Τις αμφιβολίες της για τις εξαγγελίες του Υπουργού εξέφρασε η Βουλευτής της Ν.Δ. Καστοριάς και αναρωτιέται εάν τελικά πρόκειται για “προεκλογικά τερτίπια”

Συνέντευξη τύπου  στα τοπικά Μ.Μ.Ε. παραχώρησε την Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018 η Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Καστοριάς  Μαρία Αντωνίου, μια ημέρα μετά την επίσκεψη του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γεώργιου Σταθάκη  στην Καστοριά και τις εξαγγελίες του για την έλευση του φυσικού αερίου στην περιοχή  το 2023.

Της Χρύσας Κοσμίδου

Η Βουλευτής, θέλησε αρχικά να ευχαριστήσει τον Δήμαρχο Καστοριάς Ανέστη Αγγελή και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Καστοριάς Ιωάννη Τόμου για την πρόσκλησή τους να συμμετάσχει στην έκτατη συνεδρίαση της Δευτέρας (29/01/2018). Μάλιστα η κα Αντωνίου επεσήμανε πως “αποκλείστηκε” πολλές φορές από συσκέψεις με Υπουργούς, οι οποίες αφορούσαν σε σημαντικά ζητήματα της περιοχής «Το τελευταίο διάστημα οι συσκέψεις στην Καστοριά γίνονται κεκλεισμένων των θυρών. Για πρώτη φορά στα πολιτικά δρώμενα του τόπου μας, αγνοείται η βουλευτής της αντιπολίτευσης. Ενημερώθηκα ότι έγιναν πολλές συσκέψεις στην Π.Ε. Καστοριάς, όπως για παράδειγμα  την προηγούμενη εβδομάδα, όπου και πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην Αντιπεριφέρεια για τη μεταστέγαση της Δ.Ο.Υ. Για ακόμη μια φορά δυστυχώς δεν κλήθηκα να συμμετάσχω. Γνωρίζω ότι ο κ. Καρυπίδης είναι φίλος της κυβέρνησης και ότι υποστηρίζεται από το ΣΥΡΙΖΑ, από εκεί και πέρα όμως θα πρέπει να ακούγονται και οι απόψεις της αντιπολίτευσης. Όσον αφορά την άποψη της αντιπολίτευσης για τις εξαγγελίες του κ. Σταθάκη, αυτή εσωκλείεται σε τρία πολιτικά ζητήματα τα οποία και τέθηκαν από εμένα προς τον Υπουργό».

Ειδικότερα:

Α. Γιατί  δεν ψήφισαν  στη Βουλή να γίνει το έργο το 2013;

Β. Γιατί καθυστέρησαν τόσα χρόνια και δεν ξεκίνησε το έργο από το 2015, τη χρονιά δηλαδή που ανέβαλε τη διακυβέρνηση της χώρας ο ΣΥΡΙΖΑ;

Γ.  Για ποιο λόγο κατά την εισήγησή του ο κ. Σταθάκης προς  το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής  (Ιανουάριος 2018) δεν συμπεριέλαβε τη Δυτική Μακεδονία;

«Για όλους αυτούς τους λόγους, διερωτώμαι μήπως πρόκειται για προεκλογικά τερτίπια, καθώς το 2018 είναι μια προεκλογική χρονιά και με το δεδομένο ότι και οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα πραγματοποιηθούν το 2019», σχολίασε η κα Αντωνίου. Μάλιστα τόνισε πως ουδέποτε έλαβε απάντηση από τον κ. Σταθάκη στα ερωτήματά της.

Η Βουλευτής ωστόσο δήλωσε πως θέλει να σκέφτεται θετικά όλες αυτές τις εξελίξεις, αλλά «ως αντιπολίτευση ζητώ κάποιες συγκεκριμένες απαντήσεις. Δυστυχώς όμως δεν πήρα καμία. Δεν ξέρουμε έναν χρονικό ορίζοντα υλοποίησης. Από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρο Καρυπίδη ακούσαμε ότι το έργο θα ξεκινήσει το 2019 –είναι προεκλογική χρονιά, το καταλαβαίνω-, από τον Υπουργό  Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γεώργιο Σταθάκη ακούσαμε πως θα ξεκινήσει το 2023. Δεν έχουμε τελικά χρονοδιάγραμμα. Πότε θα ξεκινήσει το έργο και από πού θα προκύψει η χρηματοδότηση; Πότε ακούμε για 48 εκ. ευρώ, και πότε για 22 εκ. ευρώ. Ποιος θα μας ενημερώσει ακριβώς τι μέλλει γενέσθαι;».

You May Also Like

Συμμετοχή του Μορφωτικού Συλλόγου ” Η Ορεστίς” στο Αργείτικο Καρναβάλι!

Ο Μορφωτικός Σύλλογος ” Η Ορεστίς” συμμετέχει στο Αργείτικο Καρναβάλι, όπως κάθε…

Μάιος ο μήνας της «ελευθερίας», ανοίγουν τα πάντα – Αναλυτικά όλες οι ημερομηνίες

Table of Contents Hide Μάιος ο μήνας της «ελευθερίας», ανοίγουν τα πάντα…

Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς Αναζήτηση…

Πραγματοποιήθηκε η Ενημερωτική Ημερίδα για την Αδειοδότηση των Κτηνοτροφικών Εγκαταστάσεων στη Διποταμία.

Ανοιχτή πολιτική ομιλία Παύλου Πολάκη

Ανοιχτή  πολιτική ομιλία με τον πρώην  Υπουργό υγείας, βουλευτή Χανίων , μέλος της Πολιτικής…

Διανομή τροφίμων και βασικής υλικής συνδρομής Δήμου Καστοριάς

Στο πλαίσιο του προγράμματος ΤΕΒΑ

Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας: Εγγραφές στην ΕΠΑ.Σ Μαθητείας του ΟΑΕΔ στο Τμήμα «Επεξεργασία Γούνας».

Μέχρι την Παρασκευή 8 Σεπτέμβριου οι αιτήσεις

Επίσκεψη της Δ. Κοζατσάνη σε Παρεμβάσεις που υλοποίησε η ΠΕ Καστοριάς στον κόμβο Κύρου.

Τα σημεία παρέμβασης που υλοποίησε  η ΠΕ Καστοριάς, επισκέφτηκε την Παρασκευή 21…

Καστοριά: Αφιερωμένο στην Τέχνη το Σεμινάριο Φιλαναγνωσίας και Δημιουργικής Γραφής

Ευχαριστήρια ανακοίνωση του Προοδευτικού Συλλόγου Κυριών Καστοριάς

Φρίκη στην Ηλιούπολη: 50χρονος προσπάθησε να ασελγήσει σε 13χρονο κορίτσι ΑμεΑ

Φρίκη στην Ηλιούπολη: 50χρονος προσπάθησε να ασελγήσει σε 13χρονο κορίτσι ΑμεΑ

Σε Παγκόσμιο Φόρουμ στο Ισραήλ η Μαρία Αντωνίου. Επισκέφτηκε και το Πατριαρχείο

Σε Παγκόσμιο Φόρουμ στο Ισραήλ η Μαρία Αντωνίου. Επισκέφτηκε  και το Πατριαρχείο