«Με ενισχυμένες παρεμβάσεις θα απαντήσουμε στα ζητήματα της μεταλιγνιτικής περιόδου» τόνισε ο Περιφερειάρχης σε σύσκεψη για το θέμα

 

Συνάντηση με αποκλειστικό θέμα τις πρωτοβουλίες που θα πρέπει να αναληφθούν για τη μετάβαση της περιοχής στη λεγόμενη μεταλιγνιτική περίοδο είχε το πρωί της Δευτέρας 13 Νοεμβρίου στην Περιφέρεια, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης με το δήμαρχο Εορδαίας και πρόεδρο του δικτύου Ενεργειακών Δήμων Σάββα Ζαμανίδη, το δήμαρχο Κοζάνης Λευτέρη Ιωαννίδη, εκπροσώπους φορέων και υπηρεσιακά στελέχη.

 

«Το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν συναντήσεις στα αρμόδια υπουργεία και ενημέρωση του Πρωθυπουργού, ώστε με ενισχυμένες παρεμβάσεις να απαντήσουμε στις προκλήσεις του αύριο» τόνισε ο Περιφερειάρχης, αναφερόμενος στις πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν από κοινό σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο και θα δώσουν προοπτικές ανάπτυξης.

Ο Δήμαρχος Εορδαίας Σάββας Ζαμανίδης, με την ιδιότητα και του προέδρου του δικτύου ενεργειακών δήμων, επισήμανε πως  η περιοχή αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα που οφείλονται στο στρεβλό μοντέλο ανάπτυξης που υπήρξε μέχρι τώρα.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης ανέφερε ότι «το επόμενο διάστημα και συγκεκριμένα στις 11 και 12 Δεκεμβρίου θα γίνει συνάντηση στο Στρασβούργο για τις περιοχές που χρήζουν στήριξης, λόγω αλλαγής ενεργειακού μοντέλου» και πρόσθεσε ότι απαιτείται συναντίληψη, αξιοποίηση των δυνατοτήτων και των εργαλείων, δουλειά και στρατηγική σκέψη.

 

You May Also Like

Πανελλαδικός Ταυτόχρονος Δημόσιος Θηλασμός 2017 “Στηρίζουμε τον θηλασμό – Μαζί!”

Πανελλαδικός Ταυτόχρονος Δημόσιος Θηλασμός 2017 “Στηρίζουμε τον θηλασμό – Μαζί!”

Σε πλήρη εξέλιξη οι εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης του 4ου Γυμνασίου Καστοριά

Σε πλήρη εξέλιξη οι εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης του 4ου Γυμνασίου Καστοριά

Σύνδεσμος Ελλήνων Γουνοποιών: «Προτάσεις για στήριξη των επιχειρήσεων λόγω κορονοϊού»

Σύνδεσμος Ελλήνων Γουνοποιών: «Προτάσεις για στήριξη των επιχειρήσεων λόγω κορονοϊού»

Δήμος Γρεβενών: Δωρεάν rapid test από τον ΕΟΔΥ στην Κεντρική Πλατεία

Δήμος Γρεβενών: Δωρεάν rapid test από τον ΕΟΔΥ στην Κεντρική Πλατεία

«Η ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ -ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;» -Συλλαλητήριο Τετάρτη 15 Νοέμβρη 2023

Κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Καστοριάς