Λινού: Ενάντια σε ένα καθολικό lockdown τάχθηκε η καθηγήτρια του ΕΚΠΑ

Είναι λάθος να κλείνεται ο κόσμος στα σπίτια, πρέπει να αξιοποιηθεί η ύπαιθρος, εκτιμά η καθηγήτρια του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού. Όπως εξήγησε, μιλώντας στον ANT1:

«Όταν είναι τα πάντα κλειστά το να κλείνουμε τους ανθρώπους σε κλειστούς χώρους δημιουργούμε κίνδυνο μετάδοσης. Θα ήθελα να δω τους ανθρώπους, με σύνεση, να είναι στο ύπαιθρο, να περπατάνε στον δρόμο, να πάνε σε πάρκα, χωρίς να συνωστίζονται. Δεν εννοώ να κάνουν συγκεντρώσεις ή υπαίθρια πάρτι. Να κυκλοφορούν ελεύθεροι οι άνθρωποι και να τους ενθαρρύνουμε να κυκλοφορούν. Η αξιοποίηση της υπαίθριας χώρας είναι ένα από τα μέσα που προτείνει και η Αμερική μέσα στα προληπτικά μέτρα».

Υπογράμμισε δε πως πρέπει, αντίθετα, να υπάρξει ενίσχυση των γενικευμένων μέτρων και της εξ αποστάσεως εργασίας, και να γίνουν πολλά τεστ στους χώρους εργασίας και τα σχολεία.

Για τα σχολεία, η κ. Λινού εξέφρασε την άποψη ότι είναι σωστό που μένουν ανοιχτά, αλλά και την ανησυχία της «γιατί δεν γίνονται τεστ στο σύνολο των εκπαιδευτικών και δεν γίνονται τεστ σε δείγμα των παιδιών επίσης συστηματικά».

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «αν σε μια τάξη 25-26 παιδιών υπάρχει ένα κρούσμα, θα μεταδοθεί γρήγορα γιατί τα παιδιά είναι κοντά, και αν αυτό συμβαίνει σε μεγάλο σχολείο, τότε είναι εύκολο να έχουμε μια τεράστια αύξηση. Η πλειονότητα των παιδιών δεν θα πάθει τίποτα. Μπορεί ένα, δύο παιδιά να έχουν πρόβλημα. Πρόβλημα θα υπάρξει με τους γονείς, με τους παππούδες».

Και συμπλήρωσε:

«Οι καινούριοι μεταλλαγμένοι ιοί φαίνεται ότι είναι πιο μεταδοτικοί, υπάρχει ένα ενδεχόμενο να επηρεάζουν τα μικρά παιδιά περισσότερο, δεν το ξέρουμε αυτό και πρέπει να παρθούν γρήγορα δείγματα από τα παιδιά που νοσούν και να γίνει αλληλούχηση για να δούμε αν νοσούν από το παλιό στέλεχος ή από το μεταλλαγμένο.»

Για «σοβαρότατο θέμα» έκανε λόγο για τον συνωστισμό στα μέσα μεταφοράς, ενώ για τις πάνινες μάσκες και το γεγονός ότι χώρες του εξωτερικού τις απαγορεύουν ενώ στην Ελλάδα συνεχίζουμε να τις χρησιμοποιούμε, η καθηγήτρια του ΕΚΠΑ είπε: «Νομίζω ότι είναι πιο πολύ οικονομικό το θέμα».

ΠΗΓΗ:https://www.flash.gr/

You May Also Like

Γερμανός πρέσβης για χάρτη Μπαχτσελί: Απαράδεκτη η αμφισβήτηση της κυριαρχίας της Ελλάδας

Ο Γερμανός πρέσβης στην Αθήνα εξέφρασε τη θέση του Βερολίνου για τον…

ΑΑΔΕ: Προσοχή σε παραπλανητικά SMS υποκλοπής στοιχείων – Τι είναι το «Smishing»

Σύμφωνα με την ΑΑΔΕ, για την προστασία τους οι πολίτες πρέπει να μην κάνουν click ή tap σε κανένα σύνδεσμο και να διαγράψουν αμέσως το μήνυμα

Είναι 20 χρόνια μαζί, έχουν τρία παιδιά

Αυτό είναι το πρώτο ομόφυλο ζευγάρι που δημοσίευσε αγγελία γάμου στην Ελλάδα

Αλλιώτικο το Πάσχα του 2021: Ποιοι «τυχεροί» πολίτες μπορεί να πάνε στο χωριό τους

Table of Contents Hide Αλλιώτικο το Πάσχα του 2021: Ποιοι «τυχεροί» πολίτες…

Τι ανακοίνωσε η Δανία για το ύποπτο αντικείμενο που βρέθηκε στον Nord Stream 2

«Οι έρευνες δείχνουν ότι το αντικείμενο είναι ένα άδειο καπνογόνο έκτακτης ανάγκης που χρησιμοποιείται για οπτική σήμανση»

Είσοδος Β. Μαρινάκη στην Τέρνα Ενεργειακή

Συμμετοχή κάτω του 5% απέκτησε, σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες, ο εφοπλιστής. Το…

Συνδιάσκεψη της ηγεσίας του Υπουργείου Τουρισμού με φορείς του τουρισμού

Συνδιάσκεψη της ηγεσίας του Υπουργείου Τουρισμού με φορείς του τουρισμού

Σκότωσαν τον δημοσιογράφο Γιώργο Καραϊβάζ

Δεκαεπτά κάλυκες βρέθηκαν στο σημείο του εγκλήματος – Η δολοφονία έγινε έξω από…

Αντιπεριφέρεια Ενέργειας, Περιβάλλοντος & Μεταφορών Δυτικής Μακεδονίας: Ανοικτή επιστολή προς Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας, κ. Παναγιώτη Σκουρλέτη

Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Σ.Μ.Π.Ε) του Εθνικού…