Για τα λάθη στη διαχείριση της πανδημίας, για τις απειλές που δέχθηκε και για το Πάσχα στο χωριό μίλησε η Ματίνα Παγώνη την Πέμπτη (10/02).

Η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) Ματίνα Παγώνη μίλησε την Πέμπτη (10/02) για την πορεία της πανδημίας, παραδεχόμενη πως έγιναν λάθη, ανέφερε πως «θα πετάξουμε τις μάσκες, όταν εμβολιαστούμε κατά 90%», ενώ αποκάλυψε πως δέχθηκε απειλές.

«Εστιάζαμε λανθασμένα στην επιπλοκή του εμβολίου»

Συγκεκριμένα, σε σχετική συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1, η Ματίνα Παγώνη ανέφερε: «Έγιναν λάθη. Κάναμε πολλά λάθη όλοι μας. Κάναμε λάθος όταν ξεκίνησε η πανδημία, ενημερώναμε λέγοντας και εστιάζοντας στην επιπλοκή του εμβολίου, μιλώντας όλοι για θρομβώσεις, δεν ήταν σωστό αυτό που κάναμε, και δεν λέγαμε τις επιπλοκές από τη νόσο, σε όλα τα όργανα, που είναι μεγάλα τα ποσοστά. Εκεί ήταν το μεγάλο λάθος όλων μας. Παρασυρθήκαμε αυτό είναι η αλήθεια. Το κατάλαβα γρήγορα και άρχισα να μιλάω πιο απλά και να προσεγγίζω τον κόσμο».
Ακόμα, η ίδια πρόσθεσε: «Τα πράγματα ήταν και συνεχίζουν να είναι δύσκολα. Ούτε εμείς περιμέναμε ότι οι θάνατοι θα συνεχίσουν να είναι τόσο υψηλοί. Οι ασθενείς αυτοί είναι πάνω από 60 με υποκείμενα νοσήματα και το 85% είναι ανεμβολίαστοι, αυτό μην το ξεχνάτε. Στη Δανία είναι 90% εμβολιασμένοι. Δεν μπορούμε να κάνουμε συγκρίσεις. Πάνω από 300.000 δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση, άρα είναι λογικό ένα ποσοστό να έχουμε και θανάτους. Ο κάθε θάνατος για εμάς είναι μια ήττα. Εμείς δεν κάναμε, όμως, διαλογή για την διασωλήνωση όπως, π.χ., έγινε η Ιταλία που έχει και τις καλύτερες ΜΕΘ. Τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού ευθύνονται και σε λάθη που κάναμε αλλά και στον φόβο για τα mRΝΑ εμβόλια Στόχος είναι να ανέβει το ποσοστό εμβολιασμού για να καλύψουμε όλες τις παραλλαγές. Μέχρι τώρα τις έχουμε καλύψει. Για να αλλάξει η ζωή μας και να πετάξουμε τις μάσκες. Όταν οι εμβολιασμοί φτάσουν στο 90%, δεν θα χρειαστεί να φοράμε μάσκες».

«Έχω δεχθεί απειλές»

Η Ματίνα Παγώνη, σε άλλο σημείο των δηλώσεών της στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» και στον Νίκο Χατζηνικολάου, αποκάλυψε πως «έχει δεχθεί απειλές».
Χαρακτηριστικά, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ πρόσθεσε: «Έχω δεχτεί απειλές, με ανησύχησε αλλά όταν αποφασίζεις να βγεις στην τηλεόραση, μέσα στο πρόγραμμα υπάρχουν και αυτά. Χρειάζεται ψυχραιμία. Αν αισθάνεσαι μεγάλη ανασφάλεια, πας στην Αστυνομία, αλλιώς απαντάς ήρεμα. Εγώ στο κινητό μου μιλάω διαδικτυακά με αρνητές και ενώ με έβριζαν στην αρχή, τώρα με αναγνωρίζουν.
Τέλος, η ίδια εξέφρασε την εκτίμηση πως το Πάσχα θα εορταστεί στο χωριό, λέγοντας: «Θα κάνουμε Πάσχα στο χωριό, το πιστεύω. Θα προχωρήσουμε τους εμβολιασμούς, έρχεται και το πρωτεϊνικό εμβόλιο και θα μειωθούν σταδιακά οι δείκτες, θα διαχειριστούμε την Όμικρον. Εκλιπαρούμε, όμως να κάνουν την τρίτη δόση οι πολίτες».
You May Also Like

Φωτοβολταϊκό…παγκάκι στην πλατεία της Κοζάνης – Με αυτόνομο wi-fi και φόρτιση κινητού

Φωτοβολταϊκό…παγκάκι στην πλατεία της Κοζάνης – Με αυτόνομο wi-fi και φόρτιση κινητού

Για ποια καταστήματα δεν ισχύει το SMS των 2 ωρών

Table of Contents Hide Για ποια καταστήματα δεν ισχύει το SMS των…

ΗΠΑ: Πρώτη έγκριση για τροπολογία που μπλοκάρει την πώληση F-16 στην Τουρκία αν δεν σταματήσει τις υπερπτήσεις

Εγκρίθηκε η σχετική τροπολογία – Το επόμενο κοινοβουλευτικό στάδιο είναι η υπερψήφισή της…

Η ηλικία, είναι απλά ένας αριθμός.. και η ζωή, δεν μετριέται με αριθμούς

Η ηλικία, είναι απλά ένας αριθμός.. και η ζωή, δεν μετριέται με…

«Διπλωματικός πυρετός» για τη Συρία – Στην Τουρκία ο Αμερικανός αντιπρόεδρος

«Διπλωματικός πυρετός» για τη Συρία – Στην Τουρκία ο Αμερικανός αντιπρόεδρος

Καθαρά Δευτέρα : Οι ερωτήσεις «παγίδα» της Αστυνομίας – Τα SOS για να μην πληρώσετε «χρυσά» τα Σαρακοστιανά

Table of Contents Hide Καθαρά Δευτέρα : Οι ερωτήσεις «παγίδα» της Αστυνομίας…

Η Τουρκία έστειλε συλλυπητήρια στην Ελλάδα μετά το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη

«Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στους συγγενείς εκείνων που έχασαν τη ζωή τους σε αυτό το τραγικό δυστύχημα, καθώς και στο λαό και την κυβέρνηση της Ελλάδας»

Πρόεδρος ΟΛΜΕ: Να ανοίξουν τα σχολεία μετά τις γιορτές και με τεστ

Πρόεδρος ΟΛΜΕ: Να ανοίξουν τα σχολεία μετά τις γιορτές και με τεστ

Κορονοϊός: Η Νοτιοαφρικανική μετάλλαξη ίσως αχρηστεύσει τα εμβόλια! Μέχρι και 64 φορές πιο ανθεκτική

Τα εμβόλια κατά του κορονοϊού πιθανώς θα χρειαστούν ανασχεδιασμό φέτος, προκειμένου να παρέχουν αποτελεσματικότερη προστασία έναντι…

«Εμείς, Οι Λαοί Του Αμαζονίου, Είμαστε Γεμάτοι Φόβο. Σύντομα, Θα Είστε Κι Εσείς»

Table of Contents Hide “Καταστρέφετε τα εδάφη μας, δηλητηριάζετε τον πλανήτη και…