Μυρμήγκια στο σπίτι; Εξαφάνισε τα με 10 φυσικούς τρόπους!

Μπήκε η άνοιξη και τα μυρμήγκια στο σπίτι σου κάνουν πάρτυ; Δεν πρόλαβες να ανοίξεις τη μαρμελάδα και ευθύς αμέσως οι μικροί εργάτες σχημάτισαν ουρά στην κουζίνα, το μπάνιο μέχρι και το υπνοδωμάτιο.

Η συμβίωση μπορεί να γίνει πραγματικά ανυπόφορη. Όσο καλά και αν σφραγίζεις τα τρόφιμα, τα μυρμήγκια πάντα βρίσκουν το δρόμο τους μέσα από μικροσκοπικές χαραμάδες και τρύπες στους τοίχους. Ακόμη και όταν νομίζεις ότι τα ξεφορτώθηκες μία μικρή απροσεξία ή αφηρημάδα μπορεί να μετατρέψει τους ανεπιθύμητους επισκέπτες σε μόνιμους κατοίκους του σπιτιού σου. Πώς θα δώσεις οριστική λύση στο πρόβλημα;

Εκτός από την επιλογή της οριστικής απεντόμωσης από ένα εξειδικευμένο συνεργείο, υπάρχουν ορισμένα βήματα που μπορείς να ακολουθήσεις, προτού φτάσεις σε αυτό το σημείο. Αν το πρόβλημα της επέλασης των μυρμηγκιών βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο, μπορείς να δοκιμάσεις την εξόντωση τους με φυσικό τρόπο!

Mυρμήγκια στο σπίτι τέλος!

Αντί να χρησιμοποιήσεις χημικά, μπορείς να αποτρέψεις την είσοδο των μυρμηγκιών στο σπίτι σου με πιο απλούς και ανώδυνους τρόπους. Οι έμπειροι επαγγελματίες της πλατφόρμας μας, μας έδωσαν τις συμβουλές για να τους πεις αντίο στο πι και φι!

Τα καλύτερα φυσικά υλικά για να διώξεις τα μυρμήγκια

1. Ξύδι

μυρμήγκια στο σπίτι 1

Εσύ το ήξερες ότι τα μυρμήγκια απεχθάνονται το ξύδι; Αν έχεις εντοπίσει το σημείο απ΄ όπου βρίσκουν δίοδο, ψέκασε τα αμέσως με αυτό το φυσικό υλικό. Για καλό και για κακό ψέκασε, επίσης, όλες τις πόρτες και τα παράθυρα. Στη συνέχεια σκούπισε τις περιοχές με ένα μαλακό πανί. Οι ενοχλητικοί επισκέπτες αποκλείεται να περάσουν από εκεί, αφού δεν μπορούν να αντέξουν τη μυρωδιά. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το λευκό ξύδι ακόμη και για σφουγγάρισμα, αναμιγνύοντας το με νερό!

Tip: Διάβασε το άρθρο μας και ανακάλυψε ποιες επιφάνειες επιτρέπεται και ποιες απαγορεύεται να καθαρίσεις με ξύδι.

2. Μέντα

μούχλα στο σπίτι

Η μέντα είναι ένα από τα ισχυρότερα φυσικά εντομοαπωθητικά. Η έντονη μυρωδιά της διαταράσσει την όσφρηση των μυρμηγκιών και τα απωθεί, εμποδίζοντας τα από την ανακάλυψη της πηγής φαγητού. Ρίξε μερικές σταγόνες αιθέριου ελαίου μέντας σε ένα φλιτζάνι με νερό. Ψέκασε το θαυματουργό διάλυμα σε όλες τις περιοχές του σπιτιού που έχουν προσβληθεί από τους εισβολείς. Μην ξεχνάς να επαναλαμβάνεις αυτή τη διαδικασία καθημερινά μέχρι τα μυρμήγκια στο σπίτι να γίνουν παρελθόν!

3. Αιθέριο Έλαιο Κανέλας

μυρμήγκια στο σπίτι 3

Ακόμη ένα εξαιρετικό φυσικό εντομοαπωθητικό είναι η κανέλα. Η μυρωδιά της, όπως και του λευκού ξυδιού σίγουρα θα αποθαρρύνει τα μυρμήγκια, αν σχεδιάζουν επίσκεψη στο σπίτι σου. Σε ένα φλιτζάνι του καφέ, πρόσθεσε ισόποση ποσότητα νερού και αιθέριο ελαίου κανέλας. Χρησιμοποίησε βαμβάκι για να σκουπίσεις τις περιοχές από όπου μπορούν να εισβάλουν τα μυρμήγκια στο σπίτι. Ακολούθησε καθημερινά την ίδια διαδικασία μέχρι να σιγουρευτείς ότι οι ανεπιθύμητοι επισκέπτες αποτελούν παρελθόν.

4. Λεμόνι

μυρμήγκια στο σπίτι

Θέλεις να εξαφανίσεις τα μυρμήγκια από το εσωτερικό του σπιτιού σου; Εκτός από το ξύδι, ακόμη μία μυρωδιά που δεν αντέχουν είναι το λεμόνι. Τρίψε μερικές λεμονόκουπες στα κουφώματα του σπιτιού σου για να εμποδίσεις την είσοδο στους ανεπιθύμητους επισκέπτες. Ακόμη μπορείς να ρίξεις μερικές σταγόνες αιθέριου ελαίου λεμονιού σε βαμβάκι και να το τοποθετήσεις στο εσωτερικό των ντουλαπιών. Ακολούθησε αυτή τη διαδικασία ανά 3-4 ημέρες έως ότου οι εισβολείς εξαφανισθούν.

5. Ταλκ

μυρμήγκια στο σπίτι

Η γνωστή βρεφική πούδρα έχει πολλές άγνωστες και θαυματουργές χρήσεις που μπορούν να σου λύσουν τα χέρια. Μία εξ αυτών είναι η απώθηση των μυρμηγκιών. Αν, λοιπόν, θέλεις να αποτρέψεις την είσοδο ανεπιθύμητων επισκεπτών στο σπίτι σου ρίξε λίγο ταλκ στις πόρτες και τα παράθυρα. Τα μυρμήγκια δεν πρόκειται να διασχίσουν αυτή την “ασπίδα”!

Διάβασε επίσης: 9 πολύ ενοχλητικά έντομα που θα ( εύχεσαι να μην ) συναντήσεις στο Σπίτι σου!

6. Καλαμποκάλευρο

μυρμήγκια στο σπίτι

Χρησιμοποίησε το καλαμποκάλευρο κατά τον ίδιο τρόπο με τη βρεφική πούδρα. Σε αυτή την περίπτωση το καλαμποκάλευρο δεν διώχνει απλώς τα μυρμήγκια αλλά τα “εξαφανίζει”, με όλη τη σημασία της λέξεως. Είναι απόλυτα ασφαλές, ακόμη και αν υπάρχουν στο σπίτι σκανταλιάρικα παιδιά και κατοικίδια.

7. Καφές φίλτρου

μυρμήγκια στο σπίτι

Συνήθιζες να πετάς το κατακάθι από τον καφέ φίλτρου; Αν αντιμετωπίζεις πρόβλημα με τα μυρμήγκια στο σπίτι, ήρθε η ώρα να αρχίσεις να το φυλάς. Ρίξε κατακάθι ή ακόμη και κόκκους καφέ για να πεις αντίο στα μυρμήγκια στο σπίτι. Εντόπισε το σημείο απ’ όπου ξετρυπώνουν και άφησε τη μαγεία του καφέ να κάνει τη δουλειά με τον πιο φυσικό τρόπο!

8. Πιπέρι

μυρμήγκια στο σπίτι

Ένα φυσικό συστατικό που μπορεί να σε βοηθήσει να λύσεις το πρόβλημα των μυρμηγκιών στο σπίτι σου είναι το πιπέρι. Τρίψε αρκετό πιπέρι σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και ανάμειξε το με νερό. Στη συνέχεια ψέκασε όλα τα φυτά εσωτερικού χώρου καθώς επίσης και τις εισόδους που υποψιάζεται ότι χρησιμοποιούν τα μυρμήγκια για να εισβάλουν στο σπίτι αλλά και στα ντουλάπια σου.

9. Μαγειρική σόδα & ζάχαρη

μυρμήγκια στο σπίτι

Πώς λειτουργεί αυτή η ύπουλη μέθοδος εξόντωσης; Ως γνωστόν η ζάχαρη προσελκύει τα μυρμήγκια σε χρόνο μηδέν. Από την άλλη, όμως, η μαγειρική σόδα τα εξουδετερώνει. Ανακάτεψε μισή ποσότητα μαγειρικής σόδας και άλλη μισή ζάχαρης, τοποθέτησε το μείγμα σου σε καπάκια μπουκαλιών και άφησε τα κοντά στις εστίες του προβλήματος. Οι ανεπιθύμητοι επισκέπτες θα εξοντωθούν προτού πεις κύμινο!

10. Οινόπνευμα & υγρό σαπούνι πιάτων

μυρμήγκια στο σπίτι

Για το τέλος αφήνουμε το λιγότερο φυσικό τρόπο εξουδετέρωσης των μυρμηγκιών. Σε ένα μπουκάλι με ψεκαστήρα ανάμειξε νερό με οινόπνευμα και υγρό σαπούνι πιάτων. Υπολόγισε να τοποθετήσεις ισόποση ποσότητα οινοπνεύματος και υγρού πιάτων και λιγότερο νερό για να είναι ισχυρό το διάλυμα. Ανακάτεψε το καλά και στη συνέχεια ψέκασε το σε όλες τις περιοχές που έχουν εισβάλλει τα μυρμήγκια. Το οινόπνευμα σε συνδυασμό με το το υγρό πιάτων θα τα εξολοθρεύσουν στο άψε – σβήσε!

Μην ξεχνάς να κλείνεις καλά τις συσκευασίες των τροφίμων και να μαζεύεις προσεχτικά όλα τα ψίχουλα, αν δεν θέλεις να εμφανιστούν και πάλι τα μυρμήγκια στο σπίτι σου! Αναζητάς μία πιο δραστική λύση για να πεις αντίο μία και καλή στα έντομα; Πάρε προσφορά από ένα αξιολογημένο συνεργείο απεντόμωσης και δώσε τέλος στο πρόβλημα σου!

ΠΗΓΗ:https://www.douleutaras.gr/

You May Also Like

Κρίση Πανικού: Οι SOS κινήσεις για να την αντιμετωπίσετε και να την ξεπεράσετε

Με πέντε απλές κινήσεις μειώνετε τον κίνδυνο κρίσης πανικού και πετυχαίνετε ηπιότερα συμπτώματα

Τι συμβαίνει όταν φοράς όλη μέρα σαγιονάρες

Το δημοφιλέστερο καλοκαιρινό υπόδημα έχει και τα αρνητικά του όταν το φοράμε από το πρωί έως το βράδυ.

Πόσο βοηθάει ο σύντομος ύπνος κατά τη διάρκεια της ημέρας

Table of Contents Hide Πόσο βοηθάει ο σύντομος ύπνος κατά τη διάρκεια…

Γιατί δεν πρέπει να κοιμάστε ποτέ με τον ανεμιστήρα ανοιχτό ακόμα κι αν έχει καύσωνα

Γιατί δεν πρέπει ΠΟΤΕ να κοιμάστε με τον ανεμιστήρα αναμμένο όλη τη…

35χρονος αγόρασε σπίτι αχούρι με 7.000 ευρώ και βρήκε μέσα “θησαυρό” αξίας 300.000

35χρονος αγόρασε σπίτι αχούρι με 7.000 ευρώ και βρήκε μέσα “θησαυρό” αξίας…

Μαγειρική Σόδα ως φάρμακο- τα πολλά υποσχόμενη «θεραπεία» για τα αυτοάνοσα νοσήματα!

Μαγειρική σόδα & φλεγμονές

Περνάτε ίωση; Αυτές οι τροφές θα βοηθήσουν

Όλα τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία που βοηθούν τις ημέρες μιας ίωσης

7 Συμβουλές για ένα Υγιές και Καθαρό Σπίτι

7 Συμβουλές για ένα Υγιές και Καθαρό Σπίτι

Χρήσιμες συμβουλές για να κάνετε οικονομία στην κουζίνα

Χρήσιμες συμβουλές για να κάνετε οικονομία στην κουζίνα

Έξυπνες χρήσεις της μαγειρικής σόδας

Έξυπνες χρήσεις της μαγειρικής σόδας