Μήνυμα Ολυμπίας Τελιγιορίδου για την εργατική Πρωτομαγιά


Η φετινή Πρωτομαγιά συμπίπτει με την πανδημία του κορωνοϊού η οποία αναδεικνύει πόσο ευάλωτη είναι η αξία της εργασίας και τα εργασιακά δικαιώματα, από πολιτικές του νεοφιλελευθερισμού και της κοινωνικής απαξίωσης.
Η υγειονομική κρίση δεν μπορεί να αποτελέσει ευκαιρία διάλυσης των εργασιακών σχέσεων, όπως για παράδειγμα επιχειρεί η κυβέρνηση με την εκ περιτροπής εργασίας που θα αμείβεται με το 50% του μισθού ή με και τον προσδιορισμό της μηνιαίας επιδότησης για την αναστολή της εργασίας στα 533 ευρώ.
Η κυβέρνηση αρκείται σε ψεύτικα χειροκροτήματα για τους γιατρούς, νοσηλευτές, εργαζόμενους στην καθαριότητα, εργαζόμενους στα super market, στις υπηρεσίες delivery, στα περίπτερα, στα μέσα μεταφοράς. Αρκείται σε διαπιστώσεις για εργαζόμενους που λόγω της κρίσης χάνουν τη δουλειά τους, για επιχειρήσεις που κινδυνεύουν να κλείσουν και για ανέργους που δε βρίσκουν καμιά προοπτική για εργασιακή ένταξη.
Απέναντι σε αυτές τις ανάλγητες κοινωνικά επιλογές οφείλουμε να αγωνιστούμε ενωμένοι για την κατοχύρωση του δικαιώματος στην δουλειά και την αξιοπρεπή διαβίωση. Οφείλουμε όλοι μαζί να διεκδικήσουμε την ανατροπή της επιλογής της ΝΔ για την καταστροφική επιστροφή στον εργασιακό μεσαίωνα.
Οφείλουμε να αγωνιστούμε για την ζωή μας.

Ολυμπία Τελιγιορίδου

You May Also Like

Χωρίς καυσόξυλα μένουν δικαιούχοι της ΠΕ Καστοριάς-Καταγγελίες για αδιαφορία

Χωρίς καυσόξυλα μένουν δικαιούχοι της ΠΕ Καστοριάς-Καταγγελίες για αδιαφορία

Οι νέοι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Τους θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες ανακοίνωσε την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017, ο Περιφερειάρχης Δυτικής…

Ο Γιάννης Κορεντσίδης για την Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων και Τοποθεσιών

Ο Γιάννης Κορεντσίδης για την Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων και Τοποθεσιών

Ευχές του Αστυνομικού Διευθυντή και του προσωπικού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καστοριάς.

Ευχές του Αστυνομικού Διευθυντή και του προσωπικού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καστοριάς.

Ανακοίνωση για τα Πρωταθλήματα Υποδομής της Ε.Π.Σ. Καστοριάς Η Επιτροπή Υποδομών Στατιστικής και Ανάπτυξης της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καστοριάς, καλεί τους εκπροσώπους και τους προπονητές όλων των σωματείων που έχουν τμήματα Υποδομής, να βρίσκονται στα γραφεία της Ένωσης την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:30. Στη συγκέντρωση αυτή θα συζητηθούν τα νέα δεδομένα στα αναπτυξιακά Πρωταθλήματα, στις κατηγορίες Κ-14 (Παίδων) Oρίζοντες & ART BOX και Κ-12 (Προ Παίδων) VELLE TRAVEL για τη νέα αγωνιστική περίοδο 2018-19, καθώς και ο προγραμματισμός για ενδεχόμενη διοργάνωση τουρνουά υπό την αιγίδα της Ε.Π.Σ. για τις ηλικίες Κ-6, Κ-8, Κ-10, σύμφωνα με την ενιαία ηλικιακή κατηγοριοποίηση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Παρακαλούνται όλοι οι εκπρόσωποι και προπονητές των ομάδων υποδομής να παρευρεθούν στη συγκέντρωση και να καταθέσουν τις προτάσεις τους. Η κοινή ονομασία σε όλα τα πρωταθλήματα υποδομής ευθύνης των Ε.Π.Σ. θα δώσει τέλος στην κατά το δοκούν ονοματοδοσία των διοργανώσεων αυτών (π.χ. Babini, έφηβοι, νέοι κτλ.) και εκτιμάται ότι θα προσφέρει πολλαπλά οφέλη στην διαδικασία εκπαίδευσης. Ειδικότερα, για την αγωνιστική περίοδο 2018-2019 οι κύριες κατηγορίες- ονομασίες των πρωταθλημάτων υποδομής και οι ηλικίες των παικτών που μπορούν να λάβουν μέρος σε αυτές, διαμορφώνονται ως εξής: Κ-16: παίκτες γεννηθέντες από 1/1/2003 και νεότεροι. Κ-14: παίκτες γεννηθέντες από 1/1/2005 και νεότεροι. Κ-12: παίκτες γεννηθέντες από 1/1/2007 και νεότεροι. Κ-10: παίκτες γεννηθέντες από 1/1/2009 και νεότεροι. Κ- 8: παίκτες γεννηθέντες από 1/1/2011 και νεότεροι. Κ- 6: παίκτες γεννηθέντες από 1/1/2013 και νεότεροι.

Ανακοίνωση για τα Πρωταθλήματα Υποδομής της Ε.Π.Σ. Καστοριάς

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 25ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ στη Φλώρινα

Φέτος το 25ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ πραγματοποιήθηκε στην περιοχή μας, στο…

Ο πίνακας με τα τουριστικά καταλύματα για την προσωρινή διαμονή φυσικών προσώπων για την αντιμετώπιση του κινδύνου μετάδοσης του COVID-19

Ο πίνακας με τα τουριστικά καταλύματα για την προσωρινή διαμονή φυσικών προσώπων…

Επιτέλους,έγινε το μεγάλο βήμα στην πιστοποίηση του επαγγέλματος Γουνοποιός-Γουνοτεχνίτης.

Ζήσης Τζηκαλάγιας

Τα Α’ Καραβαγγέλεια έγιναν επιτυχώς,οφείλουμε η διοργάνωσή τους να γίνει θεσμός.

Ζήσης Τζηκαλάγιας

Αποτελέσματα: «Ενδυνάμωση Δεξιοτήτων Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς»

Ανακοίνωση από το Επιμελητήριο Καστοριάς