«Μαύρη» πρόβλεψη ΠΟΥ για κορονοϊό, «δεν θα ηττηθεί μέχρι το τέλος του έτους»

Είναι μη ρεαλιστικό να πιστεύει η ανθρωπότητα ότι θα απαλλαγεί από την πανδημία της Covid-19 μέχρι το τέλος του έτους, τόνισε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), όμως ο Μάικλ Ράιαν, εκτελεστικός διευθυντής του προγράμματος εκτάκτων αναγκών του ΠΟΥ, δήλωσε ότι εξακολουθεί να είναι εφικτό να μειωθούν οι αριθμοί νοσηλευομένων και θανάτων.

Ωστόσο, η πανδημία παραμένει επιθετική, ειδικά μετά τη νέα αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων αυτήν την εβδομάδα μετά από επτά συνεχόμενες εβδομάδες μείωσης. «Θα ήταν πολύ πρόωρο και, νομίζω, μη ρεαλιστικό να σκεφτόμαστε ότι θα τελειώσουμε με αυτόν τον ιό μέχρι το τέλος του έτους. Νομίζω ότι σε αυτό που μπορούμε να δώσουμε ένα τέλος, εάν είμαστε έξυπνοι, είναι στις εισαγωγές στα νοσοκομεία, στους θανάτους και στις τραγωδίες που σχετίζονται με αυτήν την πανδημία».

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο ΠΟΥ επικεντρώνεται στη διατήρηση της μετάδοσης του ιού σε χαμηλά επίπεδα, συμβάλλοντας στην πρόληψη εμφάνισης παραλλαγών και στη μείωση του αριθμού των μολυσμένων ατόμων. Ο εμβολιασμός όσων βρίσκονται στην πρώτη γραμμή καταπολέμησης της πανδημίας των πλέον ευάλωτων εργαζομένων στον τομέα υγείας θα «εξαλείψουν τον φόβο και την τραγωδία της πανδημίας».

Ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, έχει εκφράσει την επιθυμία να ξεκινήσει ο εμβολιασμός των εργαζομένων στον τομέα της υγείας σε κάθε χώρα του πλανήτη τις πρώτες 100 ημέρες του έτους – που σημαίνει ότι απομένουν 40 ημέρες για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος.

Χαιρέτισε την έναρξη των εμβολιασμών στην Γκάνα και την Ακτή Ελεφαντοστού, που έγιναν οι πρώτες χώρες που ξεκίνησαν τους εμβολιασμούς μέσω του προγράμματος διανομής εμβολίων στις φτωχότερες χώρες COVAX.

«Είναι ενθαρρυντικό να βλέπουμε τους εργαζομένους στον τομέα της υγείας σε χώρες με χαμηλό εισόδημα να αρχίζουν να εμβολιάζονται, αλλά είναι ατυχές ότι αυτό συμβαίνει σχεδόν τρεις μήνες αφότου ορισμένες από τις πλουσιότερες χώρες ξεκίνησαν τις εκστρατείες εμβολιασμού τους».

«Και είναι ατυχές το γεγονός ότι ορισμένες χώρες εξακολουθούν να δίνουν προτεραιότητα στον εμβολιασμό νεότερων ενηλίκων με χαμηλότερο κίνδυνο ασθένειας στους δικούς τους πληθυσμούς, αντί των εργαζομένων στον τομέα της υγείας και των ηλικιωμένων αλλού», είπε, χωρίς να αναφέρει ονομαστικά χώρες.

dikaiologitika.gr

You May Also Like

Χαράλαμπος Γώγος: Αρνητικός στις πασχαλινές μετακινήσεις και άνοιγμα της εστίασης νωρίτερα – Επικίνδυνα τα κορονοπάρτι

Χαράλαμπος Γώγος: Αρνητικός στις πασχαλινές μετακινήσεις και άνοιγμα της εστίασης νωρίτερα –…

Μάσκες και Γάντια από την Π.Ε. Καστοριάς σε Νοσοκομείο, ΕΚΑΒ, Αστυνομία, Πυροσβεστική & Στρατό

Μάσκες και Γάντια από την Π.Ε. Καστοριάς σε Νοσοκομείο, ΕΚΑΒ, Αστυνομία, Πυροσβεστική…

«Βόμβα» από Μπουρλά: Ούτε σε 10 χρόνια δεν θα γλυτώσουμε από τον ιό – Τον Απρίλιο το εμβόλιο για την Ομικρον

Table of Contents Hide «Βόμβα» από Μπουρλά: Ούτε σε 10 χρόνια δεν…

Κορονοϊός: Ποιες επιχειρήσεις και καταστήματα κλείνουν τις επόμενες ημέρες

Κορονοϊός: Ποιες επιχειρήσεις και καταστήματα κλείνουν τις επόμενες ημέρες

Κορονοϊός: Αποτελεσματικά τα εμβόλια Pfizer και AstraZeneca κατά της ινδικής και της βρετανικής μετάλλαξης

Κορονοϊός: Αποτελεσματικά τα εμβόλια Pfizer και AstraZeneca κατά της ινδικής και της…

Πού εντοπίστηκαν τα κρούσματα στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας κατά το Σαββατοκύριακο

Πού εντοπίστηκαν τα  κρούσματα στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας κατά το Σαββατοκύριακο

Μετακίνηση εκτός νομού: Πότε επιτρέπεται – Το «παραθυράκι» και οι 4 λόγοι

Μετακίνηση εκτός νομού: Πότε επιτρέπεται – Το «παραθυράκι» και οι 4 λόγοι

Εμβόλιο κορονοϊού: Τι πρέπει να ξέρουν όσοι έχουν ΧΑΠ, άσθμα ή κάνουν χημειοθεραπεία

Εμβόλιο κορονοϊού: Τι πρέπει να ξέρουν όσοι έχουν ΧΑΠ, άσθμα ή κάνουν…