Η διαδικασία για την καταβολή των αναδρομικών επιδοτήσεων για το ρεύμα σε εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά.

Πώς θα υπολογίζεται το ποσό και πότε θα καταβληθεί

Η πλατφόρμα θα αντλεί στοιχεία για τις καταναλώσεις ρεύματος που έχει καταγράψει ο ΔΕΔΔΗΕ (σ.σ οι μετρήσεις για τον Μάιο θα ολοκληρωθούν τον Ιούνιο) για το αν το ακίνητο είναι δηλωμένο στο Ε1 ως κύρια κατοικία, για το ύψος της επιβάρυνσης που έχει επωμιστεί ο καταναλωτής από τη ρήτρα αναπροσαρμογής αλλά και για το ύψος των επιδοτήσεων που έχουν ήδη δοθεί είτε από το κράτος είτε από τις εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας.

Από την αφαίρεση των ενισχύσεων από τις επιβαρύνσεις θα προκύπτει ένα ποσό. Το 60% αυτής της διαφοράς, θα πιστώνεται απευθείας στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων κάτι που αναμένεται να συμβεί μετά το β’ δεκαπενθήμερο του Ιουνίου ή τον Ιούλιο.

ΔΕΗ

Το πιθανότερο είναι ότι οι επιδοτήσεις –οι οποίες θα έχουν οροφή τα 600 ευρώ ανά νοικοκυριό όπως ανέφερε και ο πρωθυπουργός- θα ξεπεράσουν τα 200 εκατ. ευρώ.

Να σημειωθεί ότι η επιδότηση θα δίδεται ανά αριθμό ρολογιού ηλεκτρικής ενέργειας και όχι ανά ιδιοκτήτη. Και αυτό γιατί θα πρέπει να ταυτίζεται ότι το ακίνητο συνιστά την κύρια κατοικία και ότι το συγκεκριμένο ακίνητο δεν θα πρέπει να έχει επιδοτηθεί στο όνομα παραπάνω του ενός ιδιοκτήτη. Το πιθανότερο είναι ότι η αίτηση θα γίνεται στο όνομα του καταναλωτή που έχει στο όνομά του την παροχή ανεξάρτητα από το αν είναι ιδιοκτήτης ή ενοικιαστής.

ΠΗΓΗ:https://www.thetoc.gr/

You May Also Like

Η Ελλάδα ζητά την αναστολή της τελωνειακής ένωσης ΕΕ – Τουρκίας

Η Ελλάδα ζητά την αναστολή της τελωνειακής ένωσης ΕΕ – Τουρκίας

Επέτειος 156 χρόνων από την ένωση της Επτανήσου με τη «μητέρα» Ελλάδα

Επέτειος 156 χρόνων από την ένωση της Επτανήσου με τη «μητέρα» Ελλάδα…

Ακρίβεια: Παρεμβάσεις στα ράφια των σούπερ μάρκετ – Πρόστιμα σε όποιον παρανομεί προανήγγειλε ο Σκρέκας

Έμφαση στο βρεφικό γάλα που πωλείται 213% ακριβότερα

Βασιλακόπουλος: «Δεν έχει λογική να επιτραπεί στους ανεμβολίαστους να μπουν σε κλειστούς χώρους»

«Κάποιος που έχει κολλήσει κορονοϊό μπορεί να κυλήσει ξανά»

Black Friday: Πέφτει ο πήχης στις προσφορές

Θολή η αίγλη στη φετινή Black Friday – Αμφίβολες οι μεγάλες εκπτώσεις…

Πρόταση 1.500.000€ της Περιφέρειας για τη διαχείριση τυρογάλακτος των τυροκομείων Δυτικής Μακεδονίας

80% του γάλακτος που παράγεται στη Δυτική Μακεδονία «φεύγει» εκτός της περιοχής αναξιοποίητο

Χανιά: Υπό την επήρεια αντιψυχωτικών οδηγούσε ο 45χρονος που σκότωσε τον 22χρονο στα Χανιά

Τι κατέθεσε η φίλη του 45χρονου για τις κινήσεις του περίπου ένα χιλιόμετρο πριν το σημείο της φονικής σύγκρουσης

Λαοθάλασσα οπαδών του Παναθηναϊκού συνοδεύει το πούλμαν των “πράσινων” στο ΟΑΚΑ

Τρομερή υποδοχή περίμενε παίκτες και Αταμάν στο “Ελευθέριος Βενιζέλος”