Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Καστοριά η εκδήλωση με θέμα την Πολιτική Συνοχή στην Π.Δ.Μ.

 

Εκδήλωση με θέμα «Η Πολιτική της Συνοχής στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας-Έργα που γεφυρώνουν το χθες με το αύριο», διοργάνωσε την Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017 η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος.

Στο επίκεντρο της εκδήλωσης βρέθηκε η συμβολή των ευρωπαϊκών διαρθρωτικών και αναπτυξιακών ταμείων στην άμβλυνση των ανισοτήτων, καθώς η πολιτική της συνοχής είναι η διαχρονικότερη δέσμευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση ο Περιφερειάρχης Θεόδωρος Καρυπίδης αναφέρθηκε στη σημασία της συνοχής και της ειλικρίνειας «ως προϋπόθεσης για τον τρόπο που συζητάμε με τους πολίτες και λαμβάνουμε αποφάσεις», όπως χαρακτηριστικά τόνισε. «Θέλουμε την εμπειρία του υγιούς χθες για να περάσουμε σ’ ένα υγιές αύριο και εργαζόμαστε για μια Ευρώπη της συνοχής, των λαών, του δικαίου και όχι των αγορών» κατέληξε ο Περιφερειάρχης.

 

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο προϊστάμενος της Εθνικής Αρχής Συντονισμού Γιάννης Φίρμπας και η εκπρόσωπος της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Πολιτικής της Ε.Ε. Μυρτώ Ζορμπαλά, ενώ για τη συμβολή των διαρθρωτικών ταμείων σε διαφόρους τομείς μίλησαν οι Δήμαρχοι Καστοριάς και Κοζάνης, Ανέστης Αγγελής και Λευτέρης Ιωαννίδης αντίστοιχα, ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου/ Παραρτήματος Δυτικής Μακεδονίας Μανώλης Καρακάσης, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κώστας Κωνσταντόπουλος, ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοοσπονδίας ΑμεΑ Δυτικής Μακεδονίας Βασίλης Κούτσιανος, ο διευθυντής ανάπτυξης και σχεδιασμού της ΔΙΑΔΥΜΑ Α.Ε. Κώστας Τσιόπτσιας και η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Καστοριάς Ανδρομάχη Σκρέκα.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκαν μέσω slide show εμβληματικά έργα που έγιναν στη Δυτική Μακεδονία μέσω των ευρωπαϊκών ταμείων.

You May Also Like

Εκδήλωση παρουσίας της 19χρονης συγγραφέως βιβλίων Ιστορίας, Ευαγγελίας Λάππα

Στην αυλή του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα

Π.Ε. Καστοριάς: Οι  εκδηλώσεις μνήμης της 14ης Σεπτεμβρίου, της Ημέρας Εθνικής Μνήμης Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό  Κράτος

Π.Ε. Καστοριάς: Οι  εκδηλώσεις μνήμης της 14ης Σεπτεμβρίου, της Ημέρας Εθνικής Μνήμης…

Τα δρομολόγια του καραβιού «ΟΛΥΜΠΙΑ» για το τριήμερο 24,25,26 Ιουνίου 2022

Τα δρομολόγια του καραβιού «ΟΛΥΜΠΙΑ» για το τριήμερο 24,25,26 Ιουνίου 2022

Ο Δήμος Καστοριάς ήταν παρών από την πρώτη στιγμή. Έκανε το καθήκον του και με το παραπάνω και στάθηκε επάξια στο ύψος των περιστάσεων

Table of Contents Hide Τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης: Η αναπάντεχη πανδημία και…

Ζ. Τζηκαλάγιας: Σόμπες ακόμη ανάβουν στην Κλεισούρα,αλλά ζεστή καρδιά παντού για τη Ν.Δ.

Περιοδεία σε Κλεισούρα, Βασιλειάδα και Λιθιά

Δένδιας σε Γερμανούς: Είμαστε έντονα απογοητευμένοι μαζί σας για α) Υποβρύχια, β) Κυρώσεις Τουρκία, γ) Λιβύη, δ) Πολ. Αποζημιώσεις

Table of Contents Hide Δένδιας σε Γερμανούς: Είμαστε έντονα απογοητευμένοι μαζί σας…

Ο Μορφωτικός Σύλλογος η Ορεστίς Άργους Ορεστικού έκοψε την καθιερωμένη Βασιλόπιτα του, στο κέντρο Ακρόαμα.

Ο Μορφωτικός Σύλλογος η Ορεστίς Άργους Ορεστικού έκοψε την καθιερωμένη Βασιλόπιτα του, στο κέντρο Ακρόαμα.

Συνελήφθησαν 2 άτομα στην Φλώρινα σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν Εντάλματα Σύλληψης

Συνελήφθησαν 2 άτομα στην Φλώρινα σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν Εντάλματα Σύλληψης