Λινού: Υπήρξε ανακρίβεια στον αριθμό των κρουσμάτων – Ντρέπομαι που το λέω

Για ανισότητα αναφορικά με τα τεστ κορωνοϊού έκανε λόγο η καθηγήτρια Επιδημιολογίας Αθηνά Λινού, αναφερόμενη στο πλαφόν που ορίστηκε στην τιμή τους από την κυβέρνηση. Μιλώντας στον ΑΝΤ1 σημείωσε «πως και στα τεστ προστέθηκαν δύο πράγματα. Ανισότητα γιατί τεστ μπορούσαν να κάνουν μόνο όσοι μπορούσαν να έχουν τα χρήματα, κάτι που συνεχίζεται και σήμερα, και ανακρίβεια».

Στη συνέχεια εξηγώντας τι εννοεί μιλώντας για ανακρίβεια είπε πως μετράμε τα κρούσματα «σε μία κοινωνικοοικονομική ομάδα και για τους υπόλοιπους δεν ξέρουμε τίποτα». «Δεν με πείθει εμένα αν είχαν προβλήματα στα ένα ή στα δύο αρχεία. Το θέμα είναι ότι δεν έχουμε στοιχεία. Δεν έχουν υπάρξει μελέτες που να εκφράζουν όλο τον πληθυσμό, να είναι σε αντιπροσωπευτικό δείγμα του πληθυσμού», συνέχισε η Αθηνά Λινού, στον απόηχο των δημοσιευμάτων για «διπλά βιβλία» στην καταγραφή των κρουσμάτων και την σιωπή Μητσοτάκη. 

«Ντρέπομαι που το λέω, είναι τρελό να έχουμε τις καλύτερες δυνατότητες για μελέτες πολιτικές και να μην έχουμε, αντίστοιχα, ένα δείγμα τη βδομάδα, δύο τη βδομάδα, για να ξέρουμε τι γίνεται στην κοινότητα. Γι’ αυτό έχουμε τόσα πολλά σοβαρά κρούσματα και πίεση στο σύστημα υγείας. Εάν το ξέραμε αυτό πριν τρεις μήνες, μπορεί να μην είχαμε τη δυνατότητα να ελέγξουμε την πανδημία, αλλά θα ήμασταν περισσότερο προετοιμασμένοι», συμπλήρωσε.

«Εκεί είναι το πρόβλημα και συνεχίζει να είναι το πρόβλημα», τόνισε ακόμη η κυρία Λινού. «Όλο αυτό δημιουργεί έναν φαύλο κύκλο. Αν δεν διορθωθεί άμεσα η δυνατότητα να έχουμε διαφάνεια και πραγματικά τεστ, δεν θα μπορέσει κανείς να συμβουλεύσει την κατάσταση, δεν θα μπορέσουμε να συμβουλεύσουμε κανέναν», κατέληξε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ.

aftodioikisi.gr

You May Also Like

Βρετανία: Με 200 εκατ. rapid tests η επιστροφή σε συναυλίες, γήπεδα, θέατρα

Βρετανία: Με 200 εκατ. rapid tests η επιστροφή σε συναυλίες, γήπεδα, θέατρα

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ:ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ COVID-19, Πέμπτη, 8 Απριλίου 2021

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ:ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ COVID-19, Πέμπτη, 8 Απριλίου 2021  

e-ΕΦΚΑ και ΟΑΕΔ Χρησιμοποιούμε τις νέες ψηφιακές υπηρεσίες. Υποβάλλουμε ηλεκτρονικά το αίτημά μας και επισκεπτόμαστε τις φυσικές δομές μόνο μετά από ραντεβού

e-ΕΦΚΑ και ΟΑΕΔ Χρησιμοποιούμε τις νέες ψηφιακές υπηρεσίες. Υποβάλλουμε ηλεκτρονικά το αίτημά…

«Μη γίνεις σαν τον Γιώργο»: Το νέο βίντεο της καμπάνιας «Μένουμε Σπίτι» για τον κορονοϊό και την σημασία να τηρηθούν τα μέτρα από όλους

«Μη γίνεις σαν τον Γιώργο»: Το νέο βίντεο της καμπάνιας «Μένουμε Σπίτι»…

Συγκλονίζει το μήνυμα γιατρού που νόσησε από κορονοϊό: Μην παίζετε τη ζωή σας κορώνα – γράμματα

Συγκλονίζει το μήνυμα γιατρού που νόσησε από κορονοϊό: Μην παίζετε τη ζωή…

Self test: Τι ισχύει σήμερα για μαθητές και ιδιωτικό τομέα

Self test: Τι ισχύει σήμερα για μαθητές και ιδιωτικό τομέα

Έκτακτα περιοριστικά μέτρα στο χωριό Ραπτόπουλο Αγράφων λόγω αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου

Έκτακτα περιοριστικά μέτρα στο χωριό Ραπτόπουλο Αγράφων λόγω αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου

Παραδόθηκαν στην 4ηΥ.Π.Ε μεγάλες ποσότητες απορρυπαντικών για τις ανάγκες των δημόσιων νοσοκομείων

Παραδόθηκαν στην 4ηΥ.Π.Ε μεγάλες ποσότητες απορρυπαντικών για τις ανάγκες των δημόσιων νοσοκομείων

Κορωνοϊός: Viral η ταμπέλα σε καφενείο για τους ανεμβολίαστους (βίντεο)

Κορωνοϊός: Viral η ταμπέλα σε καφενείο για τους ανεμβολίαστους (βίντεο)