Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η ενημερωτική εκδήλωση του Δήμου Νεστορίου για το έργο Cult2Routes που διεξήχθη στον χώρο του River Party την Κυριακή 25/07 το απόγευμα.

Πλήθος επισκεπτών και επισήμων μεταξύ των οποίων, η κα. Μαρία Αντωνίου, δ/ντρια του πρωθυπουργικού γραφείου στην Θες/νίκη, ο βουλευτής Καστοριάς κος Τζηκαλάγιας, ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς κος Σαββόπουλος, ο εκτελεστικός γραμματέας της Περιφέρειας κος Γρηγοριάδης, ο συντονιστής της Κοινής Τεχνικής Γραμματείας του Interreg Ελλάδα-Αλβανία κος Παπαδόπουλος, ο πρόεδρος του οικονομικού επιμελητηρίου Κοζάνης κος Κοεμτζόπουλος, ο αντιδήμαρχος τουρισμού Καστοριάς κος Ρήμος έδωσαν το παρόν και απεύθυναν χαιρετισμό στην εκδήλωση.

Ο επικεφαλής του Interreg για το πρόγραμμα Ελλάδα-Αλβανία κος Παπαδόπουλος επέλεξε να μετάσχει στην ενημερωτική εκδήλωση για το πρόγραμμα Cult2Routes μέσα από πολλά εγκεκριμένα έργα, δίνοντας το δικό του στίγμα μέσα και από την αναφορά του για το καινούργιο πρόγραμμα Interreg της περιόδου 2021-2027 που αναμένεται να ξεκινήσει από την καινούργια χρονιά.

Την εκδήλωση χρωμάτισαν μουσικά με τα χάλκινα τους, το βραβευμένο συγκρότημα ‘Grass band by Nikos Rallis’ με ακούσματα του τόπου μας οι οποίοι και ενθουσίασαν τους παρευρισκόμενους.

Το έργο Cult2RoutesΑναδυόμενος πολιτιστικός τουρισμός με την ανακάλυψη περιπατητικών και πολιτιστικών διαδρομών στην διασυνοριακή περιοχή’, υλοποιείται στα πλαίσια του Interreg Ελλάδα-Αλβανία και διαρκεί συνολικά 2 χρόνια με κύρια επιδίωξη του την προώθηση και προβολή του εναλλακτικού τουρισμού στην ευρύτερη περιοχή με κορωνίδα την περιοχή του Γράμμου όπου λαμβάνουν χώρα οι περισσότερες δράσεις.

Το Έργο Cult2Routes θέτει στο επίκεντρο των δράσεων του τον περιπατητικό/εναλλακτικό τουρισμό με κύρια δράση του την χαρτογράφηση, ψηφιοποίηση και σήμανση των πεζοπορικών και ορειβατικών μονοπατιών του Γράμμου ενώ προσπαθεί να αποτυπώσει με ακρίβεια τον πολιτιστικό πλούτο της περιοχής καταγράφοντας μνημεία, αρχιτεκτονικά στοιχεία και σημεία ενδιαφέροντος που θα συναντήσει ο περιπατητής στο διάβα του. Εκτός από την χαρτογράφηση και την ανάπτυξη ψηφιακών εργαλείων για τον περιπατητή και τον επαγγελματία που δραστηριοποιείται στην περιοχή, το πρόγραμμα δίνει βαρύτητα στην κατάρτιση των επαγγελματιών του τουρισμού και στην συνεργασία μεταξύ τους ώστε να αναπτύξουν από κοινού ‘ταξιδιωτικά πακέτα τουρισμού εμπειρίας’ όπου ο ταξιδιώτης θα μπορεί να ζήσει μία μοναδική εμπειρία, να γευτεί τις μοναδικές γεύσεις της περιοχής, να ξεναγηθεί στα πολιτιστικά μνημεία της περιοχής, να περπατήσει στον μοναδικό φυσικό τοπίου του Γράμμου, να μάθει για την ιστορία και τους μύθους που συνοδεύουν τα μονοπάτια, να γνωρίσει τους ντόπιους, τις συνήθειες, τα ήθη και τα έθιμα τους.

Ενημερωθείτε για τις δράσεις και τις εκδηλώσεις του προγράμματος Cult2Routes μέσα από την ιστοσελίδα του έργου www.cult2routes.eu και τις σελίδες στα social media.

facebook: @Cult2Routes @Cult2Routes official

https://www.facebook.com/Cult2Routes-104594131766959

Instangram: @Cult2Routes, @Cult2Routes_Nestorio

https://www.instagram.com/cult2routes.nestorio/

youtube: https://www.youtube.com/channel/UC7f1lz19-WzQew6ifNBjcRA

Twitter: @Cult2R

 

You May Also Like

Αγρυπνία για την Παναγία την Γοργοεπήκοο στην Μητρόπολη Καστοριάς

Αγρυπνία για την Παναγία την Γοργοεπήκοο στην Μητρόπολη Καστοριάς

“Άνθρωποι που τιμούν τη στολή που φορούν με το εθνόσημο στο στήθος”

Συγχαρητήριο μήνυμα της Μαρίας Αντωνίου στους Πυροσβέστες μας

Η Μαρία Σπυροπούλου είναι το καμάρι της Καστοριάς

Η διάδοχος του Αϊνστάιν είναι γυναίκα και μάλιστα Ελληνίδα

Η κορυφαία όπερα «Το ελιξίριο του Έρωτα» του Gaetano Donizetti στην Καστοριά

  Η κορυφαία όπερα «Το ελιξίριο του Έρωτα» του Gaetano Donizetti στην…

Δήμος Καστοριάς: Έναρξη υποβολής αιτήσεων για τους Παιδικούς Σταθμούς

Η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Καστοριάς ανακοινώνει την έναρξη υποβολής αιτήσεων για τις…

“Βαρύς ο πέλεκυς” για την Καστοριά, από την Πειθαρχική Επιτροπή της Ε.Π.Ο.

“Βαρύς ο πέλεκυς” για την Καστοριά, από την Πειθαρχική Επιτροπή της Ε.Π.Ο.

Επιτροπή Αγροτικού Μπλόκου Καστοριάς: Στις 4 Φλεβάρη η Γενική Συνέλευση των Αγροτών

Επιτροπή Αγροτικού Μπλόκου Καστοριάς: Στις 4 Φλεβάρη η Γενική Συνέλευση των Αγροτών

Ζήσης Τζηκαλάγιας: Δώσε αίμα σώζεις κάποιου τη ζωή, ΜΕΙΝΕ σπίτι σώζεις και την δίκη σου ζωή

Ζήσης Τζηκαλάγιας: Δώσε αίμα σώζεις κάποιου τη ζωή, ΜΕΙΝΕ σπίτι σώζεις και…