Μετέωρα. Ο “κρεμαστός παράδεισος” της Ελλάδας από ψηλά

Ίσως και να πρόκειται για ένα από τα 10 πιο αξιοθαύμαστα σημεία όχι της Ελλάδας, αλλά ολόκληρου του πλανήτη μας.

Φωτογραφία από Antonios Ntoumas

Τα Μετέωρα ακόμα και αν τα έχεις δει πολλές φορές μέσα από την οθόνη της τηλεόρασης η του υπολογιστή σου για να τα αντιληφθείς σε μέγεθος και ομορφιά πρέπει απλά και μόνο να τα επισκεφτείς.

Η ομορφιά απαράμιλλη αλλά και απερίγραπτη από αυτές που σε αφήνουν με το στόμα ανοιχτό και σε καθηλώνουν. Ίσως να είναι και το μοναδικό μέρος στον κόσμο όπου νιώθεις να πετάς και όχι να πατάς στη γη.

Μάλιστα θα ήθελες να πετάς τόσο καλά ώστε να πλανάρεις με άνεση ανάμεσα στους τεράστιους πέτρινους ογκόλιθους και να απολαμβάνεις την υπέροχη θέα της Καλαμπάκας από ψηλά.

Τα Μετέωρα είναι ένα σύμπλεγμα από τεράστιους σκοτεινόχρωμους βράχους που υψώνονται έξω από την Καλαμπάκα, κοντά στα πρώτα υψώματα της Πίνδου και των Χασίων. Τα μοναστήρια που είναι χτισμένα στις κορυφές κάποιων από τους βράχους αποτελούν σήμερα το δεύτερο πλέον σημαντικό μοναστικό συγκρότημα στην Ελλάδα, μετά το Άγιο Όρος.

Από τα τριάντα που υπήρξαν ιστορικά, σήμερα λειτουργούν μόνον έξι, τα οποία, από το 1988, περιλαμβάνονται στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Οι γεωλογικές μεταβολές των αιώνων ανύψωσαν και αποσφήνωσαν αυτό το τμήμα γης, όταν αποτραβήχτηκαν τα νερά στο Αιγαίο.

Η ομάδα Up Drones θέλησε να αναδείξει την αλλόκοσμη αυτή ομορφιά των Μετεώρων και το αποτέλεσμα είναι κάτι παραπάνω από απολαυστικό.

 

 

Ελπίζουμε έστω και νοερά να σας ταξιδέψαμε στα υπέροχα Μετέωρα και να νιώσατε έστω και για λίγο πως πετάτε μαζί μας και για ακόμα μια φορά υπερήφανοι ως κάτοικοι της ομορφότερης χώρας του κόσμου.

dinfo.gr

 

You May Also Like

Καστοριά: Τα αποτελέσματα των Εκλογών για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια

Καστοριά: Τα αποτελέσματα των Εκλογών για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια

Δήμος Καστοριάς: Μηνιαία Δραστηριότητα | Μάρτιος 2025

Στόχος του Δήμου Καστοριάς είναι η ανάπτυξη της περιοχής και η βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών.

Κινητοποιήσεις Μηλοπαραγωγών-Αγροτών στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς

Παράσταση Διαμαρτυρίας, πραγματοποίησαν σήμερα, Τρίτη 15 Νοεμβρίου, οι μηλοπαραγωγοί και ο αγροτικός…

Έμπρακτη στήριξη του Σωματείου “Δεσμός” προς τον οργανισμό “Κέλετρον Αγάπη για το Παιδί”

Ο εθελοντικός οργανισμός «Κέλετρον Αγάπη για το Παιδί» την Παρασκευή 23 Ιουνίου,…

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η επιμορφωτική ημερίδα με θέμα «Δικαιώματα Πνευματικής Ιδιοκτησίας Δημιουργών Φωτογράφων»

«Δικαιώματα Πνευματικής Ιδιοκτησίας Δημιουργών Φωτογράφων – Περιορισμοί GDPR και Προκλήσεις στην Εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης»,

Αυτοψία στις περιοχές που επλήγησαν από την κακοκαιρία

«Θα πιέσουμε για την άμεση καταγραφή των ζημιών και την καταβολή των αποζημιώσεων», δήλωσε ο Δήμαρχος

Καστοριά: Αρκούδα μπήκε εντός κτήματος και προξένησε τεράστια ζημιά. Κατέσφαξε οικόσιτα ζώα

Καστοριά: Αρκούδα μπήκε εντός κτήματος και προξένησε τεράστια ζημιά. Κατέσφαξε οικόσιτα ζώα

Αποτελέσματα αγώνων τμημάτων του Α.Σ. Καστοριάς_άροσις

Αποτελέσματα αγώνων τμημάτων του Α.Σ. Καστοριάς_άροσις

Ζήσης Τζηκαλάγιας:”Ένα χρόνο μετά ο Κωστής Μουσουρούλης ξανά στην Καστοριά”

Ζήσης Τζηκαλάγιας:”Ένα χρόνο μετά ο Κωστής Μουσουρούλης ξανά στην Καστοριά”

Οι Κυριακές στην Εύξεινο Λέσχη Άργους Ορεστικού γεμάτες χορό και καλή διάθεση

Οι Κυριακές στην Εύξεινο Λέσχη Άργους Ορεστικού γεμάτες χορό και καλή διάθεση