Μαρία Αντωνίου: “Με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη μέρα”

Tο πολιτικο-οικονομικό φόρουμ, «Thessaloniki Helexpo Forum», που αντικαθιστά φέτος την 85η ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη, αποτελεί ένα βήμα των πολιτικών και οικονομικών εξελίξεων και σημείο αποτύπωσης της πορείας της χώρας για το επόμενο χρονικό διάστημα.

Αρθρογραφεί για το «ThessNews Forum» η Μαρία Αντωνίου, Επικεφαλής Γραφείου Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη.

 

Η παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και η συμμετοχή του στις εργασίες του φόρουμ, υποδηλώνει το μεγάλο ενδιαφέρον της Κυβέρνησης για τη Θεσσαλονίκη, τη Μακεδονίας μας, τη Βόρεια Ελλάδα.

Γι’αυτή τη γωνιά της χώρας, που αξίζει ίσες ευκαιρίες, ισόνομη και ισόποση ανάπτυξη. Αυτό δεσμευτήκαμε και αυτό δουλεύουμε από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε ως Γραφείο Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη. Σε συνεργασία με όλους τους φορείς, χαράζοντας ουσιαστικές πολιτικές και θέτοντας ρεαλιστικές  βάσεις στην υλοποίηση μεγάλων αναπτυξιακών project.

Έργα που δίνουν μία άλλη ώθηση στην καθημερινότητα των πολιτών και βελτιώνουν την εικόνα της συμπρωτεύουσας.

Σε απόλυτο συντονισμό με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς οραματιζόμαστε, σχεδιάζουμε και υλοποιούμε έργα και δράσεις προσαρμοσμένες στη σύγχρονη εποχή που ζούμε.

Γιατί η ανάπτυξη, που όλοι επιζητούμε, προϋποθέτει όραμα και στόχο και η Κυβέρνησή μας στον ένα χρόνο διακυβέρνησης της χώρας δεν έμεινε στα λόγια αλλά προχώρησε σε πράξεις.

Πριν ένα χρόνο, από το βήμα της ΔΕΘ, ο Πρωθυπουργός εξήγγειλε μεγάλα αναπτυξιακά έργα, με τη δέσμευση ότι θα προχωρήσουν άμεσα και θα παραδοθούν στους πολίτες αυτού του τόπου. Ένα χρόνο μετά, από το ίδιο βήμα, θα παρουσιάσει την πορεία όλων όσων έγιναν και παραδόθηκαν αλλά και όσων είναι σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθούν πολύ σύντομα.

Η Βόρεια Ελλάδα, άλλωστε, είναι ο χώρος τον οποίο κατεξοχήν αφορά το στοίχημα της Κυβέρνησης, που είναι η Ανάπτυξη για όλους. Και το τρίπτυχο «Επενδύσεις –Υποδομές – Καθημερινότητα» ορίζει την εφαρμογή του.

Το «Brand “Μακεδονία”», το Λιμάνι και η διασύνδεση του με σιδηρόδρομο, Εγνατία Οδό και ΠΑΘΕ, το Thessaloniki FlyOver, έργα υποδομών στην Εγνατία Οδό, όπως κάθετοι άξονες, η ανάπλαση της ΔΕΘ, το Thess/Intec, το Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά, το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ, το Μετρό, ο Ο.Α.Σ.Θ., το  πρώτο Διεθνές Κέντρο Επιτάχυνσης Ψηφιακού Μετασχηματισμού  σε συνεργασία με τον τεχνολογικό κολοσσό Cisco (μία επένδυση που συζητήθηκε στις 06/09/2019 στο Γραφείο του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη και σήμερα ένα χρόνο μετά λειτουργεί και αναπτύσσεται συνεχώς), το αεροδρόμιο «Μακεδονία», το Μουσείο Ολοκαυτώματος, αποτελούν μεγάλα αναπτυξιακά και επενδυτικά έργα που ακουμπούν στη Θεσσαλονίκη και την πάνε ένα βήμα μπροστά, στη θέση που της πρέπει.

Και εμείς είμαστε εδώ για να συνδράμουμε στα μεγάλα έργα. Η πανδημία, άλλωστε, δεν φρενάρει κανένα έργο που είναι σε εξέλιξη και είχε σχεδιαστεί να προχωρήσει, με τις δεσμεύσεις μας να είναι πάντα εντός χρονοδιαγραμμάτων.

Για μία ακόμη φορά, θέλω να καταστεί σαφές στους Βορειοελλαδίτες, ότι η Κυβέρνησή μας προχωράει ό,τι αναπτυξιακή πρόταση υπάρχει.  Αρκεί ένα έργο να είναι ώριμο μελετητικά και άρτια σχεδιασμένο.

Με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη μέρα, αφουγκραζόμενοι τις εκάστοτε συνθήκες και ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, σχεδιάζουμε συνεχώς έργα και αναπτυξιακές πρωτοβουλίες σε όλους τους τομείς. Η Θεσσαλονίκη γίνεται τόπος επενδύσεων στην έρευνα και την καινοτομία, δημιουργώντας το κατάλληλο έδαφος για να ευδοκιμήσουν.

Σε αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε ως Κυβέρνηση από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε και έτσι συνεχίζουμε. Υπάρχει, λοιπόν,  όχι απλά το όραμα για μια καλύτερη Ελλάδα, καλύτερη Θεσσαλονίκη, καλύτερη Μακεδονία, αλλά και το σχέδιο για το πως θα πετύχουμε αυτό το στόχο.

Ενωμένοι και αποφασισμένοι μαζί συνεχίζουμε και προχωράμε μπροστά, με αισιοδοξία και ελπίδα, για ένα καλύτερο αύριο για όλους τους Έλληνες πολίτες.

thessnews.gr

 

You May Also Like

20 φωτογραφίες που αποδεικνύουν ότι η παιδεία ξεκινά από το σπίτι

20 φωτογραφίες που αποδεικνύουν ότι η παιδεία ξεκινά από το σπίτι

Ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Δισπηλιού στις γιορτές της λίμνης Τριχωνίδας

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Β’ Forum για την ανάδειξη και…

“Κολοκύθα Πάρτυ” στην Κολοκυνθού στις 3 του Σεπτέμβρη

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κολοκυνθούς σας προσκαλεί στο καθιερωμένο “Κολοκύθα Πάρτυ ” το…

Η Παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στo Άργος Ορεστικό (Φωτορεπορτάζ)

Η Παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στo Άργος Ορεστικό (Φωτορεπορτάζ)

Μαρία Αντωνίου: Σειρά επαφών και συναντήσεων στο ευρωκοινοβούλιο για ζητήματα του κλάδου της Γουνοποιίας.

Επιστρέφει απόψε από τις Βρυξέλλες, η Μαρία Αντωνίου, η οποία από εχθές…

Όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι: Η θέληση νικά την αναπηρία (Ρεπορτάζ-Video)

Η 3η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Ίσως…

Εκτίμηση ζημιών στη φυτική παραγωγή εξαιτίας των πρόσφατων ακραίων καιρικών φαινομένων

Εκτίμηση ζημιών στη φυτική παραγωγή εξαιτίας των πρόσφατων ακραίων καιρικών φαινομένων

Ο Ζήσης Τζηκαλάγιας προεδρεύει σε ιατρικό πνευμονολογικό συνέδριο

Με θέμα: «Νεότερα δεδομένα στην πρόληψη και αντιμετώπιση του καρκίνου του πνεύμονα»

Σειρά ζητημάτων και ερωτημάτων στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής από την Μαρία Αντωνίου για το Αστεροσκοπείο Αθηνών, στο πλαίσιο ενίσχυσης και περαιτέρω αξιοποίησής του

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών ως φορέας παροχής εξειδικευμένων υπηρεσιών διαχείρισης – αντιμετώπισης…