Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή υλοποιείται η τηλεκπαίδευση στις Σχολές του ΟΑΕΔ

 

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή εξελίσσεται η υλοποίηση της σύγχρονης και ασύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στις Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ) Μαθητείας, στα Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) και στις Σχολές ΑμεΑ του Οργανισμού, αξιοποιώντας πλήρως τα ψηφιακά εργαλεία και τις υπηρεσίες της Google μέσω της πλατφόρμας “G Suite for Education”.

Στο διάστημα από τις 22 Απριλίου μέχρι και τις 11 Μαΐου πραγματοποιήθηκαν 10.209 εξ αποστάσεως μαθήματα στις εκπαιδευτικές δομές του Οργανισμού. Ειδικότερα, στις 49 ΕΠΑΣ υλοποιήθηκαν 6.237 εξ αποστάσεως μαθήματα, στα 29 ΙΕΚ 3.165 και στις 2 Σχολές ΑμεΑ 807, τα οποία αντιστοιχούν σε 27.586 διδακτικές ώρες, με τη συμμετοχή 7.271 μαθητών και σπουδαστών και 1.342 εκπαιδευτικών του ΟΑΕΔ. Σε αυτό το χρονικό διάστημα, καλύφθηκε μέσω τηλεκπαίδευσης το 78% των προβλεπόμενων διδακτικών ωρών (θεωρητικών και μερικώς εργαστηριακών) σε ΕΠΑΣ και ΙΕΚ.

Η Διοίκηση του ΟΑΕΔ ευχαριστεί θερμά τους μαθητές και σπουδαστές για τη συμμετοχή τους, τους εκπαιδευτικούς για τον επαγγελματισμό και το υψηλό αίσθημα ευθύνης που επιδεικνύουν, τα στελέχη πληροφορικής για την αποτελεσματική υποστήριξη, καθώς και τα αρμόδια στελέχη της Γενικής Διεύθυνσης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης για τον σχεδιασμό και την επιτυχημένη υλοποίηση του όλου εγχειρήματος, καθ’ όλη τη διάρκεια της αναστολής εκπαιδευτικής λειτουργίας εξαιτίας της πανδημίας.

Με αφορμή τα παραπάνω αποτελέσματα, ο Διοικητής του ΟΑΕΔ Σπύρος Πρωτοψάλτης δήλωσε: «Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και σπουδαστές, εκπαιδευτικούς και διοικητικό προσωπικό για την ταχύτατη και επιτυχημένη υλοποίηση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και κατάρτισης που αποτελεί προτεραιότητα του ΟΑΕΔ. Παρά το πολύ στενό χρονοδιάγραμμα, κατάφεραν μέσα από συντονισμένη και εντατική προσπάθεια να εμπεδώσουν και να εφαρμόσουν καινοτόμα ψηφιακά εργαλεία, εξασφαλίζοντας τη διατήρηση της επαφής μεταξύ τους αλλά και με την εκπαιδευτική διαδικασία κατά την περίοδο των έκτακτων μέτρων. Η ενεργοποίηση της τηλεκπαίδευσης αποτελεί παρακαταθήκη για την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση του ΟΑΕΔ και στόχος μας είναι η περαιτέρω ανάπτυξη και αξιοποίησή της».

Υπενθυμίζεται ότι η σταδιακή επαναλειτουργία των ΕΠΑΣ και ΙΕΚ ΟΑΕΔ θα ξεκινήσει στις 18 Μαΐου και η αναστολή λειτουργίας των Σχολών ΑμεΑ και των Βρεφονηπιακών Σταθμών του ΟΑΕΔ συνεχίζεται μέχρι νεωτέρας.

You May Also Like

Τζανάκης: Το πιθανότερο σενάριο για Αύγουστο δείχνει 4.000 κρούσματα ημερησίως

Τι πρέπει να γίνει με τις κατασκηνώσεις για να μην μετατραπούν σε…

Η Εύα Καϊλή σκέφτηκε να βάλει τέλος στη ζωή της, γράφει «Το ΒΗΜΑ της Κυριακής»

Table of Contents Hide «Πέρασαν στιγμές που σκέφτηκα να τελειώσω το μαρτύριο…

Η αντίδραση της δημοσιογράφου που πήρε τη συνέντευξη από τον Μητσοτάκη για τα Γλυπτά-«Η Ντάουνινγκ Στριτ έχει ταραχθεί»

«Τεράστια αντίδραση, δεδομένου ότι αυτό το θέμα είναι μακροχρόνιο μεταξύ των δύο χωρών…»

Θεσσαλονίκη: Πατίνια, ποδήλατα, λάστιχα και μπαταρίες έβγαλαν οι δύτες από τον βυθό του Θερμαϊκού Κόλπου

Πρόκειται για σκουπίδια και αντικείμενα που ρίχνουν μέσα οι κάτοικοι, όπως σημειώνουν οι υπεύθυνοι του ΟΛΘ

Κατάσχεση πάνω από 500 άγριων πουλιών σε οικία σεσημασμένου λαθροθήρα στον Ασπρόπυργο

Κατάσχεση πάνω από 500 άγριων πουλιών σε οικία σεσημασμένου λαθροθήρα στον Ασπρόπυργο

Υπεγράφη η Σύμβαση για τη δωρεά 50 κλινών ΜΕΘ από τη Βουλή στο νοσοκομείο «Σωτηρία» ύψους 8 εκ. ευρώ

Υπεγράφη η Σύμβαση για τη δωρεά 50 κλινών ΜΕΘ από τη Βουλή…

Σε απόλυτη επαγρύπνηση το ΥΠΑΑΤ για την αποφυγή μετάδοσης της αφρικανικής πανώλους των χοίρων

Σε απόλυτη επαγρύπνηση το ΥΠΑΑΤ για την αποφυγή μετάδοσης της αφρικανικής πανώλους…

Καθαρά Δευτέρα και Πάσχα 2019: Οι ημερομηνίες για όλες τις αργίες

Καθαρά Δευτέρα και Πάσχα 2019: Οι ημερομηνίες για όλες τις αργίες