Μητσοτάκης: «Ανάπτυξη για όλους και το μέρισμα της να αφορά πρωτίστως τη νέα γενιά»

Μία σειρά παρεμβάσεων και ένα συνολικό πακέτο για το πώς η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται τις μεταρρυθμίσεις και τον νέο κύκλο ανάπτυξης ο οποίος ανοίγεται μπροστά, θα παρουσιάσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στην 85η ΔΕΘ, όπως ανέφερε στη γενική συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων.

«Η ανάπτυξη αυτή θα πρέπει να έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά από την ανάπτυξη την οποία είχαμε γνωρίσει στο παρελθόν. Να είναι μία ανάπτυξη με περισσότερες επενδύσεις, περισσότερη εξωστρέφεια με έμφαση στην πρόκληση της κλιματικής αλλαγής και του ψηφιακού μετασχηματισμού», είπε ο πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος στην κυβέρνηση τόνισε ότι «δεν δίστασε μία κεντροδεξιά κυβέρνηση να δαπανήσει σημαντικότατους πόρους για να θωρακίσει τη χώρα απέναντι σε μία πρωτοφανή υγειονομική και οικονομική κρίση».

Οι εξαγγελίες Μητσοτάκη στη ΔΕΘ σήμερα: Στήριξη και ώθηση στη νέα γενιά, κίνητρα για εργασία και φοροελαφρύνσεις
Ζήτησε από τον επιχειρηματικό κόσμο να έχει εμπιστοσύνη στην ελληνική κυβέρνηση αλλά και στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, τις οποίες χαρακτήρισε «ευοίωνες».

«Μπορεί να υπάρχουν ακόμα ανησυχίες, μπορώ να σας πω όμως με απόλυτη βεβαιότητα, ότι βρισκόμαστε στην αρχή ενός μεγάλου, ενός σημαντικού αναπτυξιακού κύκλου για τη χώρα μας. Και η μεγάλη πρόκληση για την κυβέρνηση είναι αυτή η ανάπτυξη να είναι μία ανάπτυξη για όλους και το μέρισμα της ανάπτυξης να αφορά όλους πρωτίστως τη νέα γενιά».

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ικανοποιημένος διότι από τους συμμετέχοντες στη γενική συνέλευση αναγνωρίζεται η στήριξη που παρέχει η κυβέρνηση στις επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Η Επιστρεπτέα Προκαταβολή είναι το πιο επιτυχημένο, γρήγορο και αποτελεσματικό μέτρο,σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης επιμελητηρίων Γιάννης Χατζηθεοδοσίου ευχαρίστησε τον κ. Μητσοτάκη για την παρουσία του και είπε πως είναι η πρώτη φορά που πρωθυπουργός παραβρίσκεται στη γενική συνέλευση της Ένωσης.

Στην τελετή αγιασμού ο Μητσοτάκης
Λίγο πριν τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΘ-Helexpo στην οποία θα συμμετέχει και ο πρωθυπουργός, τελέστηκε ο αγιασμός χοροστατούντος του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα thestival.gr, μετά το πέρας της τελετής του αγιασμού, ο Μητροπολίτης Άνθιμος ευχήθηκε «καλή έκθεση» χαρακτηρίζοντας την γιορτή για την Θεσσαλονίκη, με τον κ. Μητσοτάκης να απαντά: «Ευχαριστώ που με μνημονεύετε».

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί περίπτερα της Έκθεσης στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Υπενθυμίζεται ότι απόψε, στις 20:00, ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στα εγκαίνια της 85ης ΔΕΘ στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο. Την Κυριακή στις 13:00 θα παραχωρήσει συνέντευξη ΠΗΓΗ:https://www.iefimerida.gr/

You May Also Like

Η Ο.Λ.Μ.Ε. για την εισαγωγή των μαθητών στα τμήματα μουσικών σπουδών

Η Ο.Λ.Μ.Ε. για την εισαγωγή των μαθητών στα τμήματα μουσικών σπουδών

Μαύρα Χριστούγεννα για τον περιφερειακό Τύπο

Μαύρα Χριστούγεννα για τον περιφερειακό Τύπο

Απαγόρευση κυκλοφορίας: 338 πρόστιμα για άσκοπες μετακινήσεις το Σάββατο– 52.115 συνολικά

Απαγόρευση κυκλοφορίας: 338 πρόστιμα για άσκοπες μετακινήσεις το Σάββατο– 52.115 συνολικά

Κορονοϊός: Πρόταση Σαρηγιάννη για υποχρεωτικό τεστ και για τους εμβολιασμένους εργαζόμενους

Θα υπάρξουν μέτρα τοπικού χαρακτήρα, εκτιμούν οι επιστήμονες

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τους δύο Έλληνες Στρατιωτικούς: «Δεν φύλαγαν μόνο Ελληνικά, αλλά και Ευρωπαϊκά σύνορα»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τους δύο Έλληνες Στρατιωτικούς: «Δεν φύλαγαν μόνο Ελληνικά,…

Σκαλωσιά κατέρρευσε σε ξενοδοχείο στη Ρόδο και διέλυσε πάνω από 20 αυτοκίνητα

Οι ισχυροί άνεμοι στο νησί παρέσυραν την σκαλωσιά από το εξωτερικό ξενοδοχείου που ανακαινίζεται

Σοκαριστικά στοιχεία για τη βία κατά των γυναικών: Μία στις 3 θύμα σωματικής ή σεξουαλικής βίας

Σοκαριστικά στοιχεία για τη βία κατά των γυναικών: Μία στις 3 θύμα…

Συναγερμός σε γηροκομείο στο Μαρούσι: 40 κρούσματα, είχαν όλοι εμβολιαστεί

Ήδη έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο 12 ηλικιωμένοι

Προκήρυξη 180 μόνιμων θέσεων γεωτεχνικών για τις ανάγκες του ΥΠΑΑΤ το 2019

Προκήρυξη 180 μόνιμων θέσεων γεωτεχνικών  για τις ανάγκες του ΥΠΑΑΤ το 2019