές οι αξιώσεις αργότερα αποσύρθηκαν. Επέστρεψε στην Πολιτική με τον Larry King στις 15 Αυγούστου 2019.

Στις 27 Νοεμβρίου 2019, ο Κινγκ αποκάλυψε ότι είχε υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο τον Μάρτιο του 2019 και ήταν σε κώμα «για εβδομάδες». Αργότερα παραδέχτηκε ότι είχε σκεφτεί να αυτοκτονήσει μετά το εγκεφαλικό επεισόδιο, λέγοντας στον τηλεοπτικό σταθμό KTLA του Λος Άντζελες , “Νόμιζα ότι επρόκειτο να δαγκώσω τη σφαίρα. Δεν ήθελα να ζήσω έτσι.”

Έχασε τα δύο παιδιά του μέσα σε λίγες εβδομάδες

Η χειρότερη χρονιά για εκείνον ήταν αδιαμφισβήτητα το 2020, καθώς έχασε τα δύο παιδιά του που είχε με την Αλίν Άτκινς: τον υιοθετημένο γιό του Άντι και την κόρη τους Τσάια.

Η αγαπημένη του, Τσάια, έχασε την μάχη με τον καρκίνο σε ηλικία 51 ετών ενώ περίπου δύο εβδομάδες πριν, έφυγε αιφνίδια και ο 65χρονος γιος του, Άντι.

Την θλιβερή είδηση έκανε γνωστή ο ίδιος ο Λάρι Κινγκ, με ανάρτησή του στα social media.

«Με λύπη και την κατακερματισμένη καρδιά ενός πατέρα επιβεβαιώνω την πρόσφατη απώλεια των δύο παιδιών μου, Andy King και Chaia King. Και οι δύο ήταν καλές και ευγενικές ψυχές και θα μας λείψουν πολύ.

Ο Andy πέθανε απρόσμενα από καρδιακή προσβολή στις 28 Ιουλίου και η Chaia στις 20 Αυγούστου λίγο καιρό αφότου διαγνώστηκε με καρκίνο. Η απώλειά τους μοιάζει εκτός πραγματικότητας. Κανένας γονιός δεν θα έπρεπε να θάβει το παιδί του», έγραψε στην ανάρτηση του ο Λάρι Κινγκ.

newsbomb.gr

 

You May Also Like

Πραγματοποιήθηκε η ετήσια Συνέλευση κατοίκων Τοπικής Κοινότητας Καστανοφύτου

Πραγματοποιήθηκε η ετήσια Συνέλευση κατοίκων Τοπικής Κοινότητας Καστανοφύτου

Σημαντικές παρεμβάσεις του Δήμου Καστοριάς σε αγροτικούς δρόμους

  Σημαντικές παρεμβάσεις του Δήμου Καστοριάς σε αγροτικούς δρόμους

Απεβίωσε ο Μάρκος Δραγούμης γόνος της ιστορικής οικογενείας από το Βογατσικό.

Ο Μάρκος Δραγούμης δεν ζει πια.Ένας ζωντανός μύθος του πολιτισμού και της…

Η βοήθεια του Δήμου Καστοριάς σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη ενόψει των εορτών

  Η βοήθεια του Δήμου Καστοριάς σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη…

Καλοκαιρινές εκδρομές των ΚΑΠΗ του Δήμου Καστοριάς με προορισμό τον Βόλο και το Πόρτο Χέλι

Καλοκαιρινές εκδρομές των ΚΑΠΗ  του Δήμου Καστοριάς με προορισμό τον Βόλο και…

Μαρία Σπυράκη: «Άμεσα μέτρα για την δημιουργία θέσεων εργασίας στην Δυτική Μακεδονία και τη Μεγαλόπολη»

Μαρία Σπυράκη: «Άμεσα μέτρα για την δημιουργία θέσεων εργασίας στην Δυτική Μακεδονία…